Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 182)

Tarifler

Frambuaz Reçelli Kalp Kurabiye

Frambuaz Reçelli Kalp Kurabiye Malzemeler: > 250 gram tereyağı > 250 gram pudra şekeri > 1 adet yumurta > 1 paket vanilya > 3-3,5 su bardağı un > Frambuaz Reçeli > Üzeri için pudra şeker Hazırlanışı: Küp küp doğradığınız tereyağını, pudra şekerini, hafif çırpılmış yumurtayı hamur yoğurma kabında krema kıvamında karıştırın. Yavaş yavaş unu ilave ederek pürüzsüz orta sertlikte bir …

Devamını oku »

Sebzeli Kiş

Sebzeli Kiş Malzemeler: > 250 gram tereyağı > 3,5 su bardağı un > 1 küçük kase yoğurt > 1 paket kabartma tozu > Yarım limonun suyu >Tuz Üzeri İçin: > 1 kahve fincanı doğranmış karnabahar > 1 kahve fincanı doğranmış pırasa > 1 kahve fincanı doğranmış sarı ve kırmızı kapya biber > 1 adet kabak (ince dilimlenmiş) > 1 adet …

Devamını oku »

Kumpir

Kumpir Malzemeler: > 3 adet büyük boy patates > 1 bağ ıspanağın yeşil yaprakları > 3 dilim dil peyniri > 3 çorba kaşığı tereyağı > Zeytinyağı > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Patatesleri yıkayıp iyice kurulayın. Patatesin her yerine çatal yardımıyla delikler açıp patatesi alüminyum folyoya sarın. Sardığınız patatesleri fırın tepsisine yerleştirin. 200 dereye ayarlı fırında yarım saat pişirin. Patatesleri folyodan çıkarıp …

Devamını oku »

Fırında Ispanaklı Yumurta

Fırında Ispanaklı Yumurta Malzemeler: > 2 adet yumurta > 4 dilim pastırma > Yarım demet ıspanak yaprağı > 1 çorba kaşığı tereyağı > 1 adet kırmızı soğan > Tuz, taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Ispanak yapraklarını yıkayıp süzdükten sonra kıyın. Tavayı ısıtın. Tereyağı ile jülyen doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar iyice yumuşayana kadar kavurun. Ocaktan alın, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip …

Devamını oku »

Ispanaklı Börek

Ispanaklı Börek Malzemeler: > 3 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 adet küçük boy soğan > 2 bağ ıspanak > 1 su bardağı tulum peyniri > 1 adet yumurta Hamuru İçin: > 1 paket krema (200 ml) > 1 adet yumurta > 1 çay bardağı zeytinyağı   > 2-2,5 bardak kepekli un Hazırlanışı: Hamuru için kremayı, yumurtayı ve zeytinyağını bir kaba …

Devamını oku »

Ispanaklı Dil Peynirli Tavuk

Ispanaklı Dil Peynirli Tavuk Malzemeler: > 4 adet tavuk göğüs eti > 1 bağ ıspanağın yeşil yaprakları > 200 gram dil peyniri > 2 çorba kaşığı tereyağı > Tuz, taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Ispanakların yalnızca yapraklı kısımlarını yıkayıp temizleyin. Kaynayan suya batırıp 1 dakika tutun ve çıkarın. Süzüp ince ince doğrayın. Peyniri dilimleyin. Tavukların üzerinden bıçakla kesikler atın, bunu yaparken …

Devamını oku »

Ispanak Köklü Çorba

Ispanak Köklü Çorba Malzemeler: > 2 bağ ıspanak kökü > 1 adet soğan > 250 gram kıyma > 2 su bardağı yoğurt > 2-3 çorba kaşığı un > 1,5 çorba kaşığı tereyağı > 1 tatlı kaşığı kuru nane > 1 tatlı kaşığı pul biber > Tuz Hazırlanışı: Kıymayı çukur bir kaba alın. Tuzu ve karabiberi ekleyip yoğurun. Daha sonra kıymalı …

Devamını oku »

Balık Köftesi

Orta boy bir tencerede 1 litre suya 1 adet defne yaprağı ve 2-3 adet tane karabiber ilave ederek 1 adet temizlenmiş levrek balığını haşladım. Haşlanan balığın kılçıklarını temizleyip etlerini ayırdım. 1 adet yumurtayı, 2 yemek kaşığı galeta ununu, yarım çay kaşığı karabiberi, yarım çay kaşığı tarçını, 1 tatlı kaşığı kimyonu, yarım demet ince doğranmış maydanozu ve 1 adet küçük boy …

Devamını oku »

Balık Çorbası

Balık çorbası için 5 su bardağı suya 1 adet temizlenmiş levrek balığı, 1 adet kabuğu soyulmuş bütün patates, birer adet kabuğu soyulmuş bütün havuç ile kuru soğan, 3 diş temizlenmiş sarımsak, 2 tutam ince kıyılmış kereviz sapı, 5 adet tane karabiber, 1 defne yaprağı ve bir tutam tuzu ekledim. Balık eti iyice pişene kadar kaynattım. Balık piştikten sonra tencerenin içinden …

Devamını oku »

Tatar böreği

Tatar böreği Malzemeler: > 2 çorba kaşığı tereyağı > 2 adet soğan > 200 gram dana kıyma > 2 adet çarliston biber > 1 adet domates > 1 çorba kaşığı biber salçası > Tuz, taze çekilmiş karabiber > 1 kase yoğurt > 1 tutam reyhan Hamuru İçin: > 2 adet yumurta > 1 çay bardağı süt > Un > Tuz …

Devamını oku »
Deneme bonusu