Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Pratik Yemekler

Narlı Tebbule

by Yemek Zevki Editör
12 Kasım 2014
in Pratik Yemekler
483 10
0
Narlı Tebbule
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

15Narlı Tebbule Malzemeler:

> 2 çorba kaşığı ince bulgur

> 2 adet domates

> 2 dal taze soğan

> 2 demet maydanoz

> 2 adet limonun suyu

> 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı

> Yarım demet nane

> 1 küçük kase nar tanesi

> 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Narlı Tebbule Hazırlanışı:

Maydanozu ve naneyi yıkayıp kağıt havlu veya kumaş bir peçetenin üzerine aktarın. Yeşillikleri kurumaya bırakın. Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Domateslerin kabuğunu soyun, çekirdeklerini ve suyunu temizleyip domatesleri zar şeklinde doğrayın. İnce bulguru geniş bir salata kasesine aktarın. Yeşil soğanı, domatesleri, maydanozu, limon suyunu, zeytinyağını ve tuzu ekleyin. İyice harmanladıktan sonra en son (hemen kararmasın diye) ince kıyılmış taze naneyi de ekleyin. İsteğe göre nar taneleri ve rendelenmiş limon kabuğu ile süsleyip servise hazır edin.

Editörün notu: Tebbule Lübnanlılar’a ait geleneksel bir yemek çeşididir. Tarif, süslemek için kullandığımız nar taneleri dışında en geleneksel metotla hazırlanmıştır.

Tags: Narlı TebbuleNarlı Tebbule HazırlanışıNarlı Tebbule MalzemelerNarlı Tebbule Tarifi
Previous Post

Krokanlı ve Çilekli Çikolata Mus

Next Post

Simit Sarayı Lezzetleri Artık New York’ta

Yemek Zevki Editör

Next Post

Simit Sarayı Lezzetleri Artık New York’ta

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki