Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 216)

Tarifler

Vitello Tonnato

Malzemeler: Dana Rosto İçin: > 1 kilo dana sokum temizlenmiş > Biberiye > Sarımsak > Kekik > Tuz, karabiber Ton Balıklı Sos İçin: > 200 gram yağda ton balığı > 85 gram mayonez > 2 adet konserve ançüez > 20 gram kapari Hazırlanışı: Dana sokumu tuz, karabiber, biberiye, sarımsak ve kekik ile çeşnilendirin. Etin her iki tarafını kızgın tavada mühürleyin. …

Devamını oku »

Filetto Di Spigola

Malzemeler: > 150 gram fileto deniz levreği > 100 gram bebek patates > 70 gram hindiba > Nane sos Hazırlanışı: Bebek patatesleri elma dilim şeklinde kesin. Biraz suda beklettikten sonra süzüp, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Daha sonra tepsiye alıp 200 derece sıcaklıktaki fırında 30 dakika pişirin. Taze hindibayı kaynayan suda 5 dakika kadar haşlayıp zeytinyağlı sıcak tavaya alın. …

Devamını oku »

Milföylü Kremalı Tatlı

Malzemeler: > 6 adet milföy hamuru > 1 çorba kaşığı tarçın > 1 su bardağı süt > Yarım su bardağı krema > 3 adet yumurtanın sarısı > 1 çorba kaşığı nişasta (tepeleme) > 1/3 su bardağı toz şeker > 3 çorba kaşığı sıvı vanilin (veya pekmez) Hazırlanışı: Hamuru hazırlamak için; Milföy hamurlarını ikişerli üç sıra şekllinde yerleştirip oklava ile biraz …

Devamını oku »

Çilek Marmeladı

Malzemeler: > 1 kilo taze çilek > 1 kilo toz şeker > Yarım limonun suyu veya 1 çay kaşığı limon tuzu           Çilek Marmeladı Hazırlanışı: Çileklerin yapraklarını temizledikten sonra yıkayıp süzün. Tencereye aktarıp üzerine şekeri serpin. Orta ateşte pişirmeye bırakın. Ocaktan almaya birkaç dakika kala limon tuzunu ekleyin. Hazırladığınız reçel ılınınca blender yardımı ile püre haline …

Devamını oku »

Marmelatlı Kurabiye

Malzemeler: > 500 gram un > 1 çay bardağı toz şeker > 1 paket vanilya > 1 paket kabartma tozu > 2 adet yumurta > 1 çay bardağı zeytinyağı > 1 çay bardağı yoğurt > 1 küçük kase çilek marmeladı Hazırlanışı: Unu eleyip şekeri, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları, yoğurdu ve zeytinyağını ekleyin. …

Devamını oku »

Sütlaç

Malzemeler 1 litre süt 180 gram şeker 1 su bardağı pirinç 2 su bardağı su 40 gram nişasta 1 adet yumurta 1 paket vanilya Sütlaç Hazırlanışı Ayıklayıp yıkadığınız pirinci tencereye alıp suyunu çekinceye kadar haşlayın. Süt, pirinç ve vanilyayı pirinçler iyice yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı ayrı bir kapta iki kaşık suyla açarak tencereye ilave edin, 5 dakika daha kaynatmaya …

Devamını oku »

Teppenyaki Bonfile

Malzemeler: > 180 gram dana bonfile > 2 adet taze mantar > 80 gram sebze karışımı (kabak, havuç, dolmalık biber) > Tuz, taze çekilmiş karabiber > Soya sosu > Acı sos > Susam yağı     Hazırlanışı: Sebzeleri istediğiniz şekilde doğrayıp susam yağı ile yağladıktan sonra ızgarada kızartın. Mantarları da bütün olarak ızgarada kızartın. Bonfileyi de susam yağı ile fırça …

Devamını oku »

Suzuki Carpaccio

Malzemeler: > 1 demet roka > 1 adet fındık turbu > 1 adet bebe havuç, jülyen doğranmış > 1 tutam taze soya filizi > 100 gram levrek carpacio > 1 çay kaşığı somon yumurtası > 1 çay kaşığı soya sosu > 1 çorba kaşığı susam yağı > 1 çay kaşığı miso macunu > 1 çorba kaşığı Japon sirkesi > 1 …

Devamını oku »

Panforte

Malzemeler: > 190 gram un > 60 gram pudra şekeri > 24 gram toz badem > 1 tutam tuz > 20 gram kakao > 10 gram süt > 12 gram bal > 40 gram yumurta sarısı > 100 gram tereyağı Çikolatalı dolgusu için: > 100 gram yumurta > 60 gram toz şeker > 100 gram krema > 200 gram süt …

Devamını oku »

Somon Balığı Fileto

Malzemeler: > 4 parça somon fileto > 4 adet haşlanmış enginar > 200 ml. krema > Tuz, beyaz toz biber > 200 gram rezene > 8 adet arpacık soğan > Nane, dereotu Hazırlanışı: Enginarları küp şeklinde doğrayıp tencereye aktarın. Kremayı ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan alın. Tuz ve beyaz toz biberi ekleyip tatlandırdıktan sonra blender yardımı ile püre haline …

Devamını oku »
Deneme bonusu