Yeşil Zeytinli Patates Salatası Malzemeler: > 3 adet büyük boy patates > 1 çorba kaşığı hardal > 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı > 1 tutam toz kırmızı biber > 1 tutam pul biber > 2 adet kornişon turşu > Tuz > 1 demet maydanoz > 1 adet salçalık kırmızı biber > 1 küçük kase kırma zeytin (Çekirdekleri çıkartılmış) > 1 çay …
Devamını oku »Tarifler
Kapalı Kıymalı Pide
Kapalı Kıymalı Pide Malzemeler: Hamuru İçin: > 1 kilo un > 1 litre su > 1 yemek kaşığı tuz > 1,5 yemek kaşığı toz şeker > Ceviz büyüklüğünde yaş maya İç Harcı İçin: > 1 kilo yağsız dana kıyması > 750 gram kuru Trakya soğanı > 2 tatlı kaşığı tuz Kapalı Kıymalı Pide Hazırlanışı: Kıymalı harcın hazırlanışı: Soğanlar blenderdan geçirin. Daha sonra …
Devamını oku »Ispanaklı Pide
Ispanaklı Pide Malzemeler: Hamuru İçin: > 1 kilo un > 1 litre su > 1 yemek kaşığı tuz > 1,5 yemek kaşığı toz şeker > Ceviz büyüklüğünde yaş maya İç Harcı İçin: > 1 kilo ıspanak > 1 rulo kaymak > 500 gram yağlı beyaz peynir > 200 gram taze kaşar peyniri > 1 su bardağı süt Ispanaklı Pide Hazırlanışı: Ispanaklı harç …
Devamını oku »Ev Yapımı Ricotta Peynirli Armut
Ev Yapımı Ricotta Peynirli Armut Malzemeler: > 2 litre süt > 2 adet limon > 6 adet armut > 12 adet çilek > 50 ml. gül şerbeti > 2 adet lime > 40 ml. şeker şurubu Ev Yapımı Ricotta Peynirli Armut Hazırlanışı: Sütü tencereye aktarın. Kaynamaya başlayınca 2 limonun suyunu içine ilave edin, böylece sütün kesilmesini sağlayın. Süt kesilince süzgeç yardımı …
Devamını oku »Taze Tagliatelle
Taze Tagliatelle Malzemeler: Makarna için: > 500 gram un > 100 gram irmik > 5 adet yumurta > 30 ml. zeytinyağı > 20 gram tuz Taze Tagliatelle Sosu İçin: > 20 ml. zeytinyağı > 200 gram arzu ettiğiniz şekilde deniz mahsulü > Bir tutam safran > 1 adet kapya biber > 50 gram iç kabak çekirdeği > 5 yaprak fesleğen …
Devamını oku »Fırında Bütün Bonfile
Fırında Bütün Bonfile Malzemeler: > 1000-1200 gramlık bütün bonfile > 300 gram küp doğranmış bal kabağı > 6 diş sarımsak > 180 gram istiridye mantarı > 1’er dal taze biberiye ve kekik > 100 gram tereyağı > 50 ml. zeytinyağı > Deniz tuzu Fırında Bütün Bonfile Hazırlanışı: Bütün bonfileyi tezgahın üzerine alın ve ısıya dayanıklı mutfak ipi ile sıkıca bağlayın. …
Devamını oku »Fransız Soğan Çorbası
Fransız Soğan Çorbası Malzemeler: >1 kilo soğan >50 ml. zeytinyağı >1 dal taze kekik >100 gram tereyağı >1 litre kemik suyu (Fırınlanmış kemikten ) >100 gram Kars gravyeri >12 dilim baget ekmeği (Kızartılmış) Fransız Soğan Çorbası Hazırlanışı: Kabuğunu soyduğunuz soğanları incecik jülyen doğrayın ve zeytinyağında, orta ateşte karamel oluncaya kadar (Bu süreç yaklaşık 20 dakikanızı alacaktır) kavurun. Kekik ve soğuk …
Devamını oku »Profiterol
Profiterol Malzemeler: Hamuru İçin: > 230 ml. su > 40 gram tereyağı > 115 gram un > 3 adet yumurta İç Kreması (pastacı kreması) İçin: > 3 adet yumurta > 4 çorba kaşığı un > 5 çorba kaşığı toz şeker > 2 su bardağı süt > 1 paket vanilya Çikolatalı Sos İçin: > 2,5 su bardağı süt > 2 …
Devamını oku »Çikolata Dolgulu Kurabiye
Çikolata Dolgulu Kurabiye Malzemeler: > 250 gram tereyağı > 1 adet yumurta > 1 çay bardağı pudra şekeri > 1 paket kabartma tozu > 3 çorba kaşığı kakao > 1 paket vanilya > 4 su bardağı un > 1 küçük kase çikolata krem (Piştikten sonra üzerine) > 1 çay bardağı toz şeker (Kurabiyelerin dışı için) Çikolata Dolgulu Kurabiye Hazırlanışı: …
Devamını oku »Tavuk Pane
Tavuk Pane Tarifi İçin Malzemeler ; 300 gr ince dövülmüş tavuk 2 adet yumurta 3 çorba kaşığı corn flakes 100 gr. galete unu Tavuk Pane Kızartmak İçin ; Sıvı yağ Tavuk Pane tarifi için videomuzu izleyebilirsiniz, afiyet olsun.
Devamını oku »