Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Mini Karnıyarık

by Yemek Zevki Editör
10 Ağustos 2013
in Tarifler
473 20
0
Mini Karnıyarık
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
• 4 adet orta boy patlıcan
• Kızartmak için sıvı yağ
• 1 adet büyük boy soğan
• 2-3 diş sarımsak
• 3-4 adet domates
• 4 adet sivri biber
• Tuz, karabiber
• Birkaç dal maydanoz
Ayrıca:
• 1 adet limon
• 2 adet domates
(tercihen sert ve küçük boy)

Mini Karnıyarık Tarifi;
Patlıcanları yıkayıp süzdükten sonra iyice kurulayın. Birkaç yerinden kürdanla delikler açın. Alacalı soyup yarım parmak uzunluğunda kesin. Patlıcanları kızgın yağda kızartın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine aktarın.
Soğanı piyazlık, sarımsakları ve biberleri de ince ince doğradıktan sonra birkaç kaşık sıvı yağ ile yumuşayana dek kavurun. Küp doğranmış domatesleri ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup üzerini örtecek kadar su ilave edin. 5 dakika sonra ocaktan alın, doğranmış maydanozu ve karabiberi ekleyerek tatlandırın. Ilınmaya bırakın.
Patlıcanların ortasını cep şeklinde kesip boşluk elde edin. Ortalarına sebzeli karışımdan paylaştırın. Fırın tepsisine yerleştirin. Her patlıcanın üzerine çeyrek dilim domates ve birer dilim limon yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alın, ılık veya soğuk servis yapabilirsiniz.

Tags: Ana YemeklerEt Yemekleri
Previous Post

Mantı

Next Post

Güç Annelerde Artık..!

Yemek Zevki Editör

Next Post

Güç Annelerde Artık..!

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki