Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 260)

Tarifler

Mercimekli Enginar Çorbası

Malzemeler: Yarım soğan 1 diş sarımsak Yarım havuç 3 adet enginar 2 yemek kaşığı yeşil mercimek Yarım kereviz Yarım kırmızı dolmalık biber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı et bulyon 1 çay kaşığı zencefil Yarım çay kaşığı pul biber Yarım çay kaşığı karabiber 4 su bardağı su 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı süt …

Devamını oku »

Yeşil Mercimekli İçli Köfte

Malzemeler:+ 150 gram ince bulgur + 40 gram irmik + 1 çorba kaşığı tam buğday unu + 1 adet patates + 100 gram yeşil mercimek + 50 gram ceviz + 1 adet kuru soğan + 1 demet maydanoz + 1 demet dereotu + 1 tatlı kaşığı biber salçası + 1 adet olgun domates + Tuz, karabiber + 1 çorba kaşığı …

Devamını oku »

Fas’ın Sebze Salatası

Malzemeleri • 4 adet havuç • 1 diş sarımsak • 4 adet kabak • 1 bağ maydanoz • 2 adet patlıcan • Kimyon tohumu • Marul yaprağı • 100 gram siyah zeytin • 1 adet limon suyu • 100 gram kabuklu bezelye • 100 gram fasulye • Tuz Fas’ın Sebze Salatası Tarifi; Tüm sebzeleri yıkayın, doğrayın. Az miktarda tuzlu suda …

Devamını oku »

Ahududulu Çikolatalı Kadayıf Dolması

Malzemesi  150 gram tel kadayıf 1 tatlı kaşığı tereyağı 4 adet yumurta beyazı 1 çay kaşığı pudra şekeri 1 çorba kaşığı su Harcı İçin: 1 çay bardağı ahududu 2 çorba kaşığı doğranmış bitter çikolata 1 çorba kaşığı doğranmış ceviz  Kızartmak İçin:  500 gram sıvı yağ  Şurubu İçin:  3 su bardağı şeker 1 su bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu …

Devamını oku »

Koyun Gerdanlı Nohutlu Keşkek

Malzemesi  2 adet koyun gerdanı 3 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı nohut 50 gram tereyağı Tuz, karabiber, pul biber  Üzeri için: 20 gram tereyağı 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı pul biber Kıyılmış maydanoz Koyun Gerdanlı Nohutlu Keşkek Tarifi; Buğdayı, nohutu ve gerdan etlerini yıkayıp süzün. Safir Düdüklü tencerenin kapağı açıkken 9 bardak su ilave edip …

Devamını oku »

Hünkar Beğendi

 Malzemesi 50 gram tereyağı 500 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti 3 adet domates 1 çorba kaşığı domates püresi 3-4 adet yeşil biber Tuz, karabiber 4 adet közlenmiş patlıcan 1 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı (tepeleme) un 1 su bardağı sıcak süt 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Hünkar Beğendi Tarifi; Soğanı soyup kıyın. Miray Beyaz tencerede tereyağının yarısı …

Devamını oku »

Kıyma Soslu Kepekli Erişte

(4 kişilik) Hazırlanma Süresi: 20 Dakika Pişirme Süresi: 15 Dakika Zorluk Derecesi: **   Malzemeler 2 su bardağı kepekli erişte 100 gram kıyma 1 adet soğan 2 adet domates 2 adet yeşil biber 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yeteri miktarda kekik ve reyhan Karabiber, tuz Kıyma Soslu Kepekli Erişte Tarifi: Erişteyi kaynar tuzlu suda 7-8 dakika haşlayıp süzün. Soğanı domatesi ve …

Devamını oku »

Kıymalı Krep

Malzemesi  250 gram kıyma 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet kıyılmış soğan 2-3 adet sivribiber 1 çorba kaşığı domates püresi Tuz, karabiber  Krep hamuru için: 2 su bardağı un 2 su bardağı süt 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz  Kıymalı Krep Tarifi; Krep hamuru için un, süt, yumurtalar ve tuzu çırpın. Cera-Moni Plus tavayı ısıtın. Hamurdan küçük bir …

Devamını oku »

Tavuklu Sebze Çorbası

Malzemesi 250 gram tavuk göğsü (küp doğranmış) 1 adet büyük boy kuru soğan (küp doğranmış) 1 adet orta boy kereviz (küp doğranmış) 1 adet orta boy havuç (küp doğranmış) 1 adet orta boy kabak (küp doğranmış) 1 adet orta boy kırmızı pancar (küp doğranmış) 1 adet orta boy pırasa (küp doğranmış) 1 adet orta boy patates (küp doğranmış) 2 diş …

Devamını oku »

Tavuklu Pazı Sarması

Malzemeler 3 demet pazı yaprağı Yarım kilo tavuk göğüs eti 2 adet soğan 2 adet domates 1 demet nane 1 demet maydanoz 1 çay bardağı haşlanmış pirinç 2 su bardağı su 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber Tavuklu Pazı Sarması Tarifi: Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın. Soğanları küp şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Domatesleri soyup kuşbaşı doğrayın. Maydanoz ve …

Devamını oku »
Deneme bonusu