Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 207)

Tarifler

Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı

Malzemeler • 500 gram yoğurt • 2 su bardağı su • Yarım demet dereotu • 3 dal taze reyhan • 1,5 çay bardağı haşlanmış buğday • 1 çay bardağı haşlanmış nohut • 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı • 1 çay kaşığı haspir otu • 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu   Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı Tarifi: Yoğurda suyu ilave edip …

Devamını oku »

Acılı Yoğurt Yatağında Enginar Kalbi Salatası

Malzemeler: > 200 gram enginar kalbi > 150 gram süzme yoğurt > 4.5 adet acı biber > 30 gram fındık > 1 demet taze fesleğen > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 tutam taze kekik > 5 adet çeri domates     Hazırlanışı: Öncelikle enginar kalplerini ince kıyılmış taze fesleğen ve zeytinyağında marine edin. Bir karıştırma kabında süzme yoğurdunu, kırılmış …

Devamını oku »

Sebzeli ve Dana Ciğerli Enginar Dolması

  Malzemeler: > 4 adet enginar > 200 gram dana ciğer > 1 adet kabak > 30 gram mantar > 1 adet kuru soğan > 3 diş sarımsak > 1 adet kırmızı kapya biber > 1 tutam maydanoz > 1 çorba kaşığı bezelye > 200 gram kaşar peyniri Sos için: > 5 adet kırmızı közlenmiş biber > 3 diş sarımsak …

Devamını oku »

Ravioli Porçini

Malzemeler: > 1 kilo ricotta peyniri > 300 gram porçini mantarı > Tuz, karabiber Hamuru İçin: > 800 gram un > 200 gram irmik > 600 gram yumurta > Az miktarda zeytinyağı Hazırlanışı: Porçini mantarını yıkayıp doğradıktan sonra bir tavada tuz, karabiber ekleyerek soteleyin. Kavrulan mantarları blenderdan geçirip ricotta peyniriyle karıştırın. Karışımı hazırladığınız ravioli hamuruna dolgu yapın. Demiglas ve trüf …

Devamını oku »

Kazandibi

Malzemeler: • 1,5 kilo süt • 5 gram kremşanti • 50 gram mısır nişastası ya da 600 gram sübye • 600 gram toz şeker • 200 gram tavuk göğsü (kazandibi ve tavukgöğsünde kullanılmak üzere özel haşlanmış) Kazandibi Tarifi; Sütü tencereye koyup kremşantiyi ekleyin. Süt biraz ısındığı zaman sübyeyi ilave edip 45 dakika karıştırarak kaynatın. Şekerini ilave edip yarım saat daha kaynamaya …

Devamını oku »

Ravioli Farina

Malzemeler: Kepekli Hamur İçin: > 800 gram kepekli un > 200 gram irmik > 600 gram yumurta > Az miktarda zeytinyağı Dolgu Malzemesi İçin: > 1 kilo ricotta peyniri > 500 gram ıspanak > Tuz, karabiber > Az miktarda rende muskat Sos İçin: > Domates sos > Taze fesleğen > Toz parmesan Hazırlanışı: Ispanağı haşlayın ve pirinç taneleri büyüklüğünde doğrayın. Ricotta …

Devamını oku »

Yaz Rüyası

Malzemeler: > 1 su bardağı vişne (Dondurulmuş da olabilir) > 1 su bardağı portakal suyu > 1 su bardağı süt > 13 çorba kaşığı şeker > 3 çorba kaşığı buğday nişastası > 1 çay kaşığı damla sakızı Yaz Rüyası Hazırlanışı: Bir su bardağı vişneyi, iki su bardağı suyla pişirip soğumaya bırakın. Soğuyan vişneleri süzün. Vişneleri bir çorba kaşığı buğday nişastası …

Devamını oku »

Ravioli Zucca

Malzemeler: > 1 kilo balkabağı > 200 gram ricotta peyniri > Tuz ve karabiber Sos İçin: > Tereyağı > Sebze bulyon > Toz parmesan Hamuru İçin: > 800 gram un > 200 gram irmik > 600 gram yumurta > Az miktarda zeytinyağı Hazırlanışı: Hamuru kulak memesi kıvamında yoğurun. Balkabağını 180 dereceye ayarlı fırında 3 saat süreyle pişirin. Daha sonra püre …

Devamını oku »

Vitello Tonnato

Malzemeler: Dana Rosto İçin: > 1 kilo dana sokum temizlenmiş > Biberiye > Sarımsak > Kekik > Tuz, karabiber Ton Balıklı Sos İçin: > 200 gram yağda ton balığı > 85 gram mayonez > 2 adet konserve ançüez > 20 gram kapari Hazırlanışı: Dana sokumu tuz, karabiber, biberiye, sarımsak ve kekik ile çeşnilendirin. Etin her iki tarafını kızgın tavada mühürleyin. …

Devamını oku »

Filetto Di Spigola

Malzemeler: > 150 gram fileto deniz levreği > 100 gram bebek patates > 70 gram hindiba > Nane sos Hazırlanışı: Bebek patatesleri elma dilim şeklinde kesin. Biraz suda beklettikten sonra süzüp, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Daha sonra tepsiye alıp 200 derece sıcaklıktaki fırında 30 dakika pişirin. Taze hindibayı kaynayan suda 5 dakika kadar haşlayıp zeytinyağlı sıcak tavaya alın. …

Devamını oku »