Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Isırgan Otu Çorbası

Isırgan Otu Çorbası

isirgan-otu-corbasi

Isırgan Otu Çorbası

(4 Kişilik)

 

Malzemeler:

1 demet ısırgan otu

Yarım su bardağı kırık beyaz mısır

1 adet patates

2 adet soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı zeytinyağı

 

Hazırlanışı:

Beyaz mısırı bir tencereye alıp üzerine 10 bardak kadar su ilave edin. Su kaynadıktan sonra mısırları orta ateşte, yarım saat kadar haşlayın.

Isırgan otunu temizlemek için ince bir eldiven giyin. Isırgan otlarını bir kabın içerisine alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. İlk suyuna 2 yemek kaşığı sirke ilave edin. 10 dakika bekletip süzün. Isırgan otlarını 3-4 kez hiç kum kalmayacak şekilde yıkayın. Daha sonra üzerine kaynar su dökün ve 5 dakika bakletip süzün. Soğuduktan sonra kıyın.

Patatesi soyup halka şeklinde ince ince doğrayın. Tencerede zeytinyağını ısıtıp patatesleri ekleyin ve 1-2 dakika kavurun. Isırgan otlarını ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurun. Üzerine haşladığınız mısırları ekleyin ve yaklaşık 10-12 bardak su, tavuk suyu ya da et suyunu ve tuzu ilave edin. Çorba suyu kaynamaya başlayınca orta ateşte 10 dakika pişirin.

Ayrı bir tavada tereyağında piyazlık doğradığınız soğanları ara sıra karıştırarak 8-10 dakika kavurun.

Çorbayı blenderde iyice ezin. Çorbayı sıcak sıcak servis kaselerine paylaştırın. Üzerine taze çekilmiş karabiber ve önceden karamelize ettiğiniz soğanları yerleştirin. Sıcak servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir