Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Somonlu ve Kırmızı Soğanlı Labne

Somonlu ve Kırmızı Soğanlı Labne

6

Somonlu ve Kırmızı Soğanlı Labne Malzemeler:

> 1 adet büyük boy kırmızı soğan

> 2 çorba kaşığı sıvı yağ

> 1 tatlı kaşığı esmer toz şeker

> Tuz, taze çekilmiş karabiber

> 1 adet cevizli baget ekmek

> 2 diş sarımsak

> 1 çorba kaşığı zeytinyağı

> 1 kutu labne peyniri > 3 dilim somon füme

> Nar taneleri

Somonlu ve Kırmızı Soğanlı Labne  Hazırlanışı:

Soğanı soyup ay şeklinde doğradıktan sonra sıvı yağda şekerle birlikte karamelize olana dek pişirin. Ocaktan alıp tuz ve taze çekilmiş karabiber ilave ederek tatlandırın. Sarımsakları soyup zeytinyağı ile birlikte havanda püre haline gelene dek ezin. Baget ekmeği dilimleyin. Ekmeklerin üzerine hazırladığınız sarımsaklı zeytinyağı sostan ince bir tabaka halinde, fırça yardımı ile sürün. 200 dereceye ayarlı fırının ızgara katında ekmekleri hafifçe kızartın. Ekmekleri fırından alın, önce labne peyniri sürün, sonra da sırasıyla karemelize kırmızı soğan, somon füme parçası yerleştirin. En son nar tanelerini serpin.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir