Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 206)

Tarifler

Scones

Malzemeler: 280 gram un 50 gram toz şeker 20 gram vanilya 1+¼ çay kaşığı kabartma tozu ¼ çay kaşığı (baking) soda ¼ çay kaşığı tuz 113 gram tereyağı (buzdolabından çıkmış ve küp doğranmış) 90 gram bitter çikolata (bıçakla doğranmış) 75 gram kuru kayısı (küçük doğranmış) 75 gram kavrulmuş badem (küçük doğranmış) 160 ml. tuzsuz ayran 1 adet yumurta Hazırlanışı: Unu, …

Devamını oku »

Yulaf Ezme Çorbası

Malzemeler 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy beyaz soğan Yarım adet küçük boy beyaz lahana 1 adet büyük boy domates 4 su bardağı su 1 kahve fincanı yulaf ezmesi 1 silme tatlı kaşığı tuz Karabiber Hazırlanışı 2 su bardağı su içerisinde yulaf ezmesini 5 dakika kaynatın. Soğanı çentin ve lahanayı 2 santim büyüklüğünde ince ince doğrayın. Zeytinyağının içerisine …

Devamını oku »

İncir Tatlısı

Malzemeler: 500 gram kuru incir 1,5 su bardağı pekmez 1 küçük kase ceviz içi Hazırlanışı: İncirleri çukur bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Bu şekilde en az 4,5 saat kadar bekletin. Tencerede 1,5 su bardağı pekmezi kaynatın. İncirleri ekleyip hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Ocaktan alın, soğuyunca kenarlarından kesip ceviz içi ile doldurun. Servis Önerisi: …

Devamını oku »

Dallas Steak Dry Aget Beef

Malzemeler En az 500 gram ve 2.5 cm kalınlığında Dallas Steak Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı silme deniz tuzu Hazırlanışı Et en az 3 hafta dinlenmiş olmalı. Bu tür etleri seçerken etin yağlı ve yağ oranın eşit miktarda ettin içine dağılmış olması lezzet için çok önemlidir. Eti dolaptan çıkarıp oda sıcaklığına ulaşıncaya kadar bekletin. Mangalınız ve döküm tavanız …

Devamını oku »

Sütlü Kuzu Sırt

Malzemeler 1 kilo temizlenmiş yağlı kuzu sırt 1 litre pastörize süt 1 su bardağı zeytin yağı 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi 1 çay kaşığı değirmende öğütülmüş karabiber 1 çay kaşığı deniz tuzu 5 dal taze kekik 1 dal taze biberiye İstiridye mantarı Hazırlanışı Derin bir kap içerisine sütü boşaltın. Önce zeytinyağını ardından ezilmemiş kırık sarımsakları sütün içine …

Devamını oku »

Elbasan Tava

Malzemeler: 500 ml. süt 50 gram tereyağı Yarım çay bardağı un 1 kilo dana eti (tercihen but kısmı) 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri Tuz, karabiber 1 çorba kaşığı zeytinyağı Et Suyu İçin: 1 küçük parça dananın kaval kemiği 1 adet soğan 1 adet limon 1 diş sarımsak Hazırlanışı: Dana etini küçük küçük doğrayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağında suyunu salıp …

Devamını oku »

Su Böreği

Malzemeler: – 125 gram tereyağı – 30 gram margarin – 5 tatlı kaşığı tuz (silme) – 1 su bardağı süt – 4 adet yumurta – 4,5 su bardağı un (silme) İç Malzemesi İçin: – 300 gram tel peynir – 200 gram ufalanmış beyaz peynir – Yarım demet maydanoz Hazırlanışı: Tereyağını yakmadan eritin ve ılınmaya bırakın. Sütü, tuzu ve yumurtaları çırpma …

Devamını oku »

Girit Usulü Deniz Börülcesi

Malzemeler: İki demet deniz börülcesi Tarator Sosu İçin: 1 dilim bayat ekmek içi 3 diş sarımsak Yarım su bardağı zeytinyağı 1 adet limonun suyu Hazırlanışı: Deniz börülcesini ayıklayıp yıkayın. Kaynar suda 15 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün ve hemen buzlu suyun içine atın. Birkaç dakika sonra süzerek alın. Börülcelerin çalı kısımlarını sıyırarak ayıklayın. Tarator sosu malzemelerini mutfak robotundan karıştırın. Oluşan …

Devamını oku »

Jambonlu Fırın Patates

Malzemeler 1,5 kilo küçük taze patates 200 gram ince doğranmış dana but jambon (cotto) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kekik Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı tuz (isteğe bağlı ilave edilebilir) 2 adet soyulmuş kuru soğan Yağlı pişirme kağıdı Malzemeler İşleme başlamadan önce fırını açıp ısının 200 dereceye ulaşmasını sağlayın. Taze …

Devamını oku »

Pratik Şakşuka

Malzemeler: 2 kilo patlıcan 1 kilo sivri biber 2 kilo domates 1 çay bardağı zeytinyağı 4-5 diş sarımsak 1 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı tuz Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyun. Küp şeklinde doğrayın. Biberleri küçük küçük doğrayın. Domateslerin kabuğunu soyup aynı şekilde küp küp doğrayın. Küp doğradığınız patlıcanları tuzlu soğuk suda yarım saat kadar bekletin ki acılığı gitsin. Domates dışındaki …

Devamını oku »
Deneme bonusu