Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Patates Sufle

Patates Sufle

74

Patates Sufle Malzemeler:

> 1 kilo patates

> 200 ml. süt

> Yarım demet fesleğen

> Tereyağı

> Tuz

> Karabiber

> 1-2 diş sarımsak

Hazırlanışı:

Patateslerinizi çok yumuşamayacak, dağılmayacak şekilde haşlayın. 3-4 adet patatesinizi bütün olarak ayırın ve kalan patateslerinizi soyup püre haline getirin. Pürenizin içine sarımsak ve çok ince doğranmış fesleğen ekleyin. Ayırdığınız tüm patatesleri ortadan ikiye bölün ve içini biraz oyun. Oyduğunuz patatesin içini de pürenize ekleyin, püreniz biraz soğuduktan sonra sıkma torbası ile oyduğunuz patateslerinizin üzerine çıkacak kadar sıkın, ılık şekilde servis edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir