Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kısık Ateşte Pişirilmiş Vişneli Kuzu Kol Demleme 

Kısık Ateşte Pişirilmiş Vişneli Kuzu Kol Demleme 

Tarif: Baykaner Gönen / Akra Hotel Antalya Executive Şef 

Malzemeler:

 Etler:

1 kilo kuşbaşı doğranmış kuzu kol 

 Meyve ve Sebzeler:

10 gram sarımsak

50 gram soğan

50 gram Cibes otu

100 gram taze vişne

20 gram taze nane

20 gram su teresi

Tatlandırıcı ve Baharat

1 litre kemik suyu

10 gram tuz

5 gram öğütülmüş karabiber 

10 gram taze kekik 

10 ml zeytinyağı

10 gram tereyağı

 Hazırlanışı:

Kuzu etlerini suyunu kaybetmemesi için önceden ısıtılmış bir döküm tencerede az miktarda yağ ile etlerin yüzeyleri mühürlenecek şekilde kavurun. Daha sonra yemeklik ince doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edin. Soğanların kavrulma işlemi tamamlandıktan sonra kemik suyunu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın ve bu sürede etin üzerine çıkan kefini bir kevgir yardımı ile alın ki yemeğiniz daha berrak olsun.

Etlere pişmeye yakın taze vişne, Cibes otu, su teresi, taze nane, taze kekik ilave edip tuz, karabiber ve tereyağı ile tatlandırma işlemini yapıp kısık ateşte demlemeye bırakın. Kuzu etleri yumuşayınca ocaktan alıp servis edin.

#kısıkateştepişirilmişvişnelikuzukoldemleme #şefbaykanergönen #akrahotelantalya#vişnelikuzukol #kuzukol #etyemekleri #yeniyıl #et #food #yummy #dessert

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir