Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Fransız Soğan Çorbası

Fransız Soğan Çorbası

1

Fransız  Soğan  Çorbası Malzemeler:

>1 kilo soğan

>50 ml. zeytinyağı

>1 dal taze kekik

>100 gram tereyağı

>1 litre kemik suyu (Fırınlanmış kemikten

) >100 gram Kars gravyeri

>12 dilim baget ekmeği (Kızartılmış)

Fransız Soğan Çorbası Hazırlanışı:

Kabuğunu soyduğunuz soğanları incecik jülyen doğrayın ve zeytinyağında, orta ateşte karamel oluncaya kadar (Bu süreç yaklaşık 20 dakikanızı alacaktır) kavurun. Kekik ve soğuk kemik suyunu (Sade su da olabilir) ekleyerek 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp 1 saat dinlendirin. Çorbayı tekrar ocağa alın, tereyağı ve tuz ekleyerek bir taşım kaynatın. Ocaktan alıp ısıya dayanıklı kaplara paylaştırın. Üzerine önceden kızarttığınız baget ekmeklerini yerleştirin, en üste de rendelenmiş gravyer serpin. 200 dereceye ayarlı fırında, peynirler eriyip hafif kızarıncaya kadar bekletin. Sıcak sıcak servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir