Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 230)

Tarifler

Dana Gulaş

Malzemeler: 1 kilo dana sokum et 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı margarin 200 gram arpacık soğan 2 diş sarımsak 1 adet kereviz 1 adet kaypa biber 1 adet sarı biber 1 adet kereviz 2 adet havuç 2 çorba kaşığı salça (tepeleme) 1 su bardağı su 4-5 adet kiraz domates Tuz, karabiber Patates Kızartması İçin 1 adet patates Kızartmak …

Devamını oku »

Izgara Sebze Sandviç

Malzemeler: 1 adet çok tahıllı hamburger ekmeği 2-3 dilim kabak 2-3 dilim patlıcan 1 adet közlenmiş kırmızıbiber 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1-2 yaprak roka 1 çorba kaşığı kurutulmuş domates sos 2-3 dilim dilimlenmiş taze kaşarpeyniri Kurutulmuş Domates Sos İçin: 5-6 dilim kurutulmuş domates 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı nar ekşisi 1 adet ceviz içi 1 tutam kimyon 1 …

Devamını oku »

Armutlu Tart

Malzemeler: 4 adet büyük boy armut 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1,5 su bardağı un 1 adet yumurtanın akı 3 yemek kaşığı soğuk su 100 gram margarin Bir tutam tuz 1 tatlı kaşığı tarçın (üzeri için) 1 yemek kaşığı esmer toz şeker (üzeri için) Hazırlanışı: Armutları yıkadıktan sonra soyup ince ince dilimleyin. Kararmaması için limonlu …

Devamını oku »

Mangolu Sorbe

Malzemeler: 1,5 su bardağı doğranmış mango 1 çay bardağı portakal suyu 1 çay bardağı şeker şurubu 1 adet yumurtanın akı 1 yemek kaşığı doğranmış portakal kabuğu şekerlemesi Nane yaprakları Hazırlanışı: Doğranmış mangoyu, portakal suyunu, şeker şurubunu ve yumurta akını mikserde 5 dakika boyunca çırpın. Karışımı buzluğa dayanıklı kaba dökün. Buzlukta iyice dondurtan sonra dondurma kaşığıyla birer top alıp servis tabaklarına …

Devamını oku »

Ispanaklı Baklava Böreği

Malzemeler: 1 adet büyük boy soğan 1 bağ ıspanak 500 gram mantar 1 kahve fincanı zeytinyağı (kavurmak için) 100 gram margarin 1 çay bardağı sıvıyağ 150 gram rendelenmiş taze kaşarpeyniri 100 gram rendelenmiş beyaz peynir Yarım paket baklava hamuru Hazırlanışı: İç malzemesi için; Küp doğranmış soğanı, birkaç kaşık zeytinyağı ile geniş bir tavada yumuşayıncaya kadar kavurun. Ardından yıkayıp süzdüğünüz ıspanakları …

Devamını oku »

Haşhaşlı Kek

Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı mavi haşhaş Hazırlanışı: Elenmiş unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve haşhaşı bir kapta harmanlayın. Şeker ve yumurtaları mikserle, köpük köpük olana dek çırpın. Sütü ve sıvıyağı ilave edin. Birkaç dakika …

Devamını oku »

Fındıklı Kurabiye

Malzemeler: 2 su bardağı un 100 gram tereyağı 2 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım su bardağı pudraşekeri 1 adet yumurta Yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 portakalın rendelenmiş kabuğu Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın akı Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık içi 2 çorba kaşığı pudra şekeri Hazırlanışı: Tereyağı ile pudraşekerini krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta ve sıvıyağı …

Devamını oku »

Mısır Gevrekli Çikolata Topları

Malzemeler: 5 adet sütlü çikolata kaplı karamela ve nugalı bar 250 gram mısır gevreği 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı bal Hazırlanışı: Çikolataları kırıp tencereye alın. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak çikolataları eritin. İçine tereyağını ekleyin ve karışım homojen olup tüm çikolata eriyip pürüzsüzleşince ocaktan alın. Balı ve mısır gevreğini ekleyip katılaşmadan hızlıca karıştırın. Hazırladığınız karışımdan dondurma kaşığı yardımıyla yağlı …

Devamını oku »

Burgu’larda Kaybolmuş Patates

Malzemeler: 150 G. Muratbey Burgu Peyniri 15   G. Muratbey Tereyağı 5 Adet Çok İnce Dilimlenmiş Patates 1 Paket Hazır Mini Krema 2 Diş Dövülmüş Sarımsak Çok Az Tuz Kırmızıbiber, Karabiber Muskat Rendesi Hazırlanışı: Çok ince dilimlenmiş patatesler tüm baharatlar ve sarımsak ile karıştırılır, fırın kabının altı hafifçe tereyağı ile yağlanır. Burgu peynirler, şerit şerit ayrılarak yarısı alt sıraya serilir. Üstüne …

Devamını oku »

Elmalı Ayva Tatlısı

Malzemeler: 3 adet orta boy ayva 3 su bardağı toz şeker 2 adet elma 1 tatlı kaşığı tarçın 1 küçük kase ceviz içi 1 adet limonun suyu Üzeri için kaymak Elmalı Ayva Tatlısı Hazırlanışı: Ayvaları yıkayıp soyun. Ortadan ikiye ayırıp içlerini temizleyin. Çıkardığınız çekirdekleri ve kabukların bir kısmını ayırın. Ayvaları kararmaması için limonlu suda bekletin. Temizlenmiş ayvaları tencereye dizin. Üzerine …

Devamını oku »