Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Sütlü Tatlı

Sütlü Tatlı

bardak

Malzemeler:
> 800 ml. süt
> 200 ml. krema
> 3 adet yumurtanın sarısı
> 4 yaprak jelatin
> 3 adet damla sakızı (Her biri en fazla nohut büyüklüğünde olmalı!)
> 1 çay bardağı toz şeker
Üzeri İçin:
> 4-5 adet taze çilek
> 4 adet şemsiye çikolata

Hazırlanışı: Jelatin yapraklarını soğuk suda 10 dakika kadar beklettikten sonra suyun içinden çıkartın. Jelatinleri sıcak suda da yumuşamaya bırakın. Sütü ve damla sakızlarını tencerede kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurta sarılarını şekerle birlikte mikser yardımı ile cam bir kasede köpük köpük olana dek çırpın. Soğuyan damla sakızlı sütü, yumurtalı karışıma ip gibi ekleyerek yedirin. Her iki karışımı, benmari usulü ama kaynatmadan, koyu bir muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Jelatinleri ekleyip karıştırmaya devam edin. Tüm malzeme karışınca ocaktan alın. En son kremayı ekleyin. Soğuyunca servis kaselerine veya bardaklara paylaştırın. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra isteğe göre küp doğranmış çilek parçaları ve şemsiye çikolata ile süsleyerek servise hazır edin.

Lezzet ekürileri: Bol köpüklü bir Türk kahvesi ya da sade filtre kahve iyi gider.

 

OKU ➤  Osmanlı Usulü Zerde

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir