Malzemeler: 1,5 su bardağı ılık su 2 çorba kaşığı toz şeker 1 paket kuru maya 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı deniz tuzu 3,5-4 su bardağı un Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı 2-3 diş ince ezilmiş sarımsak Yarım su bardağı parmesan peyniri Hazırlanışı Karıştırma kabına ılık suyu, mayayı ve şekeri aktarın. Yaklaşık 5 dakika erimesini bekleyin. Zeytinyağı ve tuzu …
Devamını oku »Tarifler
Saç Kavurma
Malzemeler 1 kilo et 1 adet domates 2 adet biber Terbiyesi İçin: Süt veya yoğurt Zeytinyağı 1 adet soğan Hazırlanışı Soğanı doğrayıp suyunu bir kaba sıkın içine süt veya yoğurt ve zeytinyağını ekleyin. Kuşbaşı doğradığınız eti içinde bir gün bekletin. Saçın içine eti, domatesi ekleyin. Et suyunu bırakıp tekrar çektikten sonra yağını bırakacaktır. Yağını bıraktıktan 15 dakika sonra yemek hazırdır.
Devamını oku »Kavurma
Malzemeler: 1 kilo dana eti (yağı ve siniri temizlendikten sonra, yaklaşık 200 gram kavurma çıkacaktır) 200gram katı yağ 1 adet soğan Tuz Hazırlanışı Yağ iyice kızdırdıktan sonra sinirinden ve yağından temizlediğiniz, ince ince doğradığınız eti tencereye alın. Üzerine ince doğradığınız soğanı serpiştirin. Yavaş yavaş karıştırarak pişirin. Önce et sulanacaktır sonra suyunu çekip yağını bırakacaktır. Yağı bıraktıktan sonra bir miktar tuz …
Devamını oku »Fisherman’s Pie
Malzemeler: 600 gram kılçıksız balık (Tercihen somon balığı) 1 su bardağı krema 4 adet orta boy patates 2 adet orta boy soğan 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz, karabiber 1 çorba kaşığı sıvıyağ Hazırlanışı: Patates püresi için patatesleri haşlayın. Soğanları soyup piyazlık doğrayın ve 1 çorba kaşığı sıvıyağda karamelize olana kadar kavurun. Kremayı ekleyerek 2-3 dakika kısık ateşte pişirmeye …
Devamını oku »Topik
Malzemeler: 200 gram nohut 200 gram patates 400 gram soğan 100 gram tahin 40 gram kuş üzümü 40 gram çam fıstığı 1 çorba kaşığı toz şeker 1’er tatlı kaşığı tarçın, yeni bahar, karabiber Hazırlanışı: Patatesi haşlayın. Nohutları akşamdan ıslatın. Süzüp geniş bir tencereye aktarın. Üzerini örtecek kadar su ilave ettikten sonra düdüklü tencerede iyice haşlayın. Süzüp kabuklarını temizleyin. Nohutları ve …
Devamını oku »Sütlü Revani
Malzemeler: 1 litre süt 500 ml. krema 450 gram toz şeker 6 adet yumurta 200 gram un 100 gram irmik 30 gram tereyağı 1 paket vanilya Sütlü Şurup İçin: 1 litre süt 500 ml. krema 450 gram toz şeker Sütlü Revani Hazırlanışı: Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Beyaz kısımlarını mikserle kar beyazı oluncaya kadar çırpın. Sarısını ilave edip karıştırmaya …
Devamını oku »Mercimek Köftesi
Malzemeler: 100 gram kırmızı mercimek 30 gram ince bulgur 1 çorba kaşığı biber salçası (tepeleme) 2 çorba kaşığı domates salçası (tepeleme) 1 adet soğan 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 demet maydanoz 1 demet taze soğan Tuz, kimyon, pul biber 1 çorba kaşığı nar ekşisi 1-2 tatlı kaşığı ceviz içi Hazırlanışı: Mercimeği tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip haşlayın. …
Devamını oku »Kaşkarikas
Malzemeler: 500 gram sakız kabağı 2 adet soğan 1 kahve fincanı kuşüzümü 1 çay bardağı kuru üzüm 1 demet dereotu Tuz 1 tatlı kaşığı limon suyu 1,5 kahve fincanı sızma zeytinyağı Hazırlanışı: Kabakların dış kısımlarını yeşil soğan kalınlığında, serçe parmak büyüklüğünde doğrayın. Yemeklik doğranmış soğanı, dereotunu, kuş üzümünü, kuru üzümü, limonun suyunu, sızma zeytinyağını ve 1 çay bardağı suyu iyice …
Devamını oku »İstiridye Mantarlı Dana Bonfile
Malzemeler: 220 gram fitilsiz dana bonfile 30 gram tereyağı 1 diş sarımsak 4 çorba kaşığı zeytinyağı 100 gram istiridye mantarı 40 ml. krema Tuz, taze çekilmiş karabiber Garnitürü için: 1 adet küçük boy havuç 1-2 adet küçük boy kabak 1 adet dolmalık kırmızıbiber 1 adet küçük boy soğan 1 küçük demet arapsaçı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Garnitürü için; Sebzeleri jülyen doğrayın. …
Devamını oku »Şalgam Suyunda Buğday Salatası
Malzemeler 1 su bardağı buğday 1 kilo şalgam Taze nane Maydanoz Dereotu Yeşil soğan Mısır Limon Zeytinyağı Tuz Hazırlanışı Buğdayı şalgam suyunda haşlayın. Soğumaya bırakın. Yeşillikleri doğrayın. Buğdayla karıştırın. Zeytinyağı,limon ve tuz ekleyin. Arzu ederseniz servis etmeden önce üstüne mısır serpin.
Devamını oku »