Ana Sayfa » Tarifler » Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı

(4 kişilik)

 

Hazırlama Süresi: 45 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Zorluk Derecesi: **

 

Malzemeler

1 su bardağı bulgur

2 adet domates

1 adet soğan

2 adet sivri biber

2 su bardağı et suyu

3 yemek kaşığı tereyağı

Yarım yemek kaşığı salça

2 diş sarımsak

Tuz

Pul biber

Kuru reyhan

 

Bulgur Pilavı Tarifi:

Soğanı ve sarımsakları ince kıyın, tereyağında hafif kavurun. Üzerine doğranmış sivri biberi ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra rende domates ve salçayı ekleyin. Bu şekilde iyice kavurun. Et suyu, tuz, pul biber ve reyhanı katın. Su kaynadıktan sonra bulguru koyun. Bulgur piştikten sonra ocağı kapatın. 10 dakika dinlendirdikten sonra servise sunun.

Tavsiye

Yemekte su içmekten çekinmeyin!

Yemekte su içmekten çekinmeyin! Waternet Sağlıklı Yaşam Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy, Ramazan için hafif, enerji …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir