Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 234)

Tarifler

Yeşil Fıstıklı Vanilyalı Panna Cotta

Malzemeler: • 10 gram süt • 25 gram krema • 5 gram şeker • 3 gram yaprak jelatin • 1 adet çubuk vanilya • 10 gram toz yeşil fıstık • Fıstık taneleri (süslemek için) Hazırlanışı Süt, krema, şeker ve çubuk vanilyayı karıştırarak kaynatın. Yaprak jelatini ıslatıp yumuşatın ve tavada eritin. Karışıma ilave edin. Kalıba karışımın yarısını doldurun diğer yarısını da toz yeşil fıstığı ekleyerek …

Devamını oku »

Kakaolu Mantar Kurabiye

Malzemeler: • 500 gram fındık tozu • 400 gram pudra şekeri • 4 adet yumurtanın beyazı • 35 gram kakao Hazırlanışı: Bütün malzemeleri bir araya getirip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Yuvarlak bir şekil verin. Pudra şekerine bulayın. 200 derecede 6 dakika pişirin.

Devamını oku »

Hellim Peynirli Arpacık Soğanlı Soman Balığı

Malzemeler: • 800 gram somon • 100 gram hellim peyniri • 3 yemek kaşığı un • 1 çay bardağı sıvı yağ • 2 adet pancar • 100 gram arpacık soğan Hazırlanışı: Somonların kılçıklarını tamamen ayıkladıktan sonra çok hafif unlayarak ızgarada veya tavada pişirin. Hellim peynirlerini de aynı şekilde kızartın. Arpacık soğanları pancarla birlikte rengi dönene kadar kaynatın. Somon, hellim peyniri, …

Devamını oku »

Bisküvi Evi

Malzemeler: Kurabiye Malzemeleri: • 250 gram tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış) • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu • 1,5 su bardağı pudra şekeri • 1 adet yumurta • 1 paket vanilya • 4 su bardağı un Royal Icing Malzemeleri: • 3 adet yumurtanın akı • 2 çorba kaşığı gerçek limon suyu • 3,5 su bardağı pudra şekeri Hazırlanışı: Mikserin hamur yoğurma …

Devamını oku »

Limonlu Cheesecake

Malzemeler: • 45 gram krem peynir • 45 gram süt krema • 15 gram toz şeker • Yarım yumurta • 7 gram limon suyu Alt taban bisküvisi: • 3 gram tereyağı • 3 gram şeker • 4 gram pirinç ceviz • 6 gram un Hazırlanışı: Bisküvi malzemelerinin hepsini yoğurun. Bir ufak tepsiye koyup 170 derecede kızarana kadar pişirip soğutun. Kalıbın altına tabanına …

Devamını oku »

Kuzu Kafkas Kebabı

Malzemeler: • 500 gram kuzu eti • 2 adet soğan • 2 adet sarımsak • Sivri biber • Domates • Kaypa biber • Kekik, köri, tuz Krep İçin: • Yarım litre süt • 5 adet yumurta • 5 yemek kaşığı un • Yarım çay bardağı sıvı yağ • Tuz, şeker Sosu için: • 1 kase yoğurt • 1 diş sarımsak …

Devamını oku »

Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Terin

Malzemeler: • 20 gram süt krema • 30 gram beyaz çikolata • 45 gram çırpılmış kremşanti • Frambuaz • 3 gram yaprak jelatin Sosu için: • 4 gram frambuaz • 5 gram şeker Hazırlanışı: Süt kremasını kaynatın. Ocaktan alın. Çikolatayı kremaya ekleyip karıştırarak eritin. Kremşantiyi mikserde kabartıp süt kremasına ekleyin. Yaprak jelatinleri soğuk suda eritip yumuşatın. Suyunu süzüp kısık ateşte …

Devamını oku »

California Maki

Malzemeler: • 500 gram Carlose pirinç • 150 gram sirke • 20 gram tuz • 90 gram şeker • 1 adet sushi sarma aparatı (Makisu) • (Pirinç tarifi 4 Kişilik sushi için verilmiştir..!) • 1 adet yosun yaprağı • 40 gram tobiko (Uçan balık yumurtası) • 60 gram salatalık • 40 gram avokado • 50 gram somon füme Hazırlanışı: Pilav …

Devamını oku »

Balsamik Soslu Piliç

Malzemeler: • 800 gram piliç bonfile • Balsamik sirke • Sıvı yağ • Kekik, • Göbek salata • Domates • Salatalık mısır Hazırlanışı: Tavukları yekpare şekilde açıp balsamik sirke, sıvı yağ ve kekik ile marine edin. Tavada kızartın. Göbek salata, domates ve mısırdan bir salata yapın. İçerisine balsamik sirke, sıvı yağ, kekik ve tuz katın. Pişen tavukları jülyen dilimleyip salatanın üzerine dizin. Salatanız servise hazırdır.

Devamını oku »

Yeşil Çay Dondurması

Malzemeler: • 100 gram vanilyalı dondurma • 1 çorba kaşığı yeşil çay tozu • Vişne ya da şeftalili hazır sos Hazırlanışı: Vanilyalı dondurmayı oda ısısında kısa bir süre beklettikten sonra yeşil çay tozu ile iyice karıştırın. Servis kasesine boşalttığınız dondurmayı 20 dakika süreyle dondurucuda bekletip servis edin. Arzu ederseniz üzerini vişne ya da şeftalili sos ile dekore edebilirsiniz.  

Devamını oku »