Malzemeler: √ 1 adet orta boy havuç √ 300 gram somon balığı √ 1 adet orta boy kabak √ 1’er adet dolmalık kırmızı ve sarı biber √ 30 gram noddle (ince makarna) √ Birkaç dal semizotu √ 1 adet zencefil √ 1 tutam zerdeçal √ 2 çorba kaşığı zeytinyağı Somonlu Noddle Çorbası Tarifi; Havucu, kabağı ve dolmalık biberleri zar şeklinde …
Devamını oku »Tarifler
Terbiyeli Sulu Köfte
Malzemeler: • 300 gram kıyma • 1 kahve fincanı ince bulgur • 1 adet küçük boy soğan • 1 adet yumurtanın akı • 1 çorba kaşığı kırık pirinç • 10 dal kıyılmış maydanoz • Tuz, karabiber, kimyon • 1 adet orta boy havuç • 1 adet orta boy patates • 1 dal kereviz yaprağı • 30 gram tereyağı • …
Devamını oku »Kestaneli ve Portakallı Beyaz Lahana Sarması
Malzemeler Yarım çay kaşığı tarçın1 adet portakal 2 çorba kaşığı toz şeker ¾ çay bardağı zeytinyağı 1 demet maydanoz 1 demet dereotu Yarım demet nane Tuz Kestaneli ve Portakallı Beyaz Lahana Sarması Tarifi; Kestanelerin karnından bıçakla çizik atın ve haşlayın. Haşlanmış kestanelerin kabuklarını alın. Pirinci 20- 25 dakika ılık tuzlu suda bekletin ve nişastası çıkana kadar birkaç kez yıkayın. Soğanları …
Devamını oku »Kirazlı Tartöletler
Malzemeler 150 gram margarin 1 çay bardağı pudra şekeri Yarım çay bardağı fındık tozu 1 paket vanilya 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı su Aldığı kadar un Kreması için: 2 su bardağı süt 1 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı margarin 1 paket vanilya 400 gram kiraz 1 yemek kaşığı yeşil fıstık …
Devamını oku »Buğday Salatası
Malzemeler • 1 su bardağı haşlanmış buğday • 4-5 adet yarı kurutulmuş domates • 1 çorba kaşığı kapari turşusu • Birkaç yaprak taze ve bebe ıspanak • 3 çorba kaşığı zeytinyağı • 1,5 tatlı kaşığı nar ekşisi Buğday Salatası Tarifi: Diri kıvamda haşlanmış buğdayı çukur bir kaba alıp zeytinyağı, tuz ve nar ekşisiyle karıştırın. Ispanakları yıkayıp iyice süzdükten sonra istediğiniz …
Devamını oku »Fırında Elma Tatlısı
Malzemeler: • 4 adet büyük boy elma • 4 tatlı kaşığı esmer toz şeker • 2 çay kaşığı tarçın • 4 tatlı kaşığı Antepfıstığı içi Fırında Elma Tatlısı Tarifi; Elmaların kabuğunu soyup enine ikiye kesin ve çekirdeklerini temizleyin. Ortasında hafifçe çukur oluşturun. Elmaları fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine ve çukurun içine denk gelecek şekilde esmer şekeri, tarçını ve Antepfıstığı içini serpin. …
Devamını oku »Güllü Pirinçli Sütlaç
Malzemeler √ 1 su bardağı pirinç √ 1 su bardağı toz şeker√ 4 çorba kaşığı gül suyu√ 6 su bardağı süt√ 1 tatlı kaşığı kakule √ 1 tatlı kaşığı zerdeçal Güllü Pirinçli Sütlaç Tarifi: Tencereye sütü koyun ve kaynadıktan sonra yıkanmış pirinçleri ilave edin. Pirinçler yumuşayınca, şeker ve zerdeçalı ekleyin. Muhallebi piştikten sonra kakule ve gül suyunu ilave edip birlikte …
Devamını oku »Zencefilli Zümrüt Çorbası
Malzemeler 100 gram tavuk eti 100 gram dolmalık yeşil biber 100 gram havuç 50 gram taze fasulye 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak Ceviz boyunda ince rendelenmiş taze zencefil 1,5 litre tavuk suyu 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı sıvı yağ Zencefilli Zümrüt Çorbası Tarifi: Bütün sebzeleri kibrit çöpü biçiminde doğrayın. Sıvı yağı tencereye ilave edin. Soğan, sarımsak …
Devamını oku »Tombul Tombul Hamsi Kuşu
Malzemeler 1 kilo hamsi Patates püresi için: Yarım kilo patates Yarım su bardağı süt Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu 4-5 dal taze soğan Kızartmak için: Mısır unu ve sıvı yağ Tombul Tombul Hamsi Kuşu Tarifi; Hamsilerinizi temizleyip kılçıklarını çıkartın (Balıkçınızdan rica etseniz harika olur!). Hızlı ve lezzetli patates püresi için patateslerin kabuklarını soyun. Her bir …
Devamını oku »Osmanlı Usulü Zerde
Malzemesi 4 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 1 tutam safran 1 kahve fincanı kuş üzümü 1 çay bardağı haşlanmış pirinç 2 çorba kaşığı (tepeleme) nişasta 1 kahve fincanı dolmalık fıstık Osmanlı Usulü Zerde Tarifi; Kaynar suyun içine önceden haşlamış olduğunuz pirinci, şekeri ve safranı ilave edin. Birkaç çorba kaşığı suda inceltilmiş nişastayı ekleyin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına …
Devamını oku »