Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 233)

Tarifler

Cavallucci

Malzemeler: • 6 çorba kaşığı bal • 1 su bardağı toz şeker • Çeyrek su bardağı portakal kabuğu şekeri (minik minik doğranmış) • Çeyrek su bardağı kuru üzüm (minik minik doğranmış) • Yarım su bardağı ceviz içi (dövülmüş) • Çeyrek su bardağı badem içi (dövülmüş) • Yarım çay kaşığı kabartma tozu • Yarım çay kaşığı toz tarçın • Yarım çay …

Devamını oku »

Avokado Maki

Malzemeler: • 500 gram Carlose pirinç • 150 gram sirke • 20 gram tuz • 90 gram şeker • 1 adet sushi sarma aparatı (Makisu) • (Pirinç tarifi 4 Kişilik sushi için verilmiştir..!) • 1 adet yosun yaprağı 100 gram kavrulmuş susam Hazırlanışı Pilav için; Pirinçleri 5 dakika süreyle yıkayıp süzgece alın. Sirke, şeker ve tuzu bir kabın içinde eriyene kadar …

Devamını oku »

Kaşık Salata

Malzemeler: • 1 adet salatalık • 1 demet taze nane • 2 adet domates • 5-6 dal maydanoz • 2-3 yaprak marul • 1 çay bardağı taze ceviz • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 çorba kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Salatalıkları alacalı soyduktan sonra enine ikiye kesin. Çok fazla çekirdekleri varsa küçük bir kaşık …

Devamını oku »

Karanfilli Çikolatalı Islak Kek

Malzemeler: • 60 gram kuvertür siyah çikolata • 45 gram margarin • 1 adet yumurta • 15 gram un • 30 gram şeker • 1 gram vanilya • 1 gram tuz Hazırlanışı: Yumurtanın beyazını tuz ile kabartın. Yağ ile çikolatayı eritip soğutun. Soğuduktan sonra yumurta sarısını ilave edin. Un ve vanilyayı yedirin. Şekeri ekleyin. Kabartılmış yumurtayı katın. Yağlanmış kalıplara koyun. 170 dereceye ayarlı fırında 30-35 …

Devamını oku »

Sake Maki

Malzemeler: • 500 gram Carlose pirinç • 150 gram sirke • 20 gram tuz • 90 gram şeker • 1 adet sushi sarma aparatı (Makisu) • (Pirinç tarifi 4 Kişilik sushi için verilmiştir..!) • 1 adet yosun yaprağı Hazırlanışı: Pilav için; Pirinçleri 5 dakika süreyle yıkayıp süzgece alın. Sirke, şeker ve tuzu bir kabın içinde eriyene kadar ısıtın. 600 ml. …

Devamını oku »

Domates Ezme Salata

Malzemeler • 2 adet domates • 1-2 adet taze acı kırmızı biber (Saman Dağı Biberi) • 1-2 adet tatlı yeşil biber • Yarım demet maydanoz • 1 adet küçük boy soğan (Tercihen beyaz Gaziantep soğanı) • Kırmızı pul biber (Damak tadınıza göre ayarlayın) • İsot (Damak tadınıza göre ayarlayın) • Tuz • 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı • 1 çorba …

Devamını oku »

Ayva Tatlısı

Malzemeler: • 3 adet büyük boy ayva • 2 su bardağı toz şeker • 1-2 adet çubuk tarçın • 2-3 adet karanfil • 2 su bardağı ıhlamur çayı • Yarım limonun suyu Ayvalı Karışım İçin: • 2 adet elma • 1 adet ayva • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi • 1 çay kaşığı tarçın • 1 kahve fincanı …

Devamını oku »

Fırında Kekikli ve Tereyağlı Hindi

Malzemeler: • 1 adet temizlenmiş ve tütsülenmiş bütün hindi • 125 gram tereyağı • 1 kutu taze kekik • Deniz tuzu Sosu İçin: • 1 küçük kase biber salçası • 1 çorba kaşığı domates salçası • 1 adet portakalın suyu • 1 kahve fincanı ay çiçeği yağı Hazırlanışı: Hindinin derisinin altına her biri misket büyüklüğünde tereyağı parçaları yerleştirin. Taze kekikleri de aynı …

Devamını oku »

Anne Çorbası Tadında

Leziz kahveleriyle kalpleri fetheden Caffè Nero, kendi tarzıyla yorumladığı çorbalarıyla da en az kahveleri kadar iddialı. Caffè Nero’nun fesleğenli domates ve yeşil mercimek çorbaları bu kışın favori çorbaları olacak “Milano’da değilseniz en iyi kahveci” unvanlı Caffè Nero, leziz kahve çeşitlerinin yanı sıra çorbalar konusunda da iddialı. Caffè Nero’nun iç ısıtan sıcacık çorba çeşitlerine eklediği fesleğenli domates ve yeşil mercimek, bu …

Devamını oku »

Balkabağı Tatlısı

Malzemeler: • 2 kilo balkabağı • 2 kilo toz şeker • 2-3 adet karanfil Hazırlanışı: Balkabağının kabuğunu soyup istediğiniz şekilde parçalar halinde kesin. Geniş bir tencereye aktarıp üzerini örtecek şekilde şeker serpin, karanfil tanelerini ekleyin. Vaktiniz varsa tencerenin kapağını kapatıp sulanması için bu şekilde birkaç saat bekletin. Vaktiniz yoksa direkt ocağa alın. En kısık ateşte, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın. Tencerenin kapağını açıp oda ısısında soğumaya bırakın. Daha …

Devamını oku »