Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Çikolata Dolgulu Kurabiye

Çikolata Dolgulu Kurabiye

48

 

Çikolata Dolgulu Kurabiye Malzemeler:

> 250 gram tereyağı

> 1 adet yumurta

> 1 çay bardağı pudra şekeri

> 1 paket kabartma tozu

> 3 çorba kaşığı kakao

> 1 paket vanilya

> 4 su bardağı un

> 1 küçük kase çikolata krem (Piştikten sonra üzerine)

> 1 çay bardağı toz şeker (Kurabiyelerin dışı için)

Çikolata Dolgulu Kurabiye Hazırlanışı:

Yoğurma kabında oda ısısında yumuşamış tereyağını, yumurtayı ve pudra şekerini karıştırın. Kakaoyu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edince en son kabartma tozunu ekleyin. Tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Her hamuru toz şekere buladıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin. Kurabiye hamurlarının ortalarına parmağınızla hafifçe bastırarak çukurlar oluşturun. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında, 15- 20 dakika pişirin. Kurabiyeleri fırından alın, soğuyunca çukur kısımlarına 1 çay kaşığı çikolata krem yerleştirerek servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir