Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 200)

Tarifler

Şekerpare

  Şekerpare Malzemeler: > 2 adet yumurta > 2 çay bardağı pudra şekeri > 2 çay bardağı sıvı yağ > 1 paket kabartma tozu > 3,5-4 su bardağı un > 1 çay bardağı Antepfıstığı içi Şurubu İçin: > 3 su bardağı toz şeker > 3 su bardağı su > 1 tatlı kaşığı limon suyu   Şekerpare Hazırlanışı: Şerbeti için; Şekeri …

Devamını oku »

Ayran Köpüklü Kızılcık Tarhanası

  Ayran Köpüklü Kızılcık Tarhanası Malzemeler: > 1 yemek kaşığı tereyağı > 1 yemek kaşığı domates salçası > 5 su bardağı su > 3 yemek kaşığı toz kızılcık tarhanası > 1 çay kaşığı nane > Tuz, toz kırmızı biber > 1 su bardağı ayran Ayran Köpüğü İçin: > 1 şişe soda > 2 çorba kaşığı süzme yoğurt   Ayran Köpüklü …

Devamını oku »

Kuru Erikli Hardallı Patates Salatası

  Kuru Erikli Hardallı Patates Salatası Malzemeler: >2 adet büyük boy patates >4 dal yeşil soğan >5-6 dal maydanoz >12-15 adet çekirdeksiz siyah zeytin >8-10 adet kuru erik >Tuz, kimyon, karabiber >1 yemek kaşığı kavrulmuş susam Sosu İçin: >1 yemek kaşığı hardal >2 yemek kaşığı mayonez >Yarım limonun suyu   Kuru Erikli Hardallı Patates Salatası Hazırlanışı: Patatesleri iyice yıkayıp geniş …

Devamını oku »

Pırasalı Açma Börek

  Pırasalı Açma Börek Malzemeler: > 2 su bardağı un > 1 tatlı kaşığı zeytinyağı > 1 tatlı kaşığı tuz > ¾ su bardağı su Pırasalı Karışım İçin: > 2 çorba kaşığı sıvı yağ > 1 kilo pırasa > 1 adet büyük boy soğan > 1 kase rendelenmiş beyaz peynir > 1 demet kıyılmış maydanoz > Tuz, karabiber Üzeri için: …

Devamını oku »

Kuzu Etli Şevket-i Bostan

    Kuzu Etli Şevket-i Bostan Malzemeler: > 1 adet rezene (Temizlenmiş) > 2 adet şevket-i bostan (Temizlenmiş) > 1 adet kuru soğan > 500 gram yağsız kuzu eti (Kuşbaşı halinde) > 1 çay bardağı zeytinyağı > 1 adet limonun suyu > 1 tatlı kaşığı un > 1 su bardağı sıcak su > 1 yemek kaşığı ince bulgur > Tuz …

Devamını oku »

Arnavut Ciğeri

  Arnavut Ciğeri Malzemeler: > 500 gram dana ciğeri > 1 küçük kase un > Tuz, toz kırmızı biber > Kızartmak için sıvı yağ Arnavut Ciğeri Garnitür İçin: > 2 adet büyük boy patates > Kızartmak için sıvı yağ > 1-2 adet kırmızı soğan > Birkaç dal maydanoz > 1 tatlı kaşığı sumak > Tuz   Arnavut Ciğeri Hazırlanışı: Patatesleri …

Devamını oku »

Bol Kekikli Kavurma

  Bol Kekikli Kavurma Malzemeler: > 800 gram iri parçalı kuzu eti > 12-15 adet arpacık soğan > 5-6 diş sarımsak > 1 adet dolmalık yeşil biber > 1 adet dolmalık kırmızı biber > 10-12 adet kiraz domates > Birkaç dal taze kekik > 1 tatlı kaşığı kuru kekik > 2 çorba kaşığı sıvı yağ > Tuz, tane karabiber, kimyon …

Devamını oku »

Arpacık Soğanlı Köz Biber Çorbası

  Arpacık Soğanlı Köz Biber Çorbası Malzemeler: > 1 kilo kapya biber > 3 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 çorba kaşığı tereyağı > 100 gram labne peyniri > 10 adet arpacık soğan > Tuz, kimyon Arpacık Soğanlı Köz Biber Çorbası Hazırlanışı: Kapya biberleri yıkayıp süzdükten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Üzerlerine 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin. 200 dereceye ayarlı …

Devamını oku »

Kurutulmuş Domatesli Tarhana Çorbası

  Kurutulmuş Domatesli Tarhana Çorbası Malzemeler: > 1 küçük kase kurutulmuş domates > 3 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 çay bardağı toz tarhana > 1,5 litre su > 2 diş sarımsak > 1 çorba kaşığı tereyağı Kurutulmuş Domatesli Tarhana Çorbası Üzeri İçin: > 100 gram kıyma > 1 çay kaşığı domates salçası > 1 çay kaşığı biber salçası > 1 …

Devamını oku »

Yoğurtlu Pirinç Çorbası

  Yoğurtlu Pirinç Çorbası Malzemeler: > 1,5 kilo yoğurt (Oda ısısında) > 1 adet yumurtanın sarısı > 1 çorba kaşığı nişasta > 1 kahve fincanı pirinç > 1 çorba kaşığı tereyağı (Tepeleme) > Tuz > Yarım demet taze nane Yoğurtlu Pirinç Çorbası Hazırlanışı: Tencerede yoğurdu, yumurta sarısını ve 1 çay bardağı suda inceltilmiş nişastalı suyu iyice çırpın. Tencereyi ocağa alın, …

Devamını oku »
Deneme bonusu