Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 244)

Tarifler

Fırında Mücver

Malzemeler: • 3 adet büyük boy kabak • 1 kase rendelenmiş beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı • 1 demet taze soğan • 2 çay bardağı un • Yarım demet dereotu • Yarım demet nane • Yarım demet maydanoz • 4 adet yumurta • 1 tatlı kaşığı pul biber • 1 kahve fincanı zeytinyağı Hazırlanışı: Kabakların kabuğunu kazıyın ve kabakları …

Devamını oku »

Domates Soslu Penne

Malzemeler: 400 gram penne makarna 3 çorba kaşığı toz parmesan 60 gram tereyağı 4-5 dal taze fesleğen 400 gr domates sos 1 kahve fincanı zeytinyağı Domates Sos İçin: 1 kilo Çanakkale domatesi 4-5 dal taze fesleğen 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı kıyılmış taze sarımsak Bir tutam toz şeker Tuz   Hazırlanışı: Domates sos için; Domatesleri yıkayıp dörde bölün. …

Devamını oku »

Biber Salçası

 Malzemeler: 3 kilo salçalık kırmızı biber 1,5 çorba kaşığı tuz 2 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Salçalık biberlerin çekirdeklerini temizleyin. İrice doğradıktan sonra mutfak robotuna aktarıp püre haline gelinceye kadar ezin. Hazırladığınız biber püresini geniş bir alüminyum tepsiye yayın. Güneşli ve kuru bir ortamda 3 gün boyunca günde birkaç kez, tahta kaşıkla iyice karıştırarak koyulaşmasını sağlayın. Suyunu iyice çekince tuzunu ekleyip …

Devamını oku »

Ev Eriştesi

Malzemeler 4 su bardağı un 1,5 kahve fincanı süt 2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: Süt ile yumurtaları çukur bir kabın içinde mikser yardımıyla çırpın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuzu ekleyip harmanlayın. Unun ortasını havuz gibi açın. Sütlü karışımı ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Hamurları yağlı kağıt serili …

Devamını oku »

Mantı

Malzemeler: • 1 adet yumurta • 2 su bardağı un • 1 su bardağı su • Tuz İç Malzemesi: • 200 gram kıyma • 1 adet büyük boy soğan • Tuz, karabiber Hazırlanışı: Unu hamur yoğurma kabına alın. Yumurtayı, suyu ve tuzu ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan yarım mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp un serpilmiş bir tepsiye alın. İç malzemesi …

Devamını oku »

Herise

Malzemeler Yarım kilo kuru buğday Yarım kilo kuzu kuşbaşı yada tavuk eti 10 su bardağı su Yeterince sade yağ Kaya tuzu   Hazırlanışı Buğdayı geceden ıslatın.Kuzu kuşbaşıyı su ve tuz ilave ederek ocağa koyun. 1.5 saat piştikten sonra süzdüğünüz buğdayı ilave edin.Altı kısık olarak 1 saat daha pişirin.Lapa kıvamında olmasına dikkat edin.Su gerekirse su ilave edin.Suyunu çekmeye başladığında tahta kaşık …

Devamını oku »

Antrkotlu Sebze Dizmesi

Malzemeler: 1 kilo antrkot (kalın dilimlenmiş) 3 adet orta boy havuç 1’er adet dolmalık sarı, yeşil ve kırmızıbiber 500 gram orta boy kabak 500 gram siyah kabak (tercihen uzun olanı) 1 kilo orta boy patlıcan 1,5 kilo domates (tercihen sırık domatesi) 1 dal taze kekik 2-3 dal taze reyhan 2-3 dal taze fesleğen 2-3 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı …

Devamını oku »

Portakallı Çörek

Malzemeler: • 2 adet büyük boy portakal • 2 adet yumurta • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu • 250 gram tereyağı • 1 su badağı toz şeker • 3-3,5 su bardağı un Hazırlanışı: Portakallardan bir tanesinin kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Daha sonra kabuklarını soyup içini irice rendeleyin. Mikserde çırpılmış yumurta aklarını, küp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağını ve şekeri ekleyip karıştırırın. …

Devamını oku »

Badem Helvası

Malzemeler 3 su bardağı  badem içi 4 su bardağı parça şeker Tahta havan   Hazırlanışı  Badem içlerini sıcak suda 10 dakika ıslayın. Islanan badem içlerini soyun ve havana alın. Badem içlerini havada yağını bırakıp pelte haline gelene kadar dövün.Dövdüğünüz badem içlerini bir tepsiye dökün.Parça şekeri de havanda dövüp iyice un haline gelince badem içlerine ilave edin.Badem içi  ve şekeri yoğurmaya …

Devamını oku »

Ispanaklı Bulgurlu Borani

Malzemeler 1 kilo ıspanak 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı bulgur 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı su 1 kase yoğurt 3 diş sarımsak Kaya tuzu   Hazırlanışı Ispanakları iyice yıkayın.Yıkadığınız ıspanakları gelişigüzel doğrayın.Yemeklik doğradığınız soğanları tencerede zeytinyağı ile kavurmaya başlayın.Soğan kavrulunca ıspanakları ilave edin ve beraber kavurun.Ispanaklar sönünce üzerine tuz, bulgur ve suyu ilave edin.Tenceredekileri karıştırıp kapağını …

Devamını oku »