Ana Sayfa » Tarifler » Közde Patlıcanlı Zeytinyağlı Enginar

Közde Patlıcanlı Zeytinyağlı Enginar

2001

Malzemeler

5 adet enginar

5 adet arpacık soğanı

2,5 su bardağı su

Yarım limonun suyu

Yarım portakalın suyu

1 tatlı kaşığı un

1 tatlı kaşığı toz şeker

2 adet közlenmiş patlıcan

3 yemek kaşığı çiğ krema

3 tatlı kaşığı tahin

1 çay kaşığı sebze tozu

Yeterince tuz

Hazırlanışı

Limon suyu, portakal suyu, un, su, tuz ve şekeri bir tencerede çırpın. Bu karışımın içerisinde yapraklarını ayıkladığınız enginarları arpacık soğanları ile birlikte kısık ateşte kapağı kapalı şekilde, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ardından soğumaya bırakın.

Patlıcanları ince ince doğrayın ve suyunu süzdürün. Krema, tahin, sebze tozu ve tuz ile iyice karıştırıp enginarların üzerine yerleştirin. Afiyet olsun.

OKU ➤  Knorr Acisso’nun ‘Büyük Boy’ Acı Biber Yemek Sosu Çıktı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir