Ana Sayfa » Tarifler » Mini Karnıyarık

Mini Karnıyarık

Puan ver

Malzemeler:
• 4 adet orta boy patlıcan
• Kızartmak için sıvı yağ
• 1 adet büyük boy soğan
• 2-3 diş sarımsak
• 3-4 adet domates
• 4 adet sivri biber
• Tuz, karabiber
• Birkaç dal maydanoz
Ayrıca:
• 1 adet limon
• 2 adet domates
(tercihen sert ve küçük boy)

Mini Karnıyarık Tarifi;
Patlıcanları yıkayıp süzdükten sonra iyice kurulayın. Birkaç yerinden kürdanla delikler açın. Alacalı soyup yarım parmak uzunluğunda kesin. Patlıcanları kızgın yağda kızartın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine aktarın.
Soğanı piyazlık, sarımsakları ve biberleri de ince ince doğradıktan sonra birkaç kaşık sıvı yağ ile yumuşayana dek kavurun. Küp doğranmış domatesleri ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup üzerini örtecek kadar su ilave edin. 5 dakika sonra ocaktan alın, doğranmış maydanozu ve karabiberi ekleyerek tatlandırın. Ilınmaya bırakın.
Patlıcanların ortasını cep şeklinde kesip boşluk elde edin. Ortalarına sebzeli karışımdan paylaştırın. Fırın tepsisine yerleştirin. Her patlıcanın üzerine çeyrek dilim domates ve birer dilim limon yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alın, ılık veya soğuk servis yapabilirsiniz.

OKU ➤  Koska Organik Reçel İle Gerçek Meyve Tadı

Tavsiye

Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek

Puan ver Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek (6 Kişilik)   Malzemeler: 3 adet yumurta 100 gram …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz