Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 185)

Tarifler

Çikolatalı Küçük Kekler

Çikolatalı Küçük Kekler Malzemeler: > 200 gram tereyağı > 300 gram bitter çikolata > 3 adet yumurta > 250 gram toz şeker > 300 gram un > 150 gram ceviz içi > 1 çay bardağı damla çikolata (veya küçük çikolata parçacıkları) Üzeri İçin: > 1 paket kakaolu kremşanti > 1 su bardağı süt Hazırlanışı: Kakaolu kremşantiyi paket üzerinde verilen tarife …

Devamını oku »

Çilekli ve Kahveli Pasta

Çilekli ve Kahveli Pasta Malzemeler: Pandispanyası için: > 8 adet yumurta > 1 su bardağı toz şeker > 1 su bardağı un > 1 kahve fincanı mısır nişastası > 50 gram tereyağı (eritilip ılınmış) > 2 çorba kaşığı toz kahve > 1 çorba kaşığı ılık su (kahveyi eritmek için) > 1 paket vanilya Kreması İçin: > 1 litre süt > …

Devamını oku »

Çikolataya Batırılmış Çilekler

  Çikolataya Batırılmış Çilekler Malzemeler: > 1 kase taze çilek > 80 gram beyaz çikolata > Yarım çay kaşığı toz zencefil > 80 gram bitter çikolata > Yarım çay kaşığı tarçın > Yağlı kağıt Hazırlanışı: Çilekleri yıkayıp iyice kuru olmasını sağlayın. Beyaz çikolatayı toz zencefille birlikte benmari usulü eritin, çay bardağı gibi küçük bir bardağın içine alıp biraz ılıtın. Çileği bardağın …

Devamını oku »

Bumbar Dolması

  Bumbar Dolması Malzemeler: 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet bütün kuzu ciğeri 1 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı pirinç 2 su bardağı et suyu Tuz, karabiber Kuş üzümü Kuzu gömleği   Bumbar Dolması Hazırlanışı: Bir bütün kuzu ciğerini kaynar suda haşlayın. Kaynayan suyun içinden süzerek alın ve küp şeklinde doğrayın. Kuzu ciğerini birkaç kaşık sıvı yağla birlikte …

Devamını oku »

Mandalina Reçeli

  Mandalina Reçeli Malzemeler: 1 kilo mandalina 1 kilo toz şeker 1 su bardağı mandalina suyu 4-5 adet karanfil 1 adet çubuk tarçın Yarım limonun suyu Mandalina Reçeli Hazırlanışı: Mandalinaları soyun ve temizleyin. Kullandığınız mandalinaların iç zarının çok kalın olmamasına özellikle dikkat edin. Dilim dilim ayırın ve tencereye alın. Üzerine şekerini ve önceden sıkıp ayırdığınız mandalina suyunu dökün. Dilerseniz bu …

Devamını oku »

Cevizli Şerbetli Kurabiye

  Cevizli Şerbetli Kurabiye Malzemeler: 125 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 3 kahve fincanı kadar pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Un Kurabiye sayısı kadar ceviz içi Şerbeti  İçin: 1,5 su bardağı su 1,5 su bardağı toz şeker 1-2 damla limon suyu Cevizli Şerbetli Kurabiye Hazırlanışı: Şerbeti hazırlamak için; Şekeri ve suyu bir …

Devamını oku »

Cevizli Kömeç

  Cevizli Kömeç Malzemeler 400 gram un 40 gram yaş maya 120 gram ılık su 20 gram toz şeker 120 gram süt 50 gram sıvı yağ 10 gram tuz 300 gram ceviz 25 gram yumurta sarısı 30 gram susam   Cevizli Kömeç Hazırlanışı Ilık suya yaş maya ve toz şeker koyarak karıştırın. Bir kaba un, sıvı yağ, süt, tuz ve …

Devamını oku »

Kesikli Biber

  Kesikli Biber Malzemeler Yarım kilo çarliston biber 250 gram süt kesiği Sıvı yağ Tuz Kesikli Biber Hazırlanışı Biberleri yıkayıp ince doğrayın. İçine sıvı yağ koyduğunuz tavaya alıp kavurun. Kapatmaya yakın içine kesiği ilave edip biberlerle iyice karıştırın. Tuzunu ilave edip servis yapın.

Devamını oku »

Mısırlı Göce Çorbası

  Mısırlı Göce Çorbası Malzemeler 40 gram nişasta 150 gram mısır 150 gram fasulye 30 gram tereyağı 5 gram tuz 5 gram karabiber 1000 gram su 50 gram salça 100 gram soğan Mısırlı Göce Çorbası Hazırlanışı Küp küp doğranmış soğanları salça ile birlikte tereyağında kavurun. Karışımın üzerine mısır ve fasulyeyi ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bir kapta su ve nişastayı karıştırın. …

Devamını oku »

Karalahana Sarması

  Karalahana Sarması Malzemeler 1 kilo Karalahana 350 gram pirinç 100 gram kuru soğan 100 gram sıvı yağ 30 gram domates salçası 20 gram tuz 10 gram karabiber 30 gram maydanoz 800 gram ılık su   Karalahana Sarması Hazırlanışı Lahanaların saplarını kesin (atmayın, daha sonra kullanılacaktır) ve yapraklarını yıkayın. Kaynayan 400 gram suya, lahanaları ekleyip, 10 dakika haşlayın. Haşlanırken, içerisine …

Devamını oku »
Deneme bonusu