Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 235)

Tarifler

Kıymalı Börek

Malzemeler: • 3 adet yumurta • 1 su bardağı su • 5,5 su bardağı un • 1 çorba kaşığı sirke • 1 çay bardağı un (Hamuru açmak için) • Tuz İç Malzemesi: • 500 gram kıyma • 1 adet büyük soğan • 1 yemek kaşığı biber salçası • Yarım demet maydanoz • Tuz, karabiber Üzeri İçin: • 1 çay bardağı …

Devamını oku »

Kani Nigiri

Malzemeler: • 500 gram Carlose pirinç • 150 gram sirke • 20 gram tuz • 90 gram şeker • 1 adet sushi sarma aparatı (Makisu) • (Pirinç tarifi 4 Kişilik sushi için verilmiştir..!) • 1 adet yosun yaprağı • 40 gram yengeç eti Hazırlanışı: Pilav için; Pirinçleri 5 dakika süreyle yıkayıp süzgece alın. Sirke, şeker ve tuzu bir kabın içinde eriyene kadar …

Devamını oku »

İç Pilav

Malzemeler: • 1 adet büyük boy beyaz soğan • 2 su bardağı pirinç • 3 su bardağı et suyu • 3 çorba kaşığı zeytinyağı • 2 çorba kaşığı tereyağı • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık • 2 çorba kaşığı kuş üzümü • 1 tatlı kaşığı tarçın • Tuz, karabiber, yenibahar • 12-15 adet közlenmiş kestane • 1 çay bardağı nar …

Devamını oku »

Bağdat Baharat’dan Perde Pilavı

Malzemeler: • 2 su bardağı pirinç • 1 adet bütün piliç • 200 gram badem • 2 çorba kaşığı kuş üzümü • 3.5 su bardağı piliç suyu • Tuz, Bağdat karabiber Hamuru için: • 125 gram margarin • 2 adet yumurta • 2.5 su bardağı un • 3 kaşık yoğurt • 2 yemek kaşığı sıvı yağ • 1.5 çay kaşığı …

Devamını oku »

Profiterol

Profiterol hamuru için: • 80 gram margarin • 1 su bardağı su • 1 yemek kaşığı toz şeker • 1 su bardağı un • 3 adet yumurta Kreması İçin: • 1 litre süt • 1,5 su bardağı toz şeker • 6 çorba kaşığı tepeleme un • 1 paket vanilya • 1 paket kremşanti (toz halinde) • 1 çay bardağı soğuk …

Devamını oku »

Sake Nigiri

Malzemeler: • 500 gram Carlose pirinç • 150 gram sirke • 20 gram tuz • 90 gram şeker • 1 adet sushi sarma aparatı (Makisu) • (Pirinç tarifi 4 Kişilik sushi için verilmiştir..!) • 1 adet yosun yaprağı • 50 gram somon füme Hazırlanışı: Pilav için; Pirinçleri 5 dakika süreyle yıkayıp süzgece alın. Sirke, şeker ve tuzu bir kabın içinde eriyene kadar …

Devamını oku »

Patates Gondol Kebabı

Malzemeler: • 4 adet kumpirlik patates • 5 adet domates • 500 gram kuzu eti • 2 adet kuru soğan • 2 diş sarımsak • Taze kaşar, tuz, köri, kekik Hazırlanışı: Kumpirlik patateslerin içini kaşık yardımı ile boşaltın. Yağda kızartın. Soğan ve sarımsak ile berabere kuzu etini soteleyin. Ardından küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip bir süre daha soteleyin. Son olarak harcın baharatlarını …

Devamını oku »

Fesleğen Soslu Ekmek

Malzemeler: • 200 ml. su • 350 gram un (tercihen hazır ekmek unu) • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 1,5 çay kaşığı tuz • 1 tatlı kaşığı toz şeker • 2 tatlı kaşığı kuru maya • 1 kahve fincanı hazır pesto sos Hazırlanışı: Unu geniş bir kapta eleyin. Tuzu, şekeri, mayayı ve zeytinyağını ekleyin. Karışıma azar azar suyu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir …

Devamını oku »

Pina Colada Cheesecake

Malzemeler: • 150 gram kakaolu bisküvi • 50 gram tereyağı • 2 çay kaşığı tarçın Peynirli Karışım İçin: • 100 gram mascarpone peyniri • 200 gram labne peyniri • 2 çorba kaşığı pudra şekeri • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu Pina Colada İçin: • 5 cl. ananas suyu • 2 cl. rom • 2 cl. malibu • 2 cl. Hindistan …

Devamını oku »

Peynirli ve Kaymaklı Börek

Malzemeler: • 4 adet hazır yufka • 300 gram ufalanmış beyaz peynir • 100 gram lor peyniri Sosu İçin: • 100 gram kaymak • 2 adet yumurta Hazırlanışı: İç malzemesi için; Peynirleri bir kapta karıştırın. İsteğe göre birkaç dal kıyılmış maydanozu ekleyerek tatlandırın. Yumurtalar ile kaymağı çatalla iyice ezin. Yufkalardan bir tanesinin üzerine kaymaklı karışımdan ince bir tabaka halinde spatula ile sürün. Daha sonra …

Devamını oku »