Fava

Fava

Fava
Puan ver

Malzemeler

Fava

200 gram kuru bakla içi

1 tutam dereotu

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı tuz

Fava Tarifi:

200 gramkuru bakla içini 2 saat süre ile suda bekletin. Suda beklettikten sonra baklayı 4 bardak su ile haşlayın. Haşlama esnasında gerekli olan baharatları ilave edin, özleşene kadar kaynatın. Özleşen bakla ve baharatların içerisine ince kıyılmış dereotunu katın. Daha sonra bir kaba koyarak soğutmaya bırakın. Üzerine zeytinyağı ve limon dökerek servis yapabilirsiniz.

 

OKU ➤  Yazın Raffaele Salataları İle Hafifleyin!

Tavsiye

Mini Kruvasan

Çay saatinizi renklendirecek tarifler

Çay saatinizi renklendirecek tariflerPuan ver Çay saatinizi renklendirecek tarifler Polat Renaissance Hotel Yeşilköy’ün Pasta Şefi …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir