Hazırlayan: İnci BAK – Fotoğraf: Özgür BAKIR (1 Büyük Boy Simit İçin) Malzemeler: 1 adet büyük boy simit 50 gram taze kaşar peyniri 50 gram beyaz peynir (tercihen sert) 1-2 adet sivribiber 5-6 dal dereotu 3-4 yaprak kurutulmuş domates (tercihen yarı kurutulmuş) Kimyon Hazırlanışı: Simidi enine ikiye kesin. Üzeri için beyaz peyniri rendeleyin. Küçük küçük doğranmış biberleri, zar şeklinde doğranmış kuru …
Devamını oku »Tarifler
Kurutulmuş Domatesli Mantar Dolma
Hazırlayan: İnci BAK – Fotoğraf: Özgür BAKIR (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 1 kutu kültür mantarı 50-80 gram tulum peyniri (tercihen Erzincan) 3-4 dal dereotu 5-6 dal fesleğen 1 çay kaşığı kimyon 4-5 yaprak kurutulmuş domates Hazırlanışı: Kültür mantarlarının sap kısımlarını çıkartın. Nemli bir bezle mantarları zedelemeden silin. Peyniri rendeleyin. Kıyılmış yeşillikleri, küçük küçük doğranmış kurutulmuş domatesi ve kimyonu ilave ederek tatlandırın. …
Devamını oku »Kestaneli Lahana Dolması
Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Özgür Bakır (6 Kişilik) Malzemeler: 1 adet orta boy lahana 1 su bardağı baldo pirinç 50 gram çam fıstığı 1 kilo soğan 1 su bardağı zeytinyağı 500 gram temizlenmiş kestane Yarım demet dereotu 5-6 dal taze nane 50 gram kuş üzümü 1 çorba kaşığı dolma baharatı 1 tatlı kaşığı tarçın Tuz 1 çorba kaşığı toz şeker …
Devamını oku »Erişteli ve Yeşil Mercimekli Çorba
Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 su bardağı yarma mısır 1 kahve fincanı yeşil mercimek 2 yemek kaşığı sıvı yağ 7 su bardağı su 1 su bardağı krema 1 küçük kase ev yapımı erişte Tuz, karabiber Hazırlanışı: Yarma mısır ile yeşil mercimeği tencereye aktarın. Üzerine suyunu ilave edin. Mısırlar yumuşayana başlayınca erişteleri ekleyin. 10 dakika …
Devamını oku »Kurutulmuş Domatesli Açma
Hazırlayan: İnci BAK Fotoğraf: Özgür BAKIR (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 4,5-5 su bardağı un 80 gram tereyağı veya margarin 1 çorba kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta 1 su bardağı ılık su Yarım su bardağı ılık süt 1 paket kuru maya 1 kahve fincanı kurutulmuş domates püresi Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşığı pekmez …
Devamını oku »Kısır
Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraflar: Özgür Bakır – Tarif: Gülümser Karadayı (6 Kişilik) Malzemeler: 500 gram ince bulgur 2 çorba kaşığı biber salçası (tercihen Antep salçası) 2 çorba kaşığı domates salçası 1 demet taze soğan 1 demet maydanoz 1 demet nane 1 çay bardağı nar ekşisi 2 tatlı kaşığı kimyon Tuz (salçanın tuz oranına göre ayarlayın) 1,5 su bardağı zeytinyağı …
Devamını oku »Kestaneli Lahana Dolması
Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraflar: Özgür Bakır – Tarif: Gülümser Karadayı (6 Kişilik) Malzemeler: 1 adet orta boy lahana 1 su bardağı baldo pirinç 50 gram çam fıstığı 1 kilo soğan 1 su bardağı zeytinyağı 500 gram temizlenmiş kestane Yarım demet dereotu 5-6 dal taze nane 50 gram kuş üzümü 1 çorba kaşığı dolma baharatı 1 tatlı kaşığı tarçın Tuz 1 …
Devamını oku »Fırında Sucuklu ve Kaşarlı Patates
Yapım ve Prodüksiyon: İnci BAK– Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet büyük ve uzun patates 4 tatlı kaşığı tereyağı 4 çay kaşığı kırmızı toz biber 4 dal taze kekik 4 çorba kaşığı ketçap 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 küçük kase dilimlenmiş sucuk 8 dilim taze kaşar peyniri Hazırlanışı: Sosu için; Ketçabı, kıyılmış taze kekiği ve zeytinyağını karıştırın. Sosunuz …
Devamını oku »Çikolatalı Sürpriz
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Malzemeler: 500 gram bitter çikolata (yüzde 70 kakao içermeli) 1 küçük kase kuru yemiş karışımı (kuru kayısı, ceviz içi, fındık içi, kuru dut, yaban mersini, badem, kaju, kuru üzüm) 1 küçük kase file Antep fıstığı 1-2 çay kaşığı pul biber Hazırlanışı: Bitter çikolatayı bıçakla gelişigüzel doğrayıp cam ve çukur bir kaba aktarın. İçi çikolata ile dolu bu …
Devamını oku »Portakal Aromalı Fındıklı Kurabiye
Yapım-Fotoğraf: Özgür Bakır Malzemeler: 250 gram öğütülmüş fındık 150 gram çiğ greçka unu 100 gram mısır unu 50 gram şeker 1 portakal 2 yumurta 1 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı mısır nişastası 150 gram pul çikolata Hazırlanışı: Portakalın kabuğunu rendeleyip sonrasında suyunu sıkın. Öğütülmüş fındık, kabartma tozu, greçka ve mısır ununu derin bir kapta karıştırın. Mikser yardımıyla önce yumurtaların …
Devamını oku »