Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 248)

Tarifler

İncir Reçelli Panna Cotta

Malzemeler: 1 tatlı kaşığı toz jelatin 1 çay bardağı süt 2 kutu krema (400 ml) 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya Hazırlanışı: Süte jelatini ilave edip karıştırın. Birkaç dakika bekletin. Tencereye kremayı, şekeri aktarın. İyice çırpıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Jelatinli sütü ekleyin. Sürekli karıştırarak iyice çırpın. En son vanilyayı ekleyin. Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Karışım …

Devamını oku »

Yeşil Jöleli Armut Tatlısı

Malzemeler: 2 adet armut Yarım limon Yarım su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 1 paket yeşil elma/kivi jölesi Yarım çay bardağı file badem Çubuk tarçın 1 yemek kaşığı bal   Hazırlanışı Armutları soyup limonla ovun.Dar ve derin bir tencereye suyunu, toz şekerini,limon suyunu koyup kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Pişince soğumaya bırakın.Jöleyi paketteki tarifine göre hazırlayıp bir kadehin içine …

Devamını oku »

Yoğurtlu Biber Turşusu

Malzemeler 2 kilo dolmalık biber 3 yemek kaşığı tuz 2 kilo süzme yoğurt 1 kilo süt kreması 2 yemek kaşığı zeytinyağı   Hazırlanışı Dolmalık biberleri ayıklayıp yıkayın. Suyunu süzdürün. Biberlerin içini tuzlayıp tepsiye dizin. Akşamdan sabaha kadar bekletin.Biberlerin içinde biriken suları boşaltın. Süzme yoğurt ile kremayı karıştırın. Kaşık yardımı ile biberlere  doldurun.Doldurulan biberleri kavanozlara yerleştirin.Artan yoğurdu üzerine döküp 4-5 gün …

Devamını oku »

Mürdüm Eriği Reçeli

Malzemeler: 1 kg taze mürdüm eriği (Tercihen sert ve olgun olanı) 750 gram toz şeker Yarım limonun suyu Mürdüm Eriği Reçeli Hazırlanışı: Erikleri yıkayıp süzdükten sonra enine ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. Reçelin daha yoğun bir kıvamda olmasını istiyorsanız bir gün öncesinden üzerine şeker ilave edip bekletmeniz gerekir. Erikli şekeri bekletme süresinden sonra ocağa aktarın. Şekerli meyveyi kısık ateşte 20 dakika …

Devamını oku »

Pırasalı Tava Böreği

Malzemeler Yarım kilo pırasa 2 diş sarımsak 2 adet yumurta 1 adet haşlanmış patates 50 gram lor peyniri 50 gram taze kaşar peyniri Tuz, karabiber 50 gram pastırma Kızartmak için sıvı yağ Hazırlanışı Pırasanın dış yapraklarını soyun ve ortadan ikiye bölüp yıkayın.Beyaz ve açık yeşil kısımların ince şeritler halinde doğrayın. Sarımsakları soyup, ince doğrayıp, pırasalarla birlikte teflon tavada çok az …

Devamını oku »

Sebzeli Bulgur Pilavı

Malzemeler: 1 demet taze soğan 2-3 adet havuç 100-150 gram taze mantar 1-2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 su bardağı et suyu ya da sade su 1 demet dereotu 1 demet maydanoz 100 gram ceviz içi 250 gram bulgur 1 adet kırmızı biber Hazırlanışı Taze soğanları temizleyip ince şekilde kıyın.Havuç ve kırmızı biberi …

Devamını oku »

Vitamin Salatası

Malzemeler 250 gram karnabahar 250 gram brokoli Yarım bardak yoğurt Yarım bardak light mayonez 1 adet tavuk göğsü eti Yarım su bardağı dövülmüş ceviz 1 adet limonun suyu Hazırlanışı Karnabahar ve brokoliyi uçlarından çiğ halde çok ince kıyın.Tavuk göğsü etini küçük parçalara ayırın.Yoğurt,mayonez ve limon suyunu çırpıp ekledikten sonra üstüne ceviz atın.Bütün malzemeleri birlikte harmanlayıp arzunuza göre süsledikten sonra servise …

Devamını oku »

Fesleğenli Domates

Malzemeler 10-12 adet çeri domates 200-250 gram arpacık soğan 3-4 diş sarımsak 2 adet kırmızı biber 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım paket taze krema 1 demet fesleğen 40-50 gram rendelenmiş kaşar peyniri Tuz, karabiber Hazırlanışı Kırmızı biberlerin tohumlarını çıkarın. İnce küp biçiminde kıyın.Tereyağı ve sıvıyağ karışımını tavada ısıtıp soğan ve sarımsakları ekleyin, daha sonra orta …

Devamını oku »

Portakallı ve Zencefilli Mercimek Çorbası

 (4 Kişilik) Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvıyağ karışımı 1 adet portakal 6 su bardağı tavuk suyu 1 çay kaşığı taze ince rendelenmiş zencefil Hazırlanışı İnce rendelenmiş soğanı, tereyağı ve sıvıyağ karışımında kavurun.Daha sonra kırmızı mercimek ilave edin.Biraz karıştırdıktan sonra tavuk suyunu ekleyin.Karıştırılmaya devam edin.Ardından portakal kabuğu rendesi, …

Devamını oku »

Biberiye Soslu Kuzu Karski

Malzemeler: • 600 gram kuzu karski • 40 gram biberiye • 200 gram pirinç • 50 gram badem • 200 gram tereyağı • 300 gram patates • 30 gram tuz • 20 gram karabiber • 100 ml. süt • 20 gram kaşar Biberiye Soslu Kuzu Karski Tarifi: Tereyağının yarısıyla bademleri soteleyin. Bademleri soteledikten sonra önceden yıkadığınız pirinci tencereye ekleyin ve …

Devamını oku »