Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Kopar At Kurabiye

Kopar At Kurabiye

Kopar At Kurabiye
Puan ver

kopararat

Malzemeler :

3 su bardağı un
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı pekmez
100 gram iri çekilmiş ceviz içi
100 gram kuru kayısı
100 gram kuru incir
1 çay kaşığı zencefil
2 çay kaşığı tarçın
1 adet limonun veya portakalın rendelenmiş kabuğu
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı:

Elenmiş unu, kabartma tozunu, zencefili ve tarçını hamur yoğurma kabında harmanlayın.

Kurutulmuş meyveleri zar şeklinde doğrayıp unlu karışıma ilave edin. Bu karışıma rendelenmiş limon veya portakal kabuğunuda ekleyin.

En son zeytinyağını, pekmezi ve yumurtayı ilave edin.

Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun.

Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yan yana yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 12-15 dakika pişirin.

 

OKU ➤  Sağlıklı Yemeklerin Sırrı De’longhi Multifry’da

Tavsiye

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet…

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet…Puan ver Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet… Osmanlı Saray Kadayıfı, önceleri …

Bir Yorum

  1. Merhabalar. biraz önce bu kurabiyeyi yapmaya niyetlendim ancak tarifte bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Pekmez yerine şeker kullanabilirsiniz denmiş. Ben de aynen öyle yaptım ancak pekmez sıvı, şeker ise kuru bir ürün. dolayısıyla hamur toplanmadı. bununla ilgili öneriniz nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir