Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 231)

Tarifler

Pırasalı ve Peynirli Kiş

Malzemeler: Kiş hamuru için 1 çay bardağı yoğurt 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 40 gram margarin(oda ısısında yumuşamış) 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 2,5 su bardağı un Pırasalı karışım için: Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 adet büyük boy soğan 1 kilo pırasa; 4-5 dal dereotu 1 kahve fincanı mısır tanesi 50 gramtaze kaşar peyniri (rendelenmiş) 50 …

Devamını oku »

Peynirli Mantı

Malzemeler: 3 su bardağı un (tepeleme) 1,5 su bardağı su İç malzemesi için: 200 gram beyaz peynir 3-4 dal maydanoz 2 çorba kaşığı labne peynir 50 gram tel peynir Sosu için: 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı domates püresi 1 tatlı kaşığı biber salçası Tuz, kimyon, karabiber, nane, pul biber Sarımsaklı yoğurt Hazırlanışı: Hamuru için; Unu yoğurma kabına eleyin. …

Devamını oku »

Peynirli ve Sebzeli Ekmek Sepeti

Malzemeler 1 adet büyük boy soğan (tercihen beyaz) 1 çorba kaşığı buğday unu 1 su bardağı sıcak süt 100 gram tereyağı 500 gram kolot peyniri (veya yağsız taze kaşar) 6-8 dilim kepekli veya çavdarlı ekmek Sebzeli Karışım İçin: 2 adet sivribiber 1 adet dolmalık kırmızıbiber 2 dal taze soğan 2 çorba kaşığı zeytinyağı 4-5 dal dereotu Hazırlanışı: Sebzeli karışım için; …

Devamını oku »

Peynirli Kabak Dolması

Malzemeler: 8-10 adet Girit kabağı (tercihen mandalina büyüklüğünde) Deniz tuzu 4 çorba kaşığı zeytinyağı 3-4 adet sivribiber 2 diş sarımsak 250 gram kelle peyniri 30 gram keş peyniri Yarım demet dereotu 2 adet közlenmiş kırmızıbiber Yarım demet maydanoz 4-5 adet salamura asma yaprağı Hazırlanışı: Kabakların dışını isteğe göre alacalı kazıyabilirsiniz. Kabakları buharda diri kıvamda haşlayın. Soğuyunca kapak şeklinde üst tarafından …

Devamını oku »

Meraklısına Paella Tarifi

Malzemeler 45 ml. zeytinyağı 1 adet büyük boy soğan 2 diş sarımsak 1-2 adet dolmalık yeşilbiber 1 küçük kase küp doğranmış konserve domates (yazın tazesinden kullanmalı) 500 ml. balık suyu 1 çorba kaşığı balsamik sirke 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı safran 2 adet defne yaprağı Tuz, taze çekilmiş karabiber 500 gram dil balığı veya levrek fileto 2 …

Devamını oku »

Baklava Hamurunda Pesto Soslu Somon

Malzemeler: 4 adet fileto somon (her birinin derisi alınmış ve avuç içi büyüklüğünde) 8 adet hazır baklava yufkası 4 çorba kaşığı zeytinyağı 50 gram tereyağı Rokalı Pesto İçin: 1 demet roka yaprağı 2 adet ardıç yemişi Yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu 2 diş sarımsak Çeyrek su bardağı kavrulmuş çam fıstığı Çeyrek su bardağı krem peynir Tuz,karabiber Hazırlanışı: Pesto sos …

Devamını oku »

Narlı somon

Malzemeler: 2 çay kaşığı öğütülmüş kakule 2 adet yıldız anason 2 çay kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 1 adet narın taneleri Yarım fincan ince kıyılmış taze soğan 3 çorba kaşığı misket limonu suyu 2 çay kaşığı ince doğranmış acı yeşilbiber 2 diş rendelenmiş sarımsak 2 adet avakado (küp doğranmış) 1 adet marul göbeği (süsleme için) 2 adet orta boy …

Devamını oku »

Balkabağı Marmelatı

Balkabağı Marmelatı İçin Malzemeler: Yarım kilo balkabağı Yarım kilo toz şeker 1 su bardağı su 1 adet tarçın çubuğu 2-3 adet karanfil tanesi 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı limon suyu Balkabağı Marmelatı Hazırlanışı: Balkabağını temizleyin. İster rendeleyin isterseniz de rondoda ezin.Tencereye aktarın. Üzerine toz şekeri, tarçın çubuğunu ve karanfil tanelerini atın. Tencerenin kapağını kapatın, oda ısısında bu şekilde bir …

Devamını oku »

Balkabaklı Dizme Börek

Malzemeler: 5 adet yufka 3-4 dilim balkabağı 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş ) 1 tatlı kaşığı tarçın 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Balkabaklarını iri iri doğrayıp mutfak robotuna aktarın. Şekeri ekleyip püre haline getirin. En son iri çekilmiş ceviz içi ve tarçınıda ekleyin. Kaşıkla karıştırıp malzemeyi birbirine iyice yedirin. Yufkaları 4 parmak genişliğinde …

Devamını oku »

Orman Meyveli Elmasiye

Malzemeler: 1 litre su 200 gram toz şeker 40 gram jelâtin 200 gram taze orman meyveleri 50 gram frenk üzüm Hazırlanışı: Su ve şekeri sos tenceresinde kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuk suda çözdürdüğünüz jelatini şekerli karışıma ilave edin. Eriyene kadar karıştırın. Orman meyvelerini slikon esnek bir kabın içine yerleştirin. Kabın içini şekerli karışım ile doldurun. Kıvam alana dek buzdolabında …

Devamını oku »