Ana Sayfa » Tarifler » Karalahana Sarması

Karalahana Sarması

13

Karalahana Sarması Malzemeler:

> 500 gram zırhla çekilmiş dana eti (kasabanıza bu şekilde hazırlatın)

> 1 kilo karalahana > 100 gram tereyağı

> Yarım çay bardağı mısır yağı > 5 adet soğan, > 1 çorba kaşığı salça

> 2 adet domates, > Yarım demet maydanoz > 1 su bardağı pirinç

> 3 su bardağı et suyu > Tuz, karabiber, pul biber

Üzeri İçin:

> Yarım çay bardağı mısır yağı

> 3 su bardağı et suyu

Karalahana Sarması Hazırlanışı:

Karalahananın saplarını kestikten sonra yumuşayana dek haşlayıp süzün ve bir kenara alın. Et, tereyağı ve mısır yağını bir tencereye alıp et suyunu çekene kadar kavurun. Kıyılmış soğanı soyup küp doğranmış patatesi ilave edin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra kıyılmış maydanozu ekleyin. Yıkanıp süzülmüş pirinç, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Bir adet lahana yaprağını düz bir zemine serin. Üzerine iç harçtan koyun ve sigara böreği şeklinde sarın. Lahana ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Tencerenin dibine karalahana serin ve üzerine sarmaları yerleştirin. Üzerine mısıryağı ve et suyu gezdirin. Porselen bir tabağı ters çevirip sarmaların üzerine yerleştirin ve tencerenin ağzını kapak ile kapatın. Önce harlı sonra kısık ateşte 45 dakika pişirin. Afiyet olsun.

OKU ➤  Karalahana Sarması

Tavsiye

Gaggenau’dan Şık Mutfaklara Minimalist Ve Hızlı Davlumbazlar

Gaggenau’nun yeni AI/AW 442 ada ve duvar tipi minimalist ve şık tasarımlı davlumbazı, mutfaklarda yerden …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.