Malzemeler 1 kase kurutulmuş taze fasulye 2 sap kurutulmuş pırasa veya tazesi 1 su bardağı bulgur 3 adet orta boy soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 1 demet maydanoz 1 yemek kaşığı salça Yeteri kadar tuz Pucuka (Artvin Mutfağı) Tarifi: Kurutulmuş fasulyeleri haşlayın. Suyunu dökerek süzün. Pırasaları kuruysa haşlayın, taze ise ayıklayıp doğrayın. Soğanları doğrayarak yağda sarartın. Soğanların üzerine haşlanmış pırasayı, …
Devamını oku »Tarifler
Yufkada Ispanaklı Tart
Malzemeler 500 gram kuru ıspanak 2 adet yufka 2 diş sarımsak 4 çorba kaşığı sıvı yağ 4 dilim pastırma 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 1 adet yumurta sarısı Tuz, karabiber Beşamel sos: 1,5 su bardağı süt Yarım su bardağı un 50 gram margarin 1 tutam Hindistan cevizi (muskat) Tuz, karabiber Yufkada Ispanaklı Tart Tarifi: Ispanağı temizleyin, ince doğrayın. Sarımsakları …
Devamını oku »Balkabaklı ve Pazılı Piliç
Malzemeler 1 adet küp doğranmış bütün tavuk 10 yaprak küp doğranmış pazı 1 adet küp doğranmış soğan 4 diş küp doğranmış sarımsak 150 gram küp doğranmış balkabağı Yarım küp doğranmış pırasa 1 yemek kaşığı un Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı kişniş Yarım çay kaşığı zerdeçal Yarım çay kaşığı zencefil Balkabaklı ve Pazılı Piliç Tarifi: …
Devamını oku »İç Pilavlı Püreli Kebap
(6 kişilik) Hazırlanma Süresi: 1 Saat Pişirme Süresi: 40 Dakika Zorluk Derecesi: *** Malzemeler 750 gram köftelik yağsız kıyma 1 adet rendelenmiş soğan 2-3 diş dövülmüş sarımsak 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 2 dilim ıslatılmış bayat ekmek Tuz İç malzeme Dolma, fıstık, kuş üzümü 1 su bardağı pirinç 1 adet orta boy soğan 3-4 parça tavuk …
Devamını oku »Dereotlu İstavrit
(8 kişilik) Hazırlama Süresi: 35 Dakika Pişirme Süresi: 15 Dakika Zorluk Derecesi: ** Malzemeler 1 kilo istavrit 1 tatlı kaşığı tereyağı Sos için: 1 fincan dövülmüş ceviz içi 3-5 diş sarımsak 2 adet limon suyu Yarım demet ince kıyılmış dereotu 2-3 çorba kaşığı su Yeteri kadar tuz Dereotlu İstavrit Tarifi: Balıkları yıkayıp başını kopartın. Yan tarafından açıp içini ve …
Devamını oku »Ilık Çikolata Şelalesi
Malzemesi √500 gram tereyağı √ 500 gram bitter çikolata √ 12 adet yumurta √ 150 gram toz şeker √ 75 gram un √ 75 gram toz fındık √ 200 gram beyaz çikolata Ilık Çikolata Şelalesi Tarifi; Benmari usulü çikolata ve tereyağını eritin. Yumurtalarla şekeri kabartana kadar çırpıcıyla çırpın. Daha sonra erimiş çikolata ve çırpılmış yumurtaları karıştırın. Un ve fındığı ekleyin. Alüminyum kapları yağlayıp unladıktan sonra …
Devamını oku »Osmanlı Usulü Patlıcan Karnıyarık
Malzemeler: + 6 adet eşit büyüklükte patlıcan + 1 adet tavuğun haşlanmış göğsü + 250 gram haşlanmış dil + 150 gram kestane mantarı + 2 adet baş soğan + Yarım demet maydanoz + 2 çorba kaşığı tereyağı + Tuz, Karabiber + Kızartmak için sıvı yağ Osmanlı Usulü Patlıcan Karnıyarık Tarifi; Patlıcanları alacalı soyun. Tuzlayın ve acı suyu çıkıncaya kadar bol …
Devamını oku »Mercimekli Enginar Çorbası
Malzemeler: Yarım soğan 1 diş sarımsak Yarım havuç 3 adet enginar 2 yemek kaşığı yeşil mercimek Yarım kereviz Yarım kırmızı dolmalık biber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı et bulyon 1 çay kaşığı zencefil Yarım çay kaşığı pul biber Yarım çay kaşığı karabiber 4 su bardağı su 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı süt …
Devamını oku »Yeşil Mercimekli İçli Köfte
Malzemeler:+ 150 gram ince bulgur + 40 gram irmik + 1 çorba kaşığı tam buğday unu + 1 adet patates + 100 gram yeşil mercimek + 50 gram ceviz + 1 adet kuru soğan + 1 demet maydanoz + 1 demet dereotu + 1 tatlı kaşığı biber salçası + 1 adet olgun domates + Tuz, karabiber + 1 çorba kaşığı …
Devamını oku »Fas’ın Sebze Salatası
Malzemeleri • 4 adet havuç • 1 diş sarımsak • 4 adet kabak • 1 bağ maydanoz • 2 adet patlıcan • Kimyon tohumu • Marul yaprağı • 100 gram siyah zeytin • 1 adet limon suyu • 100 gram kabuklu bezelye • 100 gram fasulye • Tuz Fas’ın Sebze Salatası Tarifi; Tüm sebzeleri yıkayın, doğrayın. Az miktarda tuzlu suda …
Devamını oku »