Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Portakallı İrmik Helvası

Portakallı İrmik Helvası

25

Portakallı İrmik Helvası Malzemeler:

> 2 su bardağı irmik

> 1 su bardağı toz şeker

> 1 su bardağı su

> 1 su bardağı süt

> 1 çay bardağı sıvı yağ

> 1 çorba kaşığı tereyağı

> 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık > 1 adet portakal

Portakallı İrmik Helvası Hazırlanışı:

İrmiği geniş bir tencerede, kısık ateşte, sıvı yağ ve tereyağı karışımı ile rengi koyulaşana kadar kavurun. Şekeri, dolamlık fıstığı ve rendelediğiniz portakal kabuğunu ilave ederek kavurmaya devam edin. Fıstıkları da kavurduktan sonra kaynar vaziyette olan su ve süt karışımını ekleyip karışımı çekene kadar pişirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir