Malzemesi: 150 gram çilek 1 su bardağı buz 6 cl çilek şurubu 1 top çilekli dondurma 1 top kaymaklı dondurma Strawberry Heart Freezer Tarifi: Çilek, buz, çilekli dondurma ve çilek şurubunu blenderde karıştırıp kar haline getirin. Bardağa alın. Üzerine bir top kaymaklı dondurma koyup servise sunun.
Devamını oku »Tarifler
Tavuk Sürpriz
Malzemeler 400 gram ince dövülmüş tavuk göğüs eti 150 gram füme jambon 150 gram lor peyniri veya rokfor peyniri İç malzemesi için: 200 gram brokoli 100 gram taze krema 1,5 çay bardağı süt 2 adet yumurta 1,5 çay kaşığı Hindistan cevizi rendesi 1 adet taze soğanın yeşil kısmı 1 tatlı kaşığı tereyağı Yeteri kadar tuz, karabiber Tavuk Sürpriz Tarifi: Brokoliyi …
Devamını oku »Yaz Turşusu (Trakya Yöresi)
(6 kişilik) Hazırlanma Süresi: 1 Hafta Pişirme Süresi: 40 Dakika Zorluk Derecesi: ** Malzemeler 500 gram köy biberi 3-4 diş sarımsak Yarım demet maydanoz 4 çay bardağı sirke 10 çay bardağı su 1 çorba kaşığı zeytinyağı Yeteri kadar tuz Yaz Turşusu (Trakya Yöresi) Tarifi: 10 çay bardağı suya, 2 çay bardağı sirke ve damak tadınıza uygun miktarda tuz …
Devamını oku »Beyaz Çikolata Sosta Meyve Çubukları
(4 kişilik) Hazırlanma Süresi: 15 Dakika Pişirme Süresi: 5 Dakika Zorluk Derecesi: * Malzemeler 2 paket beyaz çikolata 1 kutu krema 1 adet muz 2 adet kivi 1 kase çilek Beyaz Çikolata Sosta Meyve Çubukları Tarifi: Meyveleri iri iri doğrayıp, şişlere geçirin. Çikolata ve kremayı benmari usulü pürüzsüz bir kıvama gelene kadar ısıtın. Meyve şişlerini sosla beraber servis edin.
Devamını oku »Avcı Kebabı
Malzemeler 4 adet kemikli tavuk budu 2 su bardağı konserve bezelye 1 adet havuç 250ml. krema Yarım demet dereotu 1 çay kaşığı kekik Tuz, karabiber Avcı Kebabı Tarifi: Tavuk butlarını ayıklayıp yıkadıktan sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Havucu ince kıyın, dereotunu doğrayın. Bir kasede tuz, bezelye, havuç, dereotu, kekik ve kremayı karıştırın. Yarı haşlanmış …
Devamını oku »Sebzeli Lahana Turşusu
(4 Kişilik) Hazırlanma Süresi: 1 Ay Pişirme Süresi: 15 Dakika Zorluk Derecesi: ** Malzemeler 1 orta boy lahana 500 gram ince sivri biber (tatlı) 500 gram hazırlanmış havuç 1 kilogram alacalı domates 1 demet kereviz yaprağı 500 gram kırmızı yağ biberi 3 baş sarımsak Ağız tadı kadar tuz 1 su bardağı sirke 5 su bardağı su Sebzeli Lahana …
Devamını oku »Portakallı Ispanak Salatası
Malzemeler Yarım kilo ıspanak 1 adet portakal 1 küçük kase tuzsuz kaşar loru veya beyaz peynir 1 kase ceviz Sosu için: 1 adet portakal 1 adet limon 5-6 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tutam taze çekilmiş karabiber Tuz Portakallı Ispanak Salatası Tarifi; Ispanak yapraklarını ayıkladıktan sonra yıkayıp bir süzgece alın. Yapraklar süzülene kadar sos için gereken portakal ve limonun kabuklarını rendeleyin …
Devamını oku »Portakallı Havuçlu Pilav
Malzemeler 2 su bardağı pirinç 1 adet portakal 1 adet orta boy havuç 1 adet küçük boy kuru soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz Portakallı Havuçlu Pilav Tarifi; Pirinci yıkadıktan sonra sıcak suda 15 dakika kadar bekletin. Bekleme sürecinde soğanı ve havucu soyup zar şeklinde doğrayın. Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Yayvan bir tencereye sıvı …
Devamını oku »Portakallı Tavuk Şiş
Malzemeler 750 gram kemiksiz kalça but 2 adet portakal Marine için: 5 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım çay bardağı süt Yarım çay bardağı portakal suyu 1 adet soğan 4 diş sarımsak 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber Tuz Portakallı Tavuk Şiş Tarifi; Tavuk etlerini küp doğrayın. Derin bir kasede marine malzemelerin tamamını karıştırın. Hazırladığınız bu harca doğradığınız tavuk etlerini ekleyip …
Devamını oku »Mantar Borani
Malzemeler: √ 500 gram mantar √ 1 adet kuru soğan √ 2 çorba kaşığı tereyağı √ 1 su bardağı yoğurt √ Tuz, karabiber √ Yarım demet maydanoz Mantar Borani Tarifi; Tereyağında küp doğranmış soğanları ve mantarları soteleyin. Maydanozu kıyıp tuz, karabiber ve yoğurtla karıştırın. Sotelenmiş mantarların üzerine dökün.
Devamını oku »