Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Güllaç Yaprağında Bonfile

by Yemek Zevki Editör
11 Ağustos 2013
in Tarifler
468 25
0
Güllaç Yaprağında Bonfile
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler
• 1 adet dana bonfile
• Tuz, taze çekilmiş karabiber
• 1 kahve fincanı zeytinyağı
• 1-2 adet çarliston biber
• 1-2 diş sarımsak
• 5-6 adet mantar
• 1 çorba kaşığı yer fıstığı
• 4 adet güllaç yaprağı
• 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
• 1 su bardağı ılık et suyu
• 2 çorba kaşığı pekmez

Güllaç Yaprağında Bonfile Tarifi
Eti jülyen doğrayıp çukur bir kaseye alın. Zeytinyağının yarısını, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ilave ederek yavaşça ovun. Bu şekilde buzdolabında birkaç saat bekletin. Çarliston biberleri, çekirdeklerini temizleyip halka halka doğrayın. Sarımsakları kıyın. Mantarları nemli bir bezle silip jülyen doğrayın. Kalan zeytinyağını tavada harlı ateşte ısıtın ve eti ilave edin. Et suyunu salmadan mühürleyin. Biberleri ve sarımsakları ekleyin. Ayrı bir tavada mantarları ve yer fıstığını birkaç tatlı kaşığı zeytinyağı ile birlikte kavurun. Ocaktan alın ve hemen ete ilave edin. Eti birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Güllaç yapraklarını tek tek, ılık et suyunda çok fazla bekletmeden yumuşatın. Yaprakları üst üste serip ortasına eti yerleştirin ve zarf şeklinde katlayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin, pekmezi gezdirin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika kızartın. Fırından alın, servis yapın.

Tags: Et Yemekleri
Previous Post

Kremalı Lor Tatlısı

Next Post

Cevizli Ekmek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Cevizli Ekmek

Cevizli Ekmek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki