Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake

limonlucheescake

Limonlu Cheesecake

(8-10 kişilik)

 

Malzemeler

1 paket yulaflı bisküvi
50 gram tereyağı
Kreması İçin:

1 paket labne peyniri
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
15 gram nişasta
1 çay kaşığı kadar vanilya
1 su bardağı toz şeker

Limon Sosu İçin:
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş şekilde)
50 gram tereyağı
1 çay bardağı şeker

 

Hazırlanışı

Bisküvileri kırarak ya da rondodan geçirerek un haline getirin. Tereyağını eritip un haline getirdiğiniz bisküvilerin içine dökün.

Düz yuvarlak kek kalıbını (tepsinin) içine dökün.

Krema için; Labne peyniri, şekeri ve vanilyayı çırpın. Nişastayı ilave edip, çırpmaya devam edin. Yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Yumurtaları kırıp, çırpmaya devam edin.

Hazırladığınız karışımı kek kalıbındaki hamurun üzerine dökün ve yayın.

Daha önce hazırlayıp dolaba koyduğunuz tabanınızı çıkartın ve kremanızı düzgün bir şekilde bisküvili tabana sürün.

180 derecelik fırında 1 saat kadar pişirin. Piştikten sonra dolapta soğumaya bırakın.

Sos malzemelerini bir kaba koyup benmari usulü pişirin. Fakat yumurtayı iyice çırpmadan koymayın. Yaptığınız sosu soğumaya bırakın. Sosunuzu dilerseniz soğuduktan sonra dilerseniz servis esnasında dökebilirsiniz.

OKU ➤  Orman Meyveli ve Soslu Cheesecake

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir