Taze Tagliatelle Malzemeler: Makarna için: > 500 gram un > 100 gram irmik > 5 adet yumurta > 30 ml. zeytinyağı > 20 gram tuz Taze Tagliatelle Sosu İçin: > 20 ml. zeytinyağı > 200 gram arzu ettiğiniz şekilde deniz mahsulü > Bir tutam safran > 1 adet kapya biber > 50 gram iç kabak çekirdeği > 5 yaprak fesleğen …
Devamını oku »Tarifler
Fırında Bütün Bonfile
Fırında Bütün Bonfile Malzemeler: > 1000-1200 gramlık bütün bonfile > 300 gram küp doğranmış bal kabağı > 6 diş sarımsak > 180 gram istiridye mantarı > 1’er dal taze biberiye ve kekik > 100 gram tereyağı > 50 ml. zeytinyağı > Deniz tuzu Fırında Bütün Bonfile Hazırlanışı: Bütün bonfileyi tezgahın üzerine alın ve ısıya dayanıklı mutfak ipi ile sıkıca bağlayın. …
Devamını oku »Fransız Soğan Çorbası
Fransız Soğan Çorbası Malzemeler: >1 kilo soğan >50 ml. zeytinyağı >1 dal taze kekik >100 gram tereyağı >1 litre kemik suyu (Fırınlanmış kemikten ) >100 gram Kars gravyeri >12 dilim baget ekmeği (Kızartılmış) Fransız Soğan Çorbası Hazırlanışı: Kabuğunu soyduğunuz soğanları incecik jülyen doğrayın ve zeytinyağında, orta ateşte karamel oluncaya kadar (Bu süreç yaklaşık 20 dakikanızı alacaktır) kavurun. Kekik ve soğuk …
Devamını oku »Profiterol
Profiterol Malzemeler: Hamuru İçin: > 230 ml. su > 40 gram tereyağı > 115 gram un > 3 adet yumurta İç Kreması (pastacı kreması) İçin: > 3 adet yumurta > 4 çorba kaşığı un > 5 çorba kaşığı toz şeker > 2 su bardağı süt > 1 paket vanilya Çikolatalı Sos İçin: > 2,5 su bardağı süt > 2 …
Devamını oku »Çikolata Dolgulu Kurabiye
Çikolata Dolgulu Kurabiye Malzemeler: > 250 gram tereyağı > 1 adet yumurta > 1 çay bardağı pudra şekeri > 1 paket kabartma tozu > 3 çorba kaşığı kakao > 1 paket vanilya > 4 su bardağı un > 1 küçük kase çikolata krem (Piştikten sonra üzerine) > 1 çay bardağı toz şeker (Kurabiyelerin dışı için) Çikolata Dolgulu Kurabiye Hazırlanışı: …
Devamını oku »Tavuk Pane
Tavuk Pane Tarifi İçin Malzemeler ; 300 gr ince dövülmüş tavuk 2 adet yumurta 3 çorba kaşığı corn flakes 100 gr. galete unu Tavuk Pane Kızartmak İçin ; Sıvı yağ Tavuk Pane tarifi için videomuzu izleyebilirsiniz, afiyet olsun.
Devamını oku »Bademli Çaşır Kavurma
Bademli Çaşır Kavurma Malzemeler: > 1 adet kuru soğan > 150 gram çaşır otu > 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı yada sızma zeytinyağı > 1 diş taze sarımsak > 80 gram badem içi Bademli Çaşır Kavurma Hazırlanışı: Önceden salamuradan çıkarılmış çaşır otunu birkaç kez yıkadıktan sonra doğrayın. Tencereye kabak çekirdeği yağını yada sızma zeytinyağını koyduktan sonra ince kıyılmış …
Devamını oku »Izgara Sebze Katları
Izgara Sebze Katları Malzemeler: > 1 adet patlıcan > 1 adet kabak > 1 adet kapya biber > 1 adet Kaliforniya biberi > 1 adet suda mozeralla peyniri > 2 adet domates > 1 diş sarımsak Izgara Sebze Katları Hazırlanışı: Bütün sebzeleri boydan boya çok ince olmayacak şekilde uzun uzun kesin. Izgara tava yada teflon tavada yağ koymadan kızartın. …
Devamını oku »Badem Soslu Piliç Bonfile
Badem Soslu Piliç Bonfile Malzemeler: > 1 adet piliç göğüs eti > 1 adet kuru soğan > 6-7 adet kabuksuz badem > 3 yemek kaşığı krema > 1 dilim cheddar peyniri > 2 adet orta boy mantar Badem Soslu Piliç Bonfile Hazırlanışı: Piliç göğsünü jülyen doğrayın. Bir tavada çok az sıvı yağ ile soteleyin. Mantarı doğrayıp içine ekleyin. Birlikte …
Devamını oku »Sebzeli Noodle
Sebzeli Noodle Malzemeler: > 1 paket noodle > 30 gram renkli biberler > 30 gram jülyen doğranmış havuç, kabak, taze fasulye > Soya filizi (isteğe bağlı) > Susam yağı > Soya sosu > Tuz Sebzeli Noodle Hazırlanışı: Bir tencereye su ve çok az tuz koyarak kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra noodle paketinin 1/3’ini yaklaşık 5 dakika haşlayın. Wok yada …
Devamını oku »