Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Kaz Ciğeri Burger

Kaz Ciğeri Burger

1967

Malzemeler:

225 gram dana kıyması (Tercihen yüzde 100 dana etinden olmalı)

1 adet büyük boy beyaz soğan

1 çorba kaşığı sirke

2 çorba kaşığı toz şeker

1 adet muz (Tercihen yumuşak olandan)

3 çay kaşığı ketçap

100 gram kaz ciğeri

2 adet kiraz domates

2-3 yaprak roka

1 adet hamburger ekmeği

1 tatlı kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

Dana kıymayı çukur bir kaba alın. Tuzu ve karabiberi ekleyin. İyice yoğurun.

Karışımı avucunuzda şekillendirin. Yağlı kağıt üzerine aktarın. Diğer malzemeleri hazırlayana dek bu şekilde buzdolabında dinlendirin.

Soğanlı marmelat için; Soğanı soyup ay şeklinde doğrayın. Sos tenceresine sirke ve şekeri ekleyin,  orta ateşte iyice yumuşayıp karamel rengini alana dek pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Muzu çatalla ezerek püre haline getirin ve ketçapla karıştırın. Muzlu püreniz hazırdır.

Fırça yardımı ile hamburger ekmeğinin iç yüzeylerini tereyağı ile yağlayın. Ekmeğin iç yüzeylerini tavada kızartın.

Hazırladığınız köfte hamurunun her iki tarafını ızgarada 4’er dakikada kızartın.

Hamburger ekmeklerinin iç yüzeylerini hazırladığınız muzlu püreden sürün. Roka yapraklarını, ızgarada kızartılmış köfteyi, karamelize edilmiş soğanı yerleştirin. En son tavada hızlıca çevrilmiş kaz ciğerini de yerleştirin. Ekmeği malzemelerin üzerine yerleştirip kapatın. Hemen servise hazır edin.

OKU ➤  Carpacio

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir