Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Jülyen Sebzeli Palamut Buğulama

Jülyen Sebzeli Palamut Buğulama

24

Jülyen Sebzeli Palamut Buğulama Malzemeler:

> 1 adet palamut balığı

> 1 adet büyük boy kuru soğan

> 2 adet domates

> 1 adet limon

> 1 adet kabak

> 1 adet havuç

> 1 adet kuru soğan

> 2 diş sarımsak

> 3 adet defne yaprağı

> 2 dal maydanoz

> 1 tatlı kaşığı tereyağı

> 2 yemek kaşığı zeytinyağı

> 1 tutam tuz > Yarım çay kaşığı karabiber

Jülyen Sebzeli Palamut Buğulama Hazırlanışı:

Ayıklanmış ve parmak kalınlığında doğranmış balığı içerisindeki siyahlıklar temizlenene kadar yıkayın ve peçete yardımı ile kurulayın. Yemeklik olarak doğradığınız soğanları ve sarımsakları tavanın tabanına koyun. Dilimlenmiş balıkları tavaya yerleştirin. Daha sonra balıkların arasına kabuğunu soyduğunuz limon ve domatesleri yerleştirin. Zeytinyağı, tuz, defne yaprağı ve karabiberi de koyduktan sonra tereyağını tam ortaya yerleştirin. İçi alınmış kabak ve havuçları ince şeritler halinde kesip, tavanın üzerine yerleştirin. Tavayı bir kapak ya da alüminyum folyo yardımı ile kapatın. Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir