Malzemeler: 4 adet büyük boy armut 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1,5 su bardağı un 1 adet yumurtanın akı 3 yemek kaşığı soğuk su 100 gram margarin Bir tutam tuz 1 tatlı kaşığı tarçın (üzeri için) 1 yemek kaşığı esmer toz şeker (üzeri için) Hazırlanışı: Armutları yıkadıktan sonra soyup ince ince dilimleyin. Kararmaması için limonlu …
Devamını oku »Tarifler
Mangolu Sorbe
Malzemeler: 1,5 su bardağı doğranmış mango 1 çay bardağı portakal suyu 1 çay bardağı şeker şurubu 1 adet yumurtanın akı 1 yemek kaşığı doğranmış portakal kabuğu şekerlemesi Nane yaprakları Hazırlanışı: Doğranmış mangoyu, portakal suyunu, şeker şurubunu ve yumurta akını mikserde 5 dakika boyunca çırpın. Karışımı buzluğa dayanıklı kaba dökün. Buzlukta iyice dondurtan sonra dondurma kaşığıyla birer top alıp servis tabaklarına …
Devamını oku »Ispanaklı Baklava Böreği
Malzemeler: 1 adet büyük boy soğan 1 bağ ıspanak 500 gram mantar 1 kahve fincanı zeytinyağı (kavurmak için) 100 gram margarin 1 çay bardağı sıvıyağ 150 gram rendelenmiş taze kaşarpeyniri 100 gram rendelenmiş beyaz peynir Yarım paket baklava hamuru Hazırlanışı: İç malzemesi için; Küp doğranmış soğanı, birkaç kaşık zeytinyağı ile geniş bir tavada yumuşayıncaya kadar kavurun. Ardından yıkayıp süzdüğünüz ıspanakları …
Devamını oku »Haşhaşlı Kek
Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı mavi haşhaş Hazırlanışı: Elenmiş unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve haşhaşı bir kapta harmanlayın. Şeker ve yumurtaları mikserle, köpük köpük olana dek çırpın. Sütü ve sıvıyağı ilave edin. Birkaç dakika …
Devamını oku »Fındıklı Kurabiye
Malzemeler: 2 su bardağı un 100 gram tereyağı 2 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım su bardağı pudraşekeri 1 adet yumurta Yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 portakalın rendelenmiş kabuğu Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın akı Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık içi 2 çorba kaşığı pudra şekeri Hazırlanışı: Tereyağı ile pudraşekerini krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta ve sıvıyağı …
Devamını oku »Mısır Gevrekli Çikolata Topları
Malzemeler: 5 adet sütlü çikolata kaplı karamela ve nugalı bar 250 gram mısır gevreği 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı bal Hazırlanışı: Çikolataları kırıp tencereye alın. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak çikolataları eritin. İçine tereyağını ekleyin ve karışım homojen olup tüm çikolata eriyip pürüzsüzleşince ocaktan alın. Balı ve mısır gevreğini ekleyip katılaşmadan hızlıca karıştırın. Hazırladığınız karışımdan dondurma kaşığı yardımıyla yağlı …
Devamını oku »Burgu’larda Kaybolmuş Patates
Malzemeler: 150 G. Muratbey Burgu Peyniri 15 G. Muratbey Tereyağı 5 Adet Çok İnce Dilimlenmiş Patates 1 Paket Hazır Mini Krema 2 Diş Dövülmüş Sarımsak Çok Az Tuz Kırmızıbiber, Karabiber Muskat Rendesi Hazırlanışı: Çok ince dilimlenmiş patatesler tüm baharatlar ve sarımsak ile karıştırılır, fırın kabının altı hafifçe tereyağı ile yağlanır. Burgu peynirler, şerit şerit ayrılarak yarısı alt sıraya serilir. Üstüne …
Devamını oku »Elmalı Ayva Tatlısı
Malzemeler: 3 adet orta boy ayva 3 su bardağı toz şeker 2 adet elma 1 tatlı kaşığı tarçın 1 küçük kase ceviz içi 1 adet limonun suyu Üzeri için kaymak Elmalı Ayva Tatlısı Hazırlanışı: Ayvaları yıkayıp soyun. Ortadan ikiye ayırıp içlerini temizleyin. Çıkardığınız çekirdekleri ve kabukların bir kısmını ayırın. Ayvaları kararmaması için limonlu suda bekletin. Temizlenmiş ayvaları tencereye dizin. Üzerine …
Devamını oku »Katmer
Malzemeler: 8 yaprak baklavalık yufka 1 su bardağı toz Antep fıstığı Yarım çay bardağı doğranmış ceviz içi 8 yemek kaşığı tereyağı (tuzsuz Erzincan tereyağı) Şerbeti İçin: Yarım litre su 400 gram şeker Yarım limon Hazırlanışı Tereyağını tavada eritin, kaynamaya başlayınca ocaktan alıp bir kenarda yağın çökmesi için birkaç dakika bekletin. Bir yufkanın üzerini kaplayacak şekilde tereyağını yufkanın üzerine sürün. Üzerine …
Devamını oku »Çikolata Şelalesi
Malzemeler: 80 gram bitter çikolata 1 çay kaşığı tarçın 40 gram tereyağı (oda ısısında) 1 adet yumurta 3 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı un (tepeleme) Hazırlanışı: Çikolatayı irice kıyıp benmari usulü eritin. Çikolata iyice eriyip sulanınca oda ısısına getirilmiş yumuşak tereyağı parçalarını da ilave edin. Tereyağı iyice eriyip çikolataya karışınca ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Yumurtalar ile şekeri …
Devamını oku »