Fava

Fava

Puan ver

Malzemeler

Fava

200 gram kuru bakla içi

1 tutam dereotu

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı tuz

Fava Tarifi:

200 gramkuru bakla içini 2 saat süre ile suda bekletin. Suda beklettikten sonra baklayı 4 bardak su ile haşlayın. Haşlama esnasında gerekli olan baharatları ilave edin, özleşene kadar kaynatın. Özleşen bakla ve baharatların içerisine ince kıyılmış dereotunu katın. Daha sonra bir kaba koyarak soğutmaya bırakın. Üzerine zeytinyağı ve limon dökerek servis yapabilirsiniz.

 

OKU ➤  Mutfağınızın yetenek küpü: Bosch MCM64085 mutfak robotu

Tavsiye

Mini Kruvasan

Çay saatinizi renklendirecek tarifler

Puan ver Çay saatinizi renklendirecek tarifler Polat Renaissance Hotel Yeşilköy’ün Pasta Şefi Ercan Yıldız, mutfakta …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz