Malzemeler: • 1 adet kuzu kol • Birkaç dal maydanoz • 4 adet defne yaprağı • Sıvı yağ • Tuz, tane karabiber Patates Püresi İçin: • 1 kilo patates • 1 çay bardağı süt • 2 çorba kaşığı tereyağı • Tuz, karabiber • 1 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi Domates Sos İçin: • 2 adet büyük boy domates • 1 yemek …
Devamını oku »Tarifler
Girit Usulü Fıstıklı Peynir Ezmesi
Malzemeler 300 gram tam yağlı peynir 1 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı 2 su bardağı iri çekilmiş ceviziçi 1 fincan zeytinyağı 3-4 diş sarımsak Pul biber Hazırlanışı Bir kapta peyniri ezin. Ezilmiş sarımsak, iri doğranmış ceviz, çekilmiş Antepfıstığı ve zeytinyağını peynire ekleyip karıştırın. Pul biberle süsleyip servis yapın.
Devamını oku »Sebzeli Kuzu Kapama
Malzemeler: • 5-6 dilim kuzu kol (veya but) • 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik • 1 dal kekik • 1 adet büyük boy soğan • 5-6 adet arpacık soğan • 2 adet havuç • 2 adet patates • 5-6 yaprak pazı yaprağı • 3 yemek kaşığı yoğurt • 1 adet limonun suyu • 2 yemek kaşığı un (tepeleme) • Tuz Hazırlanışı: …
Devamını oku »Pastırmalı Sebze Salatası
Malzemeler 3-4 dilim pastırma 1 demet taze reyhan 2 ortaboy domates 1 kase mısır 1 kase haşlanmış mantar 2-3 adet yeşil biber Limon Tuz Zeytinyağı Hazırlanışı Reyhanları yıkayın. Mantarları limonlu suda haşlayın.Bir kapta tüm malzemeleri harmanlayın . Servis tabağına alın. Limon ve zeytinyağı ve tuz ile salata sosu hazırlayın. Salatanın üzerine döküp servis edin.
Devamını oku »Fırında İncik
Malzemeler: • 500 gram kuzu incik • 2 adet soğan • 2 kahve fincanı un • 2 kahve fincanı yoğurt • 2 yemek kaşığı süt • 1 adet yumurta • 1 çay kaşığı tane karabiber • Birkaç dal biberiye Tarhanalı Patlıcan Beğendi Malzemesi: • 1 küçük kase toz tarhana • 2 adet patlıcan • 15 gram tereyağı • 1 çorba kaşığı …
Devamını oku »Bol Kekikli Kavurma
Malzemeler: • 800 gram iri parçalı kuzu eti • 12-15 adet arpacık soğan • 5-6 diş sarımsak • 1 adet dolmalık yeşil biber • 1 adet dolmalık kırmızı biber • 10-12 adet kiraz domates • Birkaç dal taze kekik, 1 tatlı kaşığı kuru kekik • 2 çorba kaşığı sıvı yağ • Tuz, tane karabiber, kimyon Hazırlanışı: Arpacık soğanları soyun. Kiraz domatesleri …
Devamını oku »Garnitürlü Havuç Çorbası
Malzemeler 3-4 adet büyük havuç 3 su bardağı etsuyu 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı zencefil 1 yemek kaşığı tereyağ 1 kase garnitür Dereotu Kırmızı pulbiber Tuz Hazırlanışı Havuçları rendeleyin. 2 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Etsuyunu ve suyu ekleyin.Haşlayın. Zencefil,dereotu, garnitürü ekleyin. Tuz ve 1 yemek kaşığı tereyağı ilavesiyle çorbayı pişirin. Servis kasesine alın pulbiberle servis yapın.
Devamını oku »Meyveli Yulaf Ezmesi
Malzemeler: • 1 küçük kase yulaf ezmesi • 2 çay bardağı süt • 2-3 adet çilek • 4-5 dilim kurutulmuş armut elma karışımı • 2-3 adet fındık içi • 2-3 adet badem içi • 1 tatlı kaşığı kuru üzüm • 1 tatlı kaşığı Antepfıstığı içi Hazırlanışı: Sütün dışındaki tüm malzemeyi çukur bir kaseye aktarın. En son sütü ilave edin. 10 dakika …
Devamını oku »Karpuz Pasta
Malzemeler: 1 adet orta boy karpuz (Tercihen çekirdeksiz) 1 paket kremşanti 1 adet şeftali (Tercihen sert) 1 adet kivi 8-10 adet çilek İnce çekilmiş Antepfıstığı içi Karpuz Pasta Hazırlanışı: Karpuzun üst ve alt kısmını kesip kenarlarını tıraşlayın. Ortaya çıkan 7-8 cm kalınlığındaki karpuzu çember yardımı ile kesip düzgün bir yuvarlak elde edin. Şeftali ve karpuzdan parizyen kaşığı yardımı ile küçük …
Devamını oku »Izgarada İstiridye Mantarı
Malzemeler: • 500 gram istiridye mantarı • 1 adet kırmızı soğan • 2 çorba kaşığı tereyağı • 1 adet kapya biber • 3-4 dal taze kekik • Tuz Hazırlanışı: İstiridye mantarlarını yaprak yaprak olacak şekilde ayırdıktan sonra nemli bir bezle silin. Tereyağını Tavada eritip halka halka doğranmış soğanı kavurun. Mantarları, taze kekiği, tuzu ve zar şeklinde doğranmı kapya biberi de ekleyin. …
Devamını oku »