Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Süt Helvası

Süt Helvası

helva

Malzemeler:
> 250 gram tereyağı
> 2 su bardağı un
> 8 su bardağı süt
> 4,5 su bardağı toz şeker
> 1 çay kaşığı vanilya
> Tahin (Servis tabağının altına)
> Badem kırığı, pekmez (Süslemek için isteğe bağlı)

Hazırlanışı:
Tencerede, unu tereyağı ile birlikte orta ateşte, sürekli karıştırarak ve yakmamaya özen göstererek kavurun. Üzerine kaynar sütü ilave edip sürekli karıştırarak birbirine yedirin. Şekeri ve vanilyayı ilave edin. Bir dakika sonra ocaktan alın ve hemen ısıya dayanıklı fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarıp iyice çatlayana kadar pişirin. Fırından alın. Servis tabağına tahini dökün. Üzerine süt helvasını yerleştirip fıstık serpin. Servis yapın.

 

OKU ➤  Çilekli Kadayıf

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir