Fava

Fava

Malzemeler

Fava

200 gram kuru bakla içi

1 tutam dereotu

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı tuz

Fava Tarifi:

200 gramkuru bakla içini 2 saat süre ile suda bekletin. Suda beklettikten sonra baklayı 4 bardak su ile haşlayın. Haşlama esnasında gerekli olan baharatları ilave edin, özleşene kadar kaynatın. Özleşen bakla ve baharatların içerisine ince kıyılmış dereotunu katın. Daha sonra bir kaba koyarak soğutmaya bırakın. Üzerine zeytinyağı ve limon dökerek servis yapabilirsiniz.

 

OKU ➤  Carte d’Or’dan nostaljik lezzet:Rulo Pasta

Tavsiye

Mini Kruvasan

Çay saatinizi renklendirecek tarifler

Çay saatinizi renklendirecek tarifler Polat Renaissance Hotel Yeşilköy’ün Pasta Şefi Ercan Yıldız, mutfakta sizi asla …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir