Malzemeler 3-4 dilim pastırma 1 demet taze reyhan 2 ortaboy domates 1 kase mısır 1 kase haşlanmış mantar 2-3 adet yeşil biber Limon Tuz Zeytinyağı Hazırlanışı Reyhanları yıkayın. Mantarları limonlu suda haşlayın.Bir kapta tüm malzemeleri harmanlayın . Servis tabağına alın. Limon ve zeytinyağı ve tuz ile salata sosu hazırlayın. Salatanın üzerine döküp servis edin.
Devamını oku »Tarifler
Fırında İncik
Malzemeler: • 500 gram kuzu incik • 2 adet soğan • 2 kahve fincanı un • 2 kahve fincanı yoğurt • 2 yemek kaşığı süt • 1 adet yumurta • 1 çay kaşığı tane karabiber • Birkaç dal biberiye Tarhanalı Patlıcan Beğendi Malzemesi: • 1 küçük kase toz tarhana • 2 adet patlıcan • 15 gram tereyağı • 1 çorba kaşığı …
Devamını oku »Bol Kekikli Kavurma
Malzemeler: • 800 gram iri parçalı kuzu eti • 12-15 adet arpacık soğan • 5-6 diş sarımsak • 1 adet dolmalık yeşil biber • 1 adet dolmalık kırmızı biber • 10-12 adet kiraz domates • Birkaç dal taze kekik, 1 tatlı kaşığı kuru kekik • 2 çorba kaşığı sıvı yağ • Tuz, tane karabiber, kimyon Hazırlanışı: Arpacık soğanları soyun. Kiraz domatesleri …
Devamını oku »Garnitürlü Havuç Çorbası
Malzemeler 3-4 adet büyük havuç 3 su bardağı etsuyu 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı zencefil 1 yemek kaşığı tereyağ 1 kase garnitür Dereotu Kırmızı pulbiber Tuz Hazırlanışı Havuçları rendeleyin. 2 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Etsuyunu ve suyu ekleyin.Haşlayın. Zencefil,dereotu, garnitürü ekleyin. Tuz ve 1 yemek kaşığı tereyağı ilavesiyle çorbayı pişirin. Servis kasesine alın pulbiberle servis yapın.
Devamını oku »Meyveli Yulaf Ezmesi
Malzemeler: • 1 küçük kase yulaf ezmesi • 2 çay bardağı süt • 2-3 adet çilek • 4-5 dilim kurutulmuş armut elma karışımı • 2-3 adet fındık içi • 2-3 adet badem içi • 1 tatlı kaşığı kuru üzüm • 1 tatlı kaşığı Antepfıstığı içi Hazırlanışı: Sütün dışındaki tüm malzemeyi çukur bir kaseye aktarın. En son sütü ilave edin. 10 dakika …
Devamını oku »Karpuz Pasta
Malzemeler: 1 adet orta boy karpuz (Tercihen çekirdeksiz) 1 paket kremşanti 1 adet şeftali (Tercihen sert) 1 adet kivi 8-10 adet çilek İnce çekilmiş Antepfıstığı içi Karpuz Pasta Hazırlanışı: Karpuzun üst ve alt kısmını kesip kenarlarını tıraşlayın. Ortaya çıkan 7-8 cm kalınlığındaki karpuzu çember yardımı ile kesip düzgün bir yuvarlak elde edin. Şeftali ve karpuzdan parizyen kaşığı yardımı ile küçük …
Devamını oku »Izgarada İstiridye Mantarı
Malzemeler: • 500 gram istiridye mantarı • 1 adet kırmızı soğan • 2 çorba kaşığı tereyağı • 1 adet kapya biber • 3-4 dal taze kekik • Tuz Hazırlanışı: İstiridye mantarlarını yaprak yaprak olacak şekilde ayırdıktan sonra nemli bir bezle silin. Tereyağını Tavada eritip halka halka doğranmış soğanı kavurun. Mantarları, taze kekiği, tuzu ve zar şeklinde doğranmı kapya biberi de ekleyin. …
Devamını oku »Fındıklı Baklava Böreği
Malzemeler: • 18-20 yaprak hazır baklava yufkası • 150 gram tereyağı • 1 küçük kase irmik • 1 büyük kase fındık içi • 1 küçük kase rendelenmiş • Hindistancevizi • 1 küçük kase tel kadayıf (ufalanmış) Üzeri İçin: • 2 adet yumurta • 1 su bardağı süt • 1 paket kabartma tozu Şerbeti İçin: • 2,5 su bardağı …
Devamını oku »Hindistan Cevizli Sütlaç ve Gül Suyu Jöleli Tel Kadayıf
Malzemeler: • Hazırlamak için ayaklı kadehler kullanılmalıdır Gül Sulu Jöle İçin: • 80 gram gül reçeli • 4 gram jelatin • Bir miktar gül suyu Sütlaç İçin: • 400 gram Hindistan cevizi sütü • Vanilya çubuğı • Yıldız anason • 65/100 gram arası şeker (Arzuya göre) • 125 gram yuvarlak pirinç • 100 gram krema Hazırlanışı: Jelatinleri 5 dakika …
Devamını oku »Taze Rezeneli Kuzu Eti
Malzemeler: • 700-800 gram kuzu eti • 2 sap rezene • 1 adet soğan • 50 gram tereyağı • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber • 1 tatlı kaşığı kimyon • Tuz • 1 su bardağı su Hazırlanışı: Rezeneleri temizleyip irice doğrayın. Soğanı soyup ay şeklinde kestikten sonra 1 tatlı kaşığı tuz ile iyice ovun.Düdüklü Tencereyi ocağa alın. Rezeneyi Düdüklü …
Devamını oku »