Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 237)

Tarifler

Ispanaklı Kuzu Sırtı

Malzemeler 200 gram kuzu sırtı 400 gram ıspanak 1 adet kuru soğan 10 adet arpacık soğan 1 tutam taze kekik 2 adet çeri domates 1 parça yufka 1 adet haşlanmış patates 20 gram kaşar peyniri Tuz, karabiber Pul biber 20 gram tereyağı 1 adet yumurtanın sarısı Hazırlanışı Kuzu sırtını güzelce fazla kurutmadan ızgara yapın. Piyaz doğranmış soğan ve sarımsakları tereyağında …

Devamını oku »

Testide Sebzeli Kavurma

Malzemeler: • 500 gram kuzu eti • 50 gram arpacık soğan • 20 diş sarımsak • 5 adet kırmızı kaypa biber • 5 adet çarliston biber • 5 adet domates • 1 tutam maydanoz • 100 gram tereyağı • 200 gram mantar • 2 adet kuru soğan • 1 çay kaşığı pul biber • 1 tutam taze kekik • 1 …

Devamını oku »

Çikolata Kaseleri

Malzemeler: • 160 gram bitter çikolata • 40 gram beyaz çikolata • 2 adet küçük boy balon • 1 büyük kase mevsim meyveleri karışımı Hazırlanışı: Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Hafiften soğuması için kenara alın (Eğer çikolata sıcakken balonu kaplarsanız balon patlar ). Balonları şişirin. Çikolatayı parmağınız ya da bir spatula yardımı ile balonun üzerine kâse formu alacak şekilde kaplamaya …

Devamını oku »

Soslu Top Köfte

Malzemeler: • Yarım kilo kıyma • 1 adet orta boy soğan • 2 yemek kaşığı tereyağı • 3-4 yemek kaşığı galeta unu • 2 adet yumurta • 1 fincan süt • 2 yemek kaşığı mısır nişastası • Kimyon • Yenibahar • Tuz • Ayçiçek yağı (kızartmak için) Sosu İçin: • 2 yemek kaşığı sıvı yağ • 2 yemek kaşığı un …

Devamını oku »

Yaz Çorbası

Malzemeler 2 adet patates 2 adet kabak 2 adet havuç 100 gram mantar 1 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 2 adet dolmalık biber 1 demet maydanoz 1 çorba kaşığı salça 2 adet domates 30 gram bezelye 50 gram sıvıyağ Tuz, karabiber Pul biber   Hazırlanışı Öncelikle tüm sebzeleri aynı eşitlikte karıştırmadan küp küp doğrayın. Tencerenize yağı koyup önce soğan …

Devamını oku »

Kuskus Mücveri

Malzemeler: • 250 gram kuskus • 1 adet büyük boy kuru soğan • 2 diş sarımsak • 4 adet yumurta • 150 ml. zeytinyağı • 2-3 sap yeşil soğan • 5-6 sap maydanoz • 1 tatlı kaşığı kimyon • 1 tatlı kaşığı pul biber • Tuz Hazırlanışı: Bir tencerede küçük doğranmış soğan ve sarımsağı kızdırılmış zeytinyağı ile kavurun. Kimyonu ve …

Devamını oku »

Hurmalı Çikolata Topları

Malzemeler 300 gram hurma 200 gram bitter çikolata 4-5 dilim kakaolu kek 1 kaşık tereyağı 1 kaşık tozşeker File fındık Renkli granül şeker Hazırlanışı Hurmanın çekirdeklerini çıkartın. 1kaşık tereyağı ve 1 kaşık toz şeker ilavesiyle robotta ezilmiş kıvama getirin. Ufalanmış kakaolu kek  ekleyip karıştırın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Hurmalı karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp önce erimiş çikolataya daha sonra …

Devamını oku »

Hamsili Noodle

  Malzemeler: • 500 gram hamsi • 1 paket noodle • 1 adet kırmızı biber • 5-6 adet çeri domates • 3-4 sap yeşil soğan • 1 diş sarımsak • 5 çorba kaşığı zeytinyağı.   Hazırlanışı: Hamsileri temizleyip yıkadıktan sonra kılçığını çıkarın. Tavaya dizip üzerini geçecek kadar su, tuz koyarak hafif ateşte 10 dakika kaynatın. Noodle ’ı kaynamış sıcak suda 5 …

Devamını oku »

Bademli Kahveli Puding

  Malzemeler: • 1 litre süt • 2 tatlı kaşığı granül kahve • 2 yemek kaşığı un • 2 yemek kaşığı mısır nişastası • 1 su bardağı pudra şekeri • 4 yemek kaşığı margarin • File badem   Hazırlanışı: Sütü tencereye koyup şekeri ekleyin. Karıştırarak kaynatın. Un, kahve mısır nişastası ve vanilyayı bir kapta eleyin. Süte yavaş yavaş ekleyip puding …

Devamını oku »

Tavuklu Talaş Böreği

Malzemeler 8 adet milföy hamuru 1 adet büyük tavuk göğsü 200 gram haşlanmış bezelye 2 adet havuç 200 ml. likit krema 8-10 adet mantar Yarım limonun suyu Tuz,karabiber Yumurta sarısı Susam Hazırlanışı Tavuk göğsünü bir tencerede haşlayın. Soğuyunca küçük parçalara bölün. Bezelye ve havuçları haşlayıp havuçları küp küp doğrayın. Mantarları limonlu suda haşlayıp küçük parçalar halinde kesin. Tavuk ve sebzeleri …

Devamını oku »