Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 216)

Tarifler

Etli Çorba

Malzemeler: > 1 adet kaval kemiği (Dananın kaval kemiği) > 1 adet limon > 1 adet soğan > 1 baş sarımsak > 700 gram parça dana eti (Böbrek yatağı tercihen) > 3 çorba kaşığı un > 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 tatlı kaşığı tereyağı > 1 tatlı kaşığı tahin > 1 adet yumurtanın sarısı > 2 çorba kaşığı yoğurt …

Devamını oku »

Taze Zahter Salatası

Malzemeler: > 1 kase taze zahter > Yarım demet maydanoz > 3-4 adet kiraz domates > 1 adet kapya biber > 8-10 adet kırma yeşil zeytin > Tuz > 2 çorba kaşığı nar ekşisi > Yarım limonun suyu > 2 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Zahteri yıkayıp tuz ile ovarak acısını alın. Eğer vaktiniz varsa üzerini geçecek kadar zeytinyağında birkaç gün …

Devamını oku »

Karamelize Soğanlı Kremalı Enginar

Malzemeler: > 4 adet enginar > 2 adet kuru soğan > 1 adet kapya biber > 2 çorba kaşığı krema > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 adet limon > 2 adet küp şeker > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Enginarları limonlu suda haşlayın. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Jülyen doğradığınız kırmızıbiberleri de ekleyin. Şekeri ilave edip soğanlar karamelize olana …

Devamını oku »

Vişne ve Vişne Pelteli Cheesecake

Malzemeler: Bisküvili Karışım İçin: > 2 paket petibör bisküvi > 2 paket burçak bisküvi > 50 gram tereyağı > 1 kahve fincanı vişne suyu > 1 çorba kaşığı fındık içi Peynirli Karışım İçin: > 2 paket labne peyniri > 100 gram tatlı lor peyniri > 3 adet büyük boy yumurta > 3 çorba kaşığı toz şeker > 100 ml. krema …

Devamını oku »

Otlu ve Patatesli Omlet

Malzemeler: > 8 adet yumurta sarısı > 1 çorba kaşığı tereyağı > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > 2 dal taze sarımsak > 1 kase karışık ot (ebegümeci, ısırgan, labada) Patatesli Karışım İçin: > 1 adet büyük boy patates > 1 çay bardağı sıvı yağ > 1 tatlı kaşığı kıyılmış taze biberiye > 1’er çay kaşığı pul biber, kimyon Hazırlanışı: Patatesi …

Devamını oku »

Bol Yeşillikli Enginar Dolması

Malzemeler: > 4 adet enginar > 1 demet taze soğan > 1 demet nane > Yarım demet dereotu > Yarım demet maydanoz > 1 su bardağı yasemin pirinci > 1,5 kahve fincanı zeytinyağı > 1 adet limon > 1 adet dilimlenmiş limon > 1 adet kapya biber > 1 tatlı kaşığı toz şeker > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Enginarların dışındaki kalın …

Devamını oku »

Kızartmadan Yelpaze Kabak Yemeği

Malzemeler: > 4 adet büyük boy kabak > 3 adet domates > 1 adet kırmızı soğan > 2-3 diş sarımsak > 1 dal taze fesleğen > Tuz, pul biber > 1 kahve fincanı zeytinyağı > Yarım demet dereotu Hazırlanışı: Kabakların kabuğunu kazıyın. Her parçayı bir ucundan (Yarım parmak uzunluğunda mesafe bırakın) kopmayacak şekilde artı işareti yaparak ortasından ikiye kesin; yani …

Devamını oku »

Risotto Topu ve Pane Hamsi Tapas

Malzemeler: > 16 adet temizlenmiş hamsi Risotto Topları İçin: > 200 gram risotto pirinci > 100 ml. tavuk suyu > 50 gram porçini mantarı > 30 gram soğan > 10 gram sarımsak > 40 gram parmesan peyniri > 30 gram tereyağı > 200 ml. tavuk suyu > 5 gram taze kekik Domates Marmeladı İçin: > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > …

Devamını oku »

Dana Kaburga

Malzemeler: > 4 porsiyon dana kaburga (Porsiyonu 180-200 gram olacak şekilde) > 30 gram közlenmiş kapya biber > 30 gram edamame fasulyesi > Tuz, karabiber Soğan Kızartması İçin: > 150 gram soğan > 1 kase un > 1 şişe soda > Kızartmak için sıvı yağ Patates Püresi İçin: > 300 gram patates > 30 gram krema > 30 gram tereyağı …

Devamını oku »

Suyun Ötesi

Malzemeler 160 gram irmik 300 gram un 1,5 litre süt 900 gram şeker 13 adet yumurta 1 litre krema 20 gram tereyağı Suyun Ötesi Hazırlanışı Bir tencerede 700 gram şeker, süt ve kremayı kaynatıp şerbet elde edin ve ılımaya bırakın. 13 adet yumurtanın beyazını bir kabın içerisinde çırpın. Yumurta sarılarını da ayrı bir kapta kalan şekerle çırpın. Şerbet hariç tüm …

Devamını oku »
Deneme bonusu