Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Közlenmiş Patlıcan Çorbası

Közlenmiş Patlıcan Çorbası

patlicancorbasi

Malzemeler:

1 kilo patlıcan

1 tatlı kaşığı limon suyu

2 adet salçalık kırmızıbiber

1 adet büyük boy beyaz soğan

2 diş sarımsak

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı un (tepeleme)

1 litre sıcak su

1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni

Hazırlanışı:

Patlıcanları birkaç yerinden kürdanla deldikten sonra ızgarada veya fırında közleyin. Biberleri de ızgarada közleyin veya fırında kabukları iyice çatlayıp biberler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Közleme işlemi bittikten sonra soğuk suyun altında birkaç saniye tutup kabuklarını soyun. Çatalla ezip limon suyu ile karıştırın. Biberleri de zar şeklinde doğrayın. Salçayı 1 çay bardağı sıcak suda un ile birlikte inceltin.

Soğanı soyup yemeklik doğrayın. Sarımsakları çok ince kıyın. Tereyağını ve zeytinyağını ısıtıp soğan ile sarımsakları kavurun. Közlenmiş patlıcanları ve biberleri ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. Salçalı, unlu karışımı ilave edin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte 10 dakika süreyle pişirin. Ocaktan almaya birkaç dakika kala sebzeli çeşniyi serpin. Ocaktan alın, blender yardımı ile çorbayı iyice çırpın. Pütürsüz bir kıvam elde edince kaselere paylaştırın. İsteğe göre hazır pesto sos ve krema ile birlikte servis yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir