Cevizli Kömeç Malzemeler 400 gram un 40 gram yaş maya 120 gram ılık su 20 gram toz şeker 120 gram süt 50 gram sıvı yağ 10 gram tuz 300 gram ceviz 25 gram yumurta sarısı 30 gram susam Cevizli Kömeç Hazırlanışı Ilık suya yaş maya ve toz şeker koyarak karıştırın. Bir kaba un, sıvı yağ, süt, tuz ve …
Devamını oku »Tarifler
Kesikli Biber
Kesikli Biber Malzemeler Yarım kilo çarliston biber 250 gram süt kesiği Sıvı yağ Tuz Kesikli Biber Hazırlanışı Biberleri yıkayıp ince doğrayın. İçine sıvı yağ koyduğunuz tavaya alıp kavurun. Kapatmaya yakın içine kesiği ilave edip biberlerle iyice karıştırın. Tuzunu ilave edip servis yapın.
Devamını oku »Mısırlı Göce Çorbası
Mısırlı Göce Çorbası Malzemeler 40 gram nişasta 150 gram mısır 150 gram fasulye 30 gram tereyağı 5 gram tuz 5 gram karabiber 1000 gram su 50 gram salça 100 gram soğan Mısırlı Göce Çorbası Hazırlanışı Küp küp doğranmış soğanları salça ile birlikte tereyağında kavurun. Karışımın üzerine mısır ve fasulyeyi ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bir kapta su ve nişastayı karıştırın. …
Devamını oku »Karalahana Sarması
Karalahana Sarması Malzemeler 1 kilo Karalahana 350 gram pirinç 100 gram kuru soğan 100 gram sıvı yağ 30 gram domates salçası 20 gram tuz 10 gram karabiber 30 gram maydanoz 800 gram ılık su Karalahana Sarması Hazırlanışı Lahanaların saplarını kesin (atmayın, daha sonra kullanılacaktır) ve yapraklarını yıkayın. Kaynayan 400 gram suya, lahanaları ekleyip, 10 dakika haşlayın. Haşlanırken, içerisine …
Devamını oku »Trakya Mantısı
Trakya Mantısı Malzemeler Hamuru İçin: 2 su bardağı un 1 adet iri yumurta 2 yemek kaşığı sıvı yağ 75 ml. su 1 çay kaşığı tuz İçi İçin: 1 su bardağı pirinç 200 gram kıyma 1 adet kuru soğan Tuz 1 yemek kaşığı salça Karabiber Islatmak İçin: Tavuk suyu Trakya Mantısı Hazırlanışı Un, yumurta, sıvı yağ ve su ile mantı …
Devamını oku »Kuru Fasulyeli Tarhana Çorbası
Kuru Fasulyeli Tarhana Çorbası Malzemeler 6 yemek kaşığı Trakya tarhanası 3 su bardağı su 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 1 yemek kaşığı salça Sıvı yağ Tuz Kuru Fasulyeli Tarhana Çorbası Hazırlanışı Tarhanayı bir kapta bir bardak su ile çözdürün. Tencerede sıvı yağ ve salçayı kavurup, içine tarhanayı ilave edip, kaynayana kadar sürekli karıştırın. Tuzunu ve kalan suyu atıp, …
Devamını oku »Kıyma ve Üzümlü Ayva Tatlısı
Kıyma ve Üzümlü Ayva Tatlısı Malzemeler: 2 adet orta boy ekmek ayvası 100 gram kuru üzüm 50 gram kuş üzümü 1 adet kabuk tarçın 10 gram lohusa şekeri 250 gram toz şeker 100 gram tereyağı 100 gram dana kıyma 1 paket manda kaymağı 50 gram toz yeşil fıstık Kıyma ve Üzümlü Ayva Tatlısı Hazırlanışı Ayvaları kabuğundan soyarak elma …
Devamını oku »Baklava Yufkasında Patatesli Börek
Baklava Yufkasında Patatesli Börek Malzemeler 1 paket baklava yufkası 1 kilo patates 2 adet kuru soğan Sıvı yağ Tuz Karabiber Baklava Yufkasında Patatesli Börek Hazırlanışı Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Soğanları sıvı yağda pembeleşene kadar pişirin. Rendelenmiş patateslere ekleyip tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Baklava yufkalarının her birini fırça yardımı ile hafifçe yağlayın.4 yufkayı üst üste getirerek kenarına patatesli …
Devamını oku »Kuru Meyveli Yoğurt Salatası
Kuru Meyveli Yoğurt Salatası Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı irmik 2 su bardağı un 1 su bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1.5 su bardağı şeker 1 kase kurutulmuş elma 1 kase kuru üzüm Şerbeti İçin: 3 bardak şeker 5 bardak su 1 kaşık limon Kuru Meyveli Yoğurt Salatası Hazırlanışı 3 yumurtayı çırpın …
Devamını oku »Fırında Mantı Video
Fırında Mantı Tarifi İçin Malzemeler ; Fırında Mantı Hamuru İçin ; 1 su bardağı süt Aldığı kadar un 1 tatlı kaşığı tuz Fırında Mantı İçi İçin ; 250 gr. kıyma 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı tuz Karabiber Fırında Mantı Üzeri İçin ; 1 ase yoğurt 1 çorba kaşığı tereyağ 4 diş sarmısak 1 çorba kaşığı kırmızıbiber Nane 2 su …
Devamını oku »