Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Vanilya Soslu Portakallı İrmik Helvası

Vanilya Soslu Portakallı İrmik Helvası

72

Vanilya Soslu Portakallı İrmik Helvası Malzemeler:

> 250 gram irmik

> 150 gram toz şeker

> 1 paket margarin

> 1 adet portakalın kabuğu ve suyu

> 1 su bardağı süt

> Yarım su bardağı su

> 1 paket vanilya

Sosu İçin:

> 240 gram krema

> 60 gram şeker

> 3 adet yumurta sarısı

> 1 adet çubuk vanilya

Hazırlanışı:

Bir tencereye irmik, şeker, süt, vanilya, margarini katın ve bir kez tencerenin tepe noktasına gelene kadar kaynatın. Daha sonra arzu ettiğiniz şekilde ve boyuttaki servis kaplarına koyun ve soğumaya bırakın. Sos için; Krema, şeker ve vanilya çubuğunu kaynatın, kaynadıktan sonra çubuğu çıkartın, biraz ılındıktan sonra yumurta sarılarını ekleyin ve kıvam alana kadar karıştırın. Soğuduktan sonra helvanın üzerine dökün. Süslemek için; Etrafına kavrulmuş badem, portakal ve vanilya çubuğu koyun. Soğuk olarak servis edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir