Ana Sayfa » Tarifler » Güveçte Kuru Fasulye

Güveçte Kuru Fasulye

14

Güveçte Kuru Fasulye Malzemeler:

> 600 gram İspir kuru fasulyesi > 1 adet soğan

> 1 adet çarliston biber > 300 gram tereyağı

> 2 çorba kaşığı domates salçası > 1 tatlı kaşığı biber salçası

> 4 su bardağı et suyu > Yarım çay kaşığı toz şeker

> 1-2 damla limon suyu, tuz

Güveçte Kuru Fasulye Hazırlanışı:

Fasulyeyi bir gece öncesinden ıslatın ve ertesi gün süzün. Kıyılmış soğan ve biberi tereyağında kavurun. Salçaları ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Ardından fasulyeyi katın ve kısık ateşte kavurmaya devam edin. Suyunu ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Toz şeker, limon suyu ve tuzu ilave edin. Bir taşım kaynadıktan sonra büyük bir güvece boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45 dakika pişirin. Güveciniz hazır, afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir