Malzemeler: > 2 adet küçük boy soğan > 500 gram istiridye mantarı > 4 dal maydanoz > 320 gram pappardelle cinsi makarna > 50 gram turna yemişi kurusu > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > 1-2 çay kaşığı limon suyu > 2 çorba kaşığı tereyağı (soğuk) > 4 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Soğanları soyup şerit şeklinde …
Devamını oku »Tarifler
Susuz Zeytinyağlı Kabak
Malzemeler: > 2 adet büyük boy soğan > 1 kilo kabak > 1 tatlı kaşığı tuz > 3 diş sarımsak > 1 çay bardağı zeytinyağı > 3 dal kıyılmış dereotu Hazırlanışı: Kabakları yıkayın, kabuğunu kazımadan küp küp doğrayın. Soğanları soyup aynı şekilde küp küp doğrayın. Soğanları tuzla avucunuzun içinde iyice ovun, acı suyunun çıkması için fazla suyunu sıkın. Soğanları ve …
Devamını oku »Turna yemişi ile Geleneksel Et Ruloları
Turna yemişi ile Geleneksel Et Ruloları için malzemeler: Et Ruloları İçin: > 4 adet ince dilim dane eti (Her biri 200 gram rulo yapılacak et) > 2 adet salatalık turşusu > 3 adet soğan > 2 çorba kaşığı hardal > Tuz, karabiber > 12 dilim çemensiz pastırma > 50 gram doğranmış turna yemişi kurusu > 1 çorba kaşığı margarin Sos …
Devamını oku »Turna Yemişli ve Sebzeli Makarna
Malzemeler: > 1 paket tortiglioni makarna > 8 çorba kaşığı zeytinyağı > 40 gram turna yemişi kurusu > 1 adet orta boy soğan > 1 diş sarımsak > 2 adet orta boy patlıcan > 1 adet büyük boy kereviz > 1 kase kiraz domates > 2 dal biberiye > Tuz, karabiber > 1 çay kaşığı şeker > 2 çorba kaşığı …
Devamını oku »Nur’un Patates Salatası
Malzemeler: > 1 kilo patates > 2 adet orta boy soğan > 1 tatlı kaşığı tuz > 1 demet dereotu > 1 çay bardağı süzme yoğurt > 4 çorba kaşığı mayonez > 1 çorba kaşığı kimyon > 1 tatlı kaşığı karabiber > 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen Hazırlanışı: Patatesleri kabuğuyla birlikte haşlayın. Soğanları piyaz şeklinde doğrayıp tuzla iyice ovun. Patatesler …
Devamını oku »Bamya Kızartması
Malzemeler: > 150-200 gram bamya > 1 adet yumurtanın akı > 2 çorba kaşığı un > Yarım çay bardağı soda > Tuz, karabiber, pul biber Sosu İçin: > 1 kase yoğurt (Tercihen süzme yoğurt) > 5-6 yaprak taze nane > 1 küçük diş sarımsak > Tuz Hazırlanışı: Bamya kızartması için; İri bamya kullanmak şart değildir. Fakat eğer iri bamya …
Devamını oku »Bamyalı Karamelize Soğanlı Bulgur Salatası
Malzemeler: > 200 gram bamya (küçük boy) > 1 çorba kaşığı sirke > 1 su bardağı ince bulgur > 1 su bardağı sıcak su > 1 adet domates > 4-5 adet sivri biber > 2 çorba kaşığı nar ekşisi > 1 tatlı kaşığı kuru reyhan (Dilerseniz taze de doğrayabilirsiniz.) > Yarım limonun suyu > 1 kahve fincanı zeytinyağı Hazırlanışı: Bamyaları …
Devamını oku »Bamyalı Patates Çorbası
Malzemeler: > 200 gram bamya (küçük boy) > 1 çorba kaşığı sirke > 1 adet orta boy soğan > 3 adet patates > 1 su bardağı krema > Yarım tatlı kaşığı hardal > 1 adet limon > 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 tatlı kaşığı tereyağı > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Bamyaları ayıklayıp temizleyin. Bamyaları daha sonra kaynayan sirkeli suya atıp …
Devamını oku »Zeytinyağlı Bamya
Malzemeler: > 500 gram bamya (Tercihen büyük boy, İzmir bamyası) > 2 adet orta boy soğan > 3 adet büyük boy domates > 1 kahve fincanı zeytinyağı > 1 çay kaşığı limon tuzu > Tuz Hazırlanışı: Bamyaları yıkayıp süzün. Keskin ve sivri uçlu bir bıçak yardımı ile her bamyanın üzerini verev şeklinde kendi ekseninde çevirerek kesin. Domatesleri zar şeklinde doğrayın, …
Devamını oku »Kuş Üzümlü ve Tarçınlı Taze Barbunya
Malzemeler: > 2 su bardağı ayıklanmış taze barbunya > 10 adet arpacık soğan > 1 su bardağı kurutulmuş domates püresi (1 su bardağı rendelenmiş domates ve 1 tatlı kaşığı domates salçası da olabilir.) > 1 kahve fincanı zeytinyağı > 1 adet çubuk tarçın > 1 kahve fincanı kuş üzümü > 1 adet havuç > 1 çay bardağı taze bezelye içi …
Devamını oku »