Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 269)

Tarifler

Kadayıflı Keşkül

Malzemesi  1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 1 kahve fincanı ince çekilmiş badem 1 kahve fincanı su 1 çay bardağı pirinç unu 1 paket vanilya 1 adet yumurtanın sarısı Üzeri için: 150 gram kadayıf 3 çorba kaşığı toz şeker 30 gram tereyağı 1 çay bardağı ceviz içi

Devamını oku »

Fasulye Salatası

Malzemeler: √ 1 çay bardağı kuru fasulye √ 1 çay bardağı nohut √ 1 çay bardağı yeşil mercimek √ 500 gram taze barbunya √ 500 gram taze fasulye Sos İçin: √ 1 adet kuru soğan √ 1 adet acı yeşil biber √ 1 çay bardağı zeytinyağı √ 3 adet limonun suyu √ 4 diş sarımsak √ Yarım demet maydanoz √ …

Devamını oku »

Mercimekli Mantı Aşı

Hazırlama Süresi: 1 Saat 5 Dakika Pişirme Süresi: 40 Dakika Zorluk Derecesi: ***   Malzemesi:   Mantı malzemesi: 1 adet yumurta 2 su bardağı un 200 gram orta yağlı kıyma 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber İç malzemesi: 1 su bardağı yeşil mercimek 1 yemek kaşığı margarin 2 adet sivri biber 2 adet orta boy domates 2 tatlı …

Devamını oku »

Portakallı Kuş Üzümlü Pırasa

Malzemeler Yarım kilo pırasa 1 adet küçük boy soğan 1 adet orta boy havuç 2 çorba kaşığı pirinç 2 çorba kaşığı kuş üzümü 2-3 adet kesme şeker 1 adet portakal 1 adet limon Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz Portakallı Kuş Üzümlü Pırasa Tarifi; Pırasaları temizleyip yıkadıktan sonra 3-4 cm uzunluğunda kesin ve tencereye aktarın. Soğanı zar şeklinde doğrayıp havucu ince …

Devamını oku »

Karnabahar Pane Karnabit Mişli

Malzemeler: √ 1 adet karnabahar √ 1 adet limon suyu √ 2 adet yumurta √ 1 çay kaşığı karbonat √ 1 su bardağı süt √ 3 çorba kaşığı un √ Tuz, karabiber √ Kızartmak için sıvı yağ Karnabahar Pane Karnabit Mişli Tarifi; Karnabaharları tuzlu suda haşlayın, çiçekleri üstte kalacak şekilde ayırın. Karbonat, süt ve yumurtaları çırpın. Karnabaharı önce una, sonra …

Devamını oku »

Antakya Tarsus Usulü Balkabağı Tatlısı

Malzemeler: √ 1 kilo balkabağı √ 250 gram kireç √ 1 kilo toz şeker √ Yarım limonun suyu Antakya Tarsus Usulü Balkabağı Tatlısı Tarifi; Balkabağını elma dilimi şeklinde doğrayın, kabuklarını soyun. Sönmemiş kireci (1 kg kabağa 250 gram kireç gelecek şekilde) bir tencere de söndürün. Sönmüş kireci soğuttuktan sonra sadece suyu kalacak şekilde özenle süzün. Doğranmış kabağın üzerine kireç suyunu, …

Devamını oku »

Domates Çorbası

Malzemesi • 4 adet iri domates • 4 su bardağı su • 1 su bardağı süt • 1 çorba kaşığı un • 1 çorba kaşığı margarin (tereyağı tavsiye olunur) • Arzunuza göre kaşar peyniri, tuz, ya da 1 adet et bulyon Domates Çorbası Tarifi: Domatesleri soyup rendeleyin ya da rondodan geçirin. Margarin ve unu kısık ateşte kavurun. Un kokusunu verdikten sonra …

Devamını oku »

Peynirli ve Pastırmalı Hurmalar

  Malzemeler: 12 adet büyük boy hurma 50 gram dil peyniri 6 dilim pastırma Peynirli ve Pastırmalı Hurmalar Tarifi; Hurmaların her birinin boyuna hafifçe çizik atıp çekirdeğini özenle çıkartın. Bu boşluklara girecek şekilde küçük küçük kesilmiş dil peyniri yerleştirin. Pastırmaları boyuna ikiye kesin ve her hurmanın etrafını sararak kürdanla sabitleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, peynirler eriyinceye kadar yaklaşık …

Devamını oku »

Çilekli Tart

Malzemesi • 250 gram tart hamuru • 300 gram çilek • 100 gram krema • 50 gram soğuk jöle Çilekli Tart Tarifi: Tart kalıbı üzerine pasta kremasını koyun. Üzerine çilekleri dizin. Soğuk jöleyi sürerek servis yapın

Devamını oku »

Safranlı Pilav ve Kuzu İncik

Malzemesi 2 çorba kaşığı sıvı yağ 4 parça kuzu incik (her biri 400 gram) 2 adet orta boy soğan 1 diş sarımsak 1 adet havuç 1 dal kereviz sapı 1 adet defne yaprağı 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı un 1 adet karanfil 1 adet kakule  Safranlı Pilav İçin: 2 su bardağı baldo pirinci 3 su bardağı kaynar …

Devamını oku »