Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Çikolata Kaseleri

Çikolata Kaseleri

0211Malzemeler:
• 160 gram bitter çikolata
• 40 gram beyaz çikolata
• 2 adet küçük boy balon
• 1 büyük kase mevsim meyveleri karışımı

Hazırlanışı:
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Hafiften soğuması için kenara alın (Eğer çikolata sıcakken balonu kaplarsanız balon patlar ).
Balonları şişirin. Çikolatayı parmağınız ya da bir spatula yardımı ile balonun üzerine kâse formu alacak şekilde kaplamaya başlayın.
Bir kat kapladıktan sonra katılaşması için biraz bekleyip üzerine ikinci katı kaplayın, balonu bir bardağın üzerine oturtun ve sertleşmesi için buzdolabına alın.
Aynı işlemi ikinci balona da uygulayın. Ayrı bir kapta beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Yağlı kağıttan külah yapın ve içine beyaz çikolatayı doldurun (İnce uçlu sıkma torbasını çikolata kaselerimizi süslemek için kalem gibi kullanacağız). Çikolata kaplı balonları dolaptan çıkarın. Beyaz çikolata ile balonların üzerine desenler çizin ve balonları tekrar buzdolabına alın. 10 dakika sonra buzdolabından çıkarın. Yağlı kağıt serdiğiniz bir tabağın içine yuvarlak formda olacak şekilde, yaklaşık bir kaşık bitter çikolata dökün, çikolata kaplı balonları kase olacak şekilde üzerine yapıştırın ve tekrar buzdolabına alın. 15-20 dakika bekleyip çikolata iyice sertleştikten sonra buzdolabından çıkarın. Balonun çikolata kaplı olmayan bir bölümünü enine olacak şekilde yarım parmak uzunluğunda kaplayacak kadar bant yapıştırın. Bantlı yerden iğne ile delerek havasını indirin. Çikolata kaplı meyve kasesinin içini dilediğiniz şekilde meyve, şekerleme ve kuru yemişler ile doldurun. Afiyet olsun.

OKU ➤  Kaymaçina

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir