Malzemeler: 800 gram dana eti (tercihen yumurta, sokum veya tranç kısmından) 100 gram kuyruk yağı 4 dilim domates 1 adet soğan 4 adet yeşil biber Kırmızı pul biber Şiş Sosu için: 500 gram yoğurt 2 diş sarımsak Tuz, karabiber 1 çay bardağı sıvıyağ Bir tutam kekik Hazırlanışı: Sos için; Yoğurdu, havanda ezilmiş sarımsakları, tuzu, taze çekilmiş karabiberi, kuru kekiği ve …
Devamını oku »Tarifler
Manisa Kebabı
Malzemeler: 600 gram dana döş kıyma Tuz, karabiber 1diş sarımsak 1 adet kapya biber 10 dal maydanoz 2 adet hazır tırnak pidesi 150 gram yoğurt 1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı domates salçası 1 su bardağı sıcak su Hazırlanışı: Köfte için; Kıymayı çukur bir kaba alın. Havanda ezilmiş sarımsağı, tuzu, karabiberi ve blenderda ezdiğiniz kaypa biberini ekleyin. İyice karıştırıp …
Devamını oku »Dana Şaşlık
Malzemeler: 800 gram dana bonfile 5 adet küçük boy kırmızı soğan 4 dilim domates 4 adet yeşil biber Şiş Sosu İçin: 800 ml. krema 1 çay bardağı sıvıyağ 1 dal taze kekik Hazırlanışı: Sos için;Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Bonfileleri yarımcm kalınlığında 5-6 cm uzunluğunda dilimleyin ve sosun içine yatırın. Buzdolabına aktarıp 1 saat dinlendirin. Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın. …
Devamını oku »Mercimek Çorbası
Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 kahve fincanı sarı mercimek 1 adet orta boy patates 1 adet orta boy havuç 1 adet büyük boy soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı un (tepeleme) 2 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz, karabiber Et suyu Hazırlanışı: Havucu ve patatesi soyup rendeleyin. Soğanı soyup zar şeklinde doğrayın ve sıvıyağda karamelize olana dek kavurun. …
Devamını oku »Ali Nazik Köfte
Malzemeler: 20 gram soya sos 40 gram tereyağı 1 kase çeri domates 2 çorba kaşığı sıvıyağ 2 adet bazlama ekmek 7-8 dal maydanoz Köftesi İçin: 800 gram orta yağlı dana kıyma 1 çay kaşığı tuz Karabiber, kimyon, yenibahar 4 dilim sade tost ekmeği (ufalanmış) 1 adet büyük boy soğan (rendelenmiş) 4 dal maydanoz (kıyılmış) 2 adet yumurta Yoğurtlu Patlıcan Söğürme …
Devamını oku »Elmalı Crumble
Malzemeler: 1 top dondurma 1 dal taze nane 2 gram pudra şekeri 140 gram yeşil elma Hamuru İçin: 50 gram tereyağı 50 gram toz şeker 75 gram un 15 gram toz badem 1 tutam tuz 2 gram toz tarçın Hazırlanışı: Crumble hamuru için; Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Buzdolabına aktarıp yarım saat dinlendirin. İç harcı için; Elmaları yıkayıp soyun. Çekirdeklerini …
Devamını oku »Zeytinyağlı Kereviz ve Ispanak Kökü
Malzemeler: 4 adet temizlenmiş kereviz 12-15 adet arpacık soğan 4 diş sarımsak 2 adet orta boy havuç 1 adet büyük boy patates 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 kahve fincanı un 4 çay bardağı portakal suyu 4 çay kaşığı toz şeker Tuz Ispanak Kökü İçin: 1 kahve fincanı riviera zeytinyağı 2 diş sarımsak 1 adet soğan 1 adet havuç 2 adet …
Devamını oku »Kilo Verdiren Lahana Çorbası
Malzemeler 5 litre su 1 adet orta boy beyaz lahana 5 adet kuru soğan 6 – 7 adet acı sivribiber 2 demet maydanoz 150gram taze zencefil 5 diş sarımsak 1 çorba kaşığı pulbiber 1 tatlıkaşığı tuz Hazırlanışı Kaynayan suyun içerisine ince doğranmış lahanayı, kuru soğanı, taze zencefili, sarımsak, acı sivri biberi ve maydanozu ekleyip 15 dakika süreyle kaynatın. Tuz ve pulbiberi …
Devamını oku »Ponzu Bonfile Salatası
Malzemeler: 500 gram dana külbastı 2 çorba kaşığı riviera zeytinyağı 2 adet havuç 4-5 adet salatalık 2 adet kabak 8-10 dal frenk soğanı 1 kase endivyen salata 1 demet roka 2-3 dal taze nane 1 küçük kase soya filizi 3 adet kapya biber 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı (tercihen sarımsaklı) 4 dal taze soğan 1-2 dal taze kişniş 1 adet limonun …
Devamını oku »Kopar At Kurabiye
Malzemeler : 3 su bardağı un 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı pekmez 100 gram iri çekilmiş ceviz içi 100 gram kuru kayısı 100 gram kuru incir 1 çay kaşığı zencefil 2 çay kaşığı tarçın 1 adet limonun veya portakalın rendelenmiş kabuğu 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu Hazırlanışı: Elenmiş unu, kabartma tozunu, zencefili ve tarçını hamur yoğurma …
Devamını oku »