Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 199)

Tarifler

Mantarlı Turna Yemişli Makarna

Malzemeler: > 2 adet küçük boy soğan > 500 gram istiridye mantarı > 4 dal maydanoz > 320 gram pappardelle cinsi makarna > 50 gram turna yemişi kurusu > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > 1-2 çay kaşığı limon suyu > 2 çorba kaşığı tereyağı (soğuk) > 4 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Soğanları soyup şerit şeklinde …

Devamını oku »

Susuz Zeytinyağlı Kabak

Malzemeler: > 2 adet büyük boy soğan > 1 kilo kabak > 1 tatlı kaşığı tuz > 3 diş sarımsak > 1 çay bardağı zeytinyağı > 3 dal kıyılmış dereotu Hazırlanışı: Kabakları yıkayın,  kabuğunu kazımadan küp  küp doğrayın. Soğanları  soyup aynı şekilde küp  küp doğrayın. Soğanları  tuzla avucunuzun içinde  iyice ovun, acı suyunun  çıkması için fazla  suyunu sıkın. Soğanları  ve …

Devamını oku »

Turna yemişi ile Geleneksel Et Ruloları

Turna yemişi ile Geleneksel Et Ruloları için malzemeler: Et Ruloları İçin: > 4 adet ince dilim dane eti (Her biri 200 gram rulo yapılacak et) > 2 adet salatalık turşusu > 3 adet soğan > 2 çorba kaşığı hardal > Tuz, karabiber > 12 dilim çemensiz pastırma > 50 gram doğranmış turna yemişi kurusu > 1 çorba kaşığı margarin Sos …

Devamını oku »

Turna Yemişli ve Sebzeli Makarna

Malzemeler: > 1 paket tortiglioni makarna > 8 çorba kaşığı zeytinyağı > 40 gram turna yemişi kurusu > 1 adet orta boy soğan > 1 diş sarımsak > 2 adet orta boy patlıcan > 1 adet büyük boy kereviz > 1 kase kiraz domates > 2 dal biberiye > Tuz, karabiber > 1 çay kaşığı şeker > 2 çorba kaşığı …

Devamını oku »

Nur’un Patates Salatası

Malzemeler: > 1 kilo patates > 2 adet orta boy soğan > 1 tatlı kaşığı tuz > 1 demet dereotu > 1 çay bardağı süzme yoğurt > 4 çorba kaşığı mayonez > 1 çorba kaşığı kimyon > 1 tatlı kaşığı karabiber > 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen Hazırlanışı: Patatesleri kabuğuyla birlikte haşlayın. Soğanları piyaz şeklinde doğrayıp tuzla iyice ovun. Patatesler …

Devamını oku »

Bamya Kızartması

Malzemeler: > 150-200 gram bamya > 1 adet yumurtanın akı > 2 çorba kaşığı un > Yarım çay bardağı soda > Tuz, karabiber, pul biber Sosu İçin: > 1 kase yoğurt (Tercihen süzme yoğurt) > 5-6 yaprak taze nane > 1 küçük diş sarımsak > Tuz   Hazırlanışı: Bamya kızartması için;  İri bamya kullanmak şart  değildir. Fakat eğer iri  bamya …

Devamını oku »

Bamyalı Karamelize Soğanlı Bulgur Salatası

Malzemeler: > 200 gram bamya (küçük boy) > 1 çorba kaşığı sirke > 1 su bardağı ince bulgur > 1 su bardağı sıcak su > 1 adet domates > 4-5 adet sivri biber > 2 çorba kaşığı nar ekşisi > 1 tatlı kaşığı kuru reyhan (Dilerseniz taze de doğrayabilirsiniz.) > Yarım limonun suyu > 1 kahve fincanı zeytinyağı Hazırlanışı: Bamyaları …

Devamını oku »

Bamyalı Patates Çorbası

Malzemeler: > 200 gram bamya (küçük boy) > 1 çorba kaşığı sirke > 1 adet orta boy soğan > 3 adet patates > 1 su bardağı krema > Yarım tatlı kaşığı hardal > 1 adet limon > 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 tatlı kaşığı tereyağı > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Bamyaları ayıklayıp  temizleyin. Bamyaları  daha sonra kaynayan  sirkeli suya atıp …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Bamya

Malzemeler: > 500 gram bamya (Tercihen büyük boy, İzmir bamyası) > 2 adet orta boy soğan > 3 adet büyük boy domates > 1 kahve fincanı zeytinyağı > 1 çay kaşığı limon tuzu > Tuz Hazırlanışı: Bamyaları yıkayıp süzün. Keskin ve sivri uçlu bir bıçak yardımı ile her bamyanın üzerini verev şeklinde kendi ekseninde çevirerek kesin. Domatesleri zar şeklinde doğrayın, …

Devamını oku »

Kuş Üzümlü ve Tarçınlı Taze Barbunya

Malzemeler: > 2 su bardağı ayıklanmış taze barbunya > 10 adet arpacık soğan > 1 su bardağı kurutulmuş domates püresi (1 su bardağı rendelenmiş domates ve 1 tatlı kaşığı domates salçası da olabilir.) > 1 kahve fincanı zeytinyağı > 1 adet çubuk tarçın > 1 kahve fincanı kuş üzümü > 1 adet havuç > 1 çay bardağı taze bezelye içi …

Devamını oku »