Malzemeler: > 250 gram köftelik bulgur > 1 çay bardağı acılı şalgam suyu > 10 adet enginar kalbi > 1 çorba kaşığı kuş üzümü > 10 adet kuru kayısı > 1 çorba kaşığı bezelye > 1 demet dereotu > 1 adet yeşil elma > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 adet limon > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Bulgurunuzu 1 su …
Devamını oku »Tarifler
Yeşil Musakka
Malzemeler 500 gram kabak 500 gram patates 500 gram ıspanak 1 adet kuru soğan 1-2 diş sarımsak 1 paket taze krema 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber Yeşil Musakka Tarifi: Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup, halka halka kesin, tuz ve karabiberle tatlandırın. Kuru soğan ve sarımsakları küçük küp şeklinde doğrayın. 1-2 yemek kaşığı sıvı yağda döndürün. …
Devamını oku »Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı
Malzemeler • 500 gram yoğurt • 2 su bardağı su • Yarım demet dereotu • 3 dal taze reyhan • 1,5 çay bardağı haşlanmış buğday • 1 çay bardağı haşlanmış nohut • 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı • 1 çay kaşığı haspir otu • 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı Tarifi: Yoğurda suyu ilave edip …
Devamını oku »Acılı Yoğurt Yatağında Enginar Kalbi Salatası
Malzemeler: > 200 gram enginar kalbi > 150 gram süzme yoğurt > 4.5 adet acı biber > 30 gram fındık > 1 demet taze fesleğen > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 tutam taze kekik > 5 adet çeri domates Hazırlanışı: Öncelikle enginar kalplerini ince kıyılmış taze fesleğen ve zeytinyağında marine edin. Bir karıştırma kabında süzme yoğurdunu, kırılmış …
Devamını oku »Sebzeli ve Dana Ciğerli Enginar Dolması
Malzemeler: > 4 adet enginar > 200 gram dana ciğer > 1 adet kabak > 30 gram mantar > 1 adet kuru soğan > 3 diş sarımsak > 1 adet kırmızı kapya biber > 1 tutam maydanoz > 1 çorba kaşığı bezelye > 200 gram kaşar peyniri Sos için: > 5 adet kırmızı közlenmiş biber > 3 diş sarımsak …
Devamını oku »Ravioli Porçini
Malzemeler: > 1 kilo ricotta peyniri > 300 gram porçini mantarı > Tuz, karabiber Hamuru İçin: > 800 gram un > 200 gram irmik > 600 gram yumurta > Az miktarda zeytinyağı Hazırlanışı: Porçini mantarını yıkayıp doğradıktan sonra bir tavada tuz, karabiber ekleyerek soteleyin. Kavrulan mantarları blenderdan geçirip ricotta peyniriyle karıştırın. Karışımı hazırladığınız ravioli hamuruna dolgu yapın. Demiglas ve trüf …
Devamını oku »Kazandibi
Malzemeler: • 1,5 kilo süt • 5 gram kremşanti • 50 gram mısır nişastası ya da 600 gram sübye • 600 gram toz şeker • 200 gram tavuk göğsü (kazandibi ve tavukgöğsünde kullanılmak üzere özel haşlanmış) Kazandibi Tarifi; Sütü tencereye koyup kremşantiyi ekleyin. Süt biraz ısındığı zaman sübyeyi ilave edip 45 dakika karıştırarak kaynatın. Şekerini ilave edip yarım saat daha kaynamaya …
Devamını oku »Ravioli Farina
Malzemeler: Kepekli Hamur İçin: > 800 gram kepekli un > 200 gram irmik > 600 gram yumurta > Az miktarda zeytinyağı Dolgu Malzemesi İçin: > 1 kilo ricotta peyniri > 500 gram ıspanak > Tuz, karabiber > Az miktarda rende muskat Sos İçin: > Domates sos > Taze fesleğen > Toz parmesan Hazırlanışı: Ispanağı haşlayın ve pirinç taneleri büyüklüğünde doğrayın. Ricotta …
Devamını oku »Yaz Rüyası
Malzemeler: > 1 su bardağı vişne (Dondurulmuş da olabilir) > 1 su bardağı portakal suyu > 1 su bardağı süt > 13 çorba kaşığı şeker > 3 çorba kaşığı buğday nişastası > 1 çay kaşığı damla sakızı Yaz Rüyası Hazırlanışı: Bir su bardağı vişneyi, iki su bardağı suyla pişirip soğumaya bırakın. Soğuyan vişneleri süzün. Vişneleri bir çorba kaşığı buğday nişastası …
Devamını oku »Ravioli Zucca
Malzemeler: > 1 kilo balkabağı > 200 gram ricotta peyniri > Tuz ve karabiber Sos İçin: > Tereyağı > Sebze bulyon > Toz parmesan Hamuru İçin: > 800 gram un > 200 gram irmik > 600 gram yumurta > Az miktarda zeytinyağı Hazırlanışı: Hamuru kulak memesi kıvamında yoğurun. Balkabağını 180 dereceye ayarlı fırında 3 saat süreyle pişirin. Daha sonra püre …
Devamını oku »